به گزارش خبرنگار دفاعپرس از شیراز، «غلامعلی حدادعادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی عصر امروز (سهشنبه) در مراسم اختتامیه بیست و چهارمین کنگره ملی شعر دفاع مقدس و مقاومت که به میزبانی اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس فارس در شیراز برگزار شد اظهار داشت: امروز به برکت انقلاب اسلامی و سپس با هشت سال ایثارگری این مردم،شعر علاوه بر وجه معنوی جنبه میهنی پیدا کرده و باید از زبان هنر و ادبیات در جهاد تبیین و دفاع از ارزشهای انقلاب استفاده کرد.
حدادعادل ادامه داد: امروز در جوار سعدی و حافظ هستیم و شیراز نیز همواره پای ثابت تمام رویدادهای ادبی و مرکز ثابت برگزاری این جشنواره در چهار سال اخیر بوده و جوانان مستعد شیراز و استان فارس باید همواره شکرگذار خدای متعال باشند که در جوار حافظ و سعدی زندگی میکنند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی خاطرنشان کرد: ارزش ادبی این دو شاعر به اندازهای است که اگر روزی همه آثار ادبی نو و کهن ما محو و یا از دسترس خارج شود و تنها آثار این دو شاعر باقی بماند، کاخ بلند زبان و ادبیات فارسی با آنچه از سعدی و حافظ به جا مانده، استوار و برقرار خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه امروز دشمنی دشمنان نسبت به همیشه فزونی یافته و به همین خاطر وظیفه ما نیز سنگینتر است، افزود: باید از هنر برای دفاع از ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت استفاده کنیم.
حدادعادل با بیان اینکه به مدد شعر میتوان به نحو دلنشین حقایق را تبیین کرد، خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت ادبیات در راستای جهاد تبیین امری ضروری است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه هر انقلاب راستین سبب تحول و دگرگونی در زبان و ادب میشود، اظهار داشت: زبان یک امر اجتماعی است و با تحولات اجتماعی نیز متحول و بروز میشود.
وی با بیان تفاوت میان انقلاب و کودتا گفت: انقلاب، یک تحول اجتماعی عظیم و اصیل است اما کودتاها معمولا موجب رفتن اشخاصی و آمدن اشخاصی دیگر میشوند اما انقلاب موجب تحول در ادبیات و تحول اجتماعی شده و از متن جامعه میجوشد و به تحول سیاسی میرسد و انتظار بود انقلاب اسلامی هم منجر به تحولی در زبان و ادبیات شود، که چنین نیز نیز شد و کارنامه درخشان ادبیات انقلاب، گویای این مدعاست و بسیاری از واژگان از قبیل دفاع مقدس، مقاومت، مستضعف، مستکبر،آزاده و ایثارگر، جهاد، شهادت و ... مرهون این تحول در شعر و ادبیات و اجتماع که به برکت انقلاب، مردمی شده و امروز به صورت روان و عادی توسط مردم به کار میروند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در بخشی دیگر از سخنان خود، روایتگری دفاع مقدس، خاطرهگویی و خاطرهنویسی را گونه برجسته دیگری در ادبیات ما دانست که متاثر از دفاع مقدس است و در تاریخ شفاهی میگنجد.
حدادعادل در پایان با تاکید بر اینکه شعر انقلاب نسبت به پیش از انقلاب پخته تر شده و التزام بیشتری به موسیقی شعر و شعر موزون و بحور عروضی و قالب و وزن دارد تاکید کرد: ویژگی مهم شعر انقلاب این است که مضامین آن مردمی و ملی شده است.
انتهای پیام/