به گزارش گروه اخبار داخلی
دفاعپرس، «ابوالفضل عمویی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در تشریح نشست امروز سهشنبه (11 بهمن ماه) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: کمیسیون جلسات دورهای را با دستگاههای مرتبط حوزه کاری خود دارد و به مناسبتهای مختلف در مقرهای وابسته به نیروهای مسلح حضور پیدا کرده است یا از فرماندهان آنها برای حضور در کمیسیون دعوت میکند، در نشست امروز کمیسیون هم میزبان امیر سیاری معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی بودیم.
عمویی افزود: فرمانده اطلاعات و معاونت طرح و برنامه ارتش جمهوری اسلامی نیز در این جلسه حضور داشتند و گزارشهای مختلفی به نمایندگان ارائه کردند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به گزارش فرماندهی اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی، اظهار کرد: وی گزارشی در زمینه ارزیابی ارتش از تهدیدات احتمالی در مورد ایران ارائه کرد و سناریوهای مختلف جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ به این تهدیدات را تشریح کرد. فرمانده عملیات ارتش جمهوری اسلامی نیز گزارشی از توانمندی عملیاتی نیروهای زمینی، هوایی و پدافند هوایی و دریایی ارتش ارائه کرد.
طرح مباحث مرتبط با توانمندیها، انتظارات و نیازهای ارتش
عمویی یادآور شد: در ادامه نسشت مباحث مربوط به حوزه طرح و برنامه ارتش جمهوری اسلامی مطرح و گزارشی در این زمینه ارائه شد. نیروهای نظامی ما پشتوانه دفاعی و امنیتی کشور هستند و از این جهت تقویت بنیه دفاعی جزء اولویتهای ماست، ما در مناسبات مختلف ضمن بازدید و دریافت گزارشها بر این موضوعات تأکید کردیم و به موضوع امنیت اولویت دادیم زیرا ذیل سایه امنیت، پیشرفت و توسعه کشور رقم میخورد. از همین رو در جلسه امروز مباحث مختلف درباره توانمندیها و انتظارات و نیازهای ارتش مورد گفتوگو قرار گرفت.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، افزود: یکی از مباحث همکاری مجلس در بحث تقویت بودجه ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که پیشنهادها به کمیسیون تلفیق بودجه 1402 ارائه خواهد شد.
عمویی با اشاره به بودجه حوزه دفاعی کشور، گفت: در جداول بودجه هرکدام از موضوعات دفاعی و پدافندی جایگاه خود را دارد و بحث ما این است که رویکرد ما برای سال آینده چه خواهد بود و تهدیدات احتمالی چگونه رصد میشوند و برای پاسخ به این تهدیدات چه نیازمندیهایی وجود دارد. از این جهت جزئیات موضوع در نشست امروز مورد بحث قرار گرفت.
نیروی دریایی ارتش، یک نیروی راهبردی
وی درباره مباحث مرتبط با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: ماه گذشته بازدیدی از مقر فرماندهی نیروی ارتش جمهوری اسلامی داشتیم و به طور مفصل درباره موضوعات مختلف بحث کردیم، نیروی دریایی ارتش رویکرد بینالمللی را در پیش گرفته و در حوزه دیپلماسی دفاعی و حضور در آبهای بینالمللی، تقویت خوبی صورت گرفته و از این جهت جای تقدیر دارد و مجلس هم حامی این رویکرد است که ما توانمندی خود را در حوزه دریا افزایش دهیم و این توانمندی را برای دفاع از منطقه خود و تقویت بازدارندگی مورد استفاده قرار دهیم.
عمویی ادامه داد: در همین چارچوب بحث تقویت و توسعه سواحل مکران جزو دستورکارهایی است که به نیروی دریایی ارتش واگذار شده است و در اولویتها قرار دارد. تقویت منابع برای بعضی از زیردریاییهای جدید یا سایر شناورها از جمله مباحث مطرح در نشست امروز و جلسات ماه گذشته با مسئولان نیروی دریایی ارتش بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: نیروی دریایی برای ما امروز یک نیروی راهبردی است و توانمندی کشور چندین برابر در حال افزایش است، تهدیداتی که در خلیج فارس و اقیانوس هند وجود دارد، به سرعت و توانمندی دفع کرده و هماکنون اِشراف خوبی توسط نیروی دریایی شکل گرفته است. از جهتی دیپلماسی دفاعی را هم تقویت کرده است. حضور در کشورهای مختلف، گفتوگوها بین نیروی دریایی ارتش با دیگر کشورها و موضوع قابل توجهی است، آنها به معرفی توانمندی کشور و ایجاد زمینه برای همکاری فراهم کردند.
وی یادآور شد: حضور شناورهای ایران در آبراههای بینالمللی و عبور از گذرگاههای بینالمللی و حضور در اقیانوس اطلس جزو کارهای بزرگی بوده که در دوره اخیر شاهد آن بودیم و امیدواریم با قوت و جایگاه بالاتر ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/ 241