گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس ـ ولی منصوریان؛ سومین روز جشنواره فیلم فجر در حالی به پایان رسید که میزان استقبال از این جشنواره در سینماهای مردمی، رسانه و هنرمندان نسبت به دو روز اول بسیار پرشورتر و گرمتر بود.
این استقبال همه جانبه بعد از مدتها شور تازهای در دل فعالان سینما در صنوف مختلف بوجود آورده است. خصوصا که در چند سال گذشته با شیوع بیماری کرونا، افزایش تورم و گرانیهای اخیر و نیز، برخی ناآرامیها، فروش سینما دچار نقصان و ریزش شد تا آنجا که حتی برخی از تهیه کنندگان اصلا حاضر به اکران فیلم تازه در سینماهای کشور نبودند. قهر مردم با سینما بزرگترین لطمهای بود که در چند ماه اخیر به سینما وارد شد تا آنجا که ادامه این وضع موجب تهدید حیات سینما بود.
در همه این ماهها نگاهها به جشنواره فیلم فجر بود تا به عنوان یک میزانکننده، دوباره بتواند روند آشتی مخاطب با سینما را روان کند. در گذشته هم جشنواره چنین کارکردی داشت. چند روز پیش رکورد شش ماهه استقبال مخاطبان از سینماهای کشور شکسته شد؛ این خبر مهمی در سینمای ایران محسوب میشود چرا که مخاطب رکن اصلی سینما است و اساسا سینما با حضور پرشور مردم معنی پیدا میکند.
یکی از وجوه جشنواره فیلم فجر این است که میکوشد هماهنگی مناسبی در سینمای ایران در همه عرصهها بوجود آورد. بعد از اتفاقات اخیر البته، اوضاع اقتصادی سینما مخدوش شد و همین روی خانواده سینما و معیشت و آینده شغلی آنها به شدت تاثیر گذاشت. حتی همان چند نفری که جشنواره را تحریم کردهاند به طور ناخودآگاه همچنان اخبار و گزارشهای این جشنواره را در فضای مجازی پست و استوری میکنند. این یعنی اینکه جشنواره آنقدر معتبر و صاحب جایگاه است که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
برخی دیگر از منتقدان و فعالان رسانه که به اصطلاح فیلمهای جشنواره را تحریم کردهاند، از آنجا که به هیچ روشی نمیتوانند از این جشنواره دل بکَنند به همین خاطر در دفتر تهیهکنندگان به تماشای این فیلمها نشستهاند و خوشمزه اینکه درباره برخی از این فیلمها نیز با نام مستعار قلمفرسایی کردهاند.
موتور جشنواره در همان روز اول گرم شد. حالا که جشنواره برخلاف خواسته تحریمکنندگان با استقبال روبرو شده اتاق فکر رسانهای این جبهه دست به کار شده و خط فکری تازهای را برای تخریب این رویداد مردمی در دستور کار خود قرار داده است. این بار همه توان این جریان فکری بر روی رابطه مردم با جشنواره فیلم فجر استوار شده است به این امید که بتوانند از این نمد برای خود کلاهی ببافند. غافل از اینکه پیوند مردم با جشنواره قدمتی بیش از چهل سال دارد و فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشته است.
واقعیت این است که استقبال مردم از فیلمهای مختلف جشنواره در این دوره خارج از تصور این اتاق فکرها بوده است. آنها فکر میکردند با بسترسازی رسانهای میتوانند چهره جشنواره فجر را تخریب کنند اما هر چه جشنواره بیشتر جلو میرود و فیلمهای بیشتری نمایش داده میشود، به همان میزان حنای این جماعت نزد مردم بیشتر رنگ میبازد شاید بهترین حرف را در این باره مهدی فخیمزاده کارگردان شناخته شده سینما و تلویزیون در این باره زده باشد. او درباره تحریم جشنواره توسط عدهای گفته است: «چراغ جشنواره با فوت کسی خاموش نمیشود».
انتهای پیام/ 121