به گزارش گروه اجتماعی دفاعپرس، «علیباقر طاهرینیا» رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی، ایجاد عدالتآموزشی را فلسفهی حکمرانی دینی دانست و اظهار داشت: یکی از جهتگیریهای اساسی انقلاب اسلامی ترویج عدالتآموزشی است. قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاهها و مؤسساتی که آموزش عالی داشتند ۲۲۹ مرکز بودند و امروز ما در دو هزار و ۲۹۰ موسسه و واحد دانشگاهی دانشجو میپذیریم که مصداق روشن عدالتآموزشی است.
طاهرینیا تسهیل خدمات آموزش عالی را یکی از دستاوردهای درخشان انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: تعداد دانشجویان قبل از انقلاب را ۱۶۰ هزار نفر تشکیل میدادند و از این تعداد ۸۰ درصد در چند کلان شهر متمرکز بودند که امروز سه میلیون و ۳۴۲ هزار دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند که عموم آنان در شهرها و بخشها پخش شدهاند و تنها ۲۲ درصد آنها در تهران تحصیل میکنند.
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی در تعریف عدالتآموزشی گفت: ایجاد فرصت برابر برای همه معنی عدالتآموزشی است. ما با رشد ۲۰ برابری جمعیت دانشجویی روبرو هستیم و نکته مهمتر اینکه در مقطع دکتری ما بیش از ۱۶۰ برابر رشد داشتهایم که پیشرفت بسیار مهمی است. قبل از انقلاب هفت هزار و ۶۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری مشغول تحصیل بودند که این تعداد امروز به ۷۰۰ هزار نفر رسیده است که بستری برای تولید علم و بالا رفتن سطح دانش است.
طاهرینیا افزود: پهنهی جغرافیایی ایران اسلامی یکدرصد مساحت جغرافیایی جهان را شامل میشود درحالی که بیش از دو درصد تولید علم جهان متعلق به کشورمان است و بهلحاظ کیفی ۴ درصد مقالات پراستناد دنیا را داریم. همهی اینها نشان دهنده کیفیت بالای تولیدات علمی دانشمندان ایرانی است.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه درباره مسیر آینده جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: اگر میخواهیم مسیر آینده کشور را ببینیم باید به روند رشد و سرعت پیشرفت علم در کشور بپردازیم. در یک سال اخیر در شاخص دانشمندان یکدرصدِ پراستناد جهان ما رشدی نزدیک به ۲۰ درصدی داریم. هماکنون ما ۸۴۰ دانشمند داریم که جزء یکدرصدِ برتر و هزار و ۸۶۳ دانشمند جزءِ دو درصدِ دانشمندان برتر جهانی داریم که نشان دهنده رشد ۲۰ درصدی در یک سال گذشته است.
رئیس موسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی گفت: ایران اسلامی در حوزه تولید علم رتبه اول جهان اسلام و منطقه است و در دنیا در جایگاه پانزدهم قرار دارد. هر کشوری پیشرفت علم داشته باشد، پیشرفت او پایدار و درونزا خواهد بود.
رویداد رسانهای «چه سفرها کردهایم» از جمعه ۱۴ تا ۲۲ بهمنماه از ساعت ۷ تا ۲۰ در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برپا خواهد بود و مسئولان کشوری و لشگری از طریق استودیوی پخش زنده تلویزیونی و غرفههای مستقر خبرگزاریهای رسمی کشور به تببین دستاوردها و پیشرفتهای انقلاب اسلامی خواهند پرداخت.
مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی در تهران، میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای کوچه شهید صیرفی پور، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی واقع شده است.
انتهای پیام/ 241