به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «امیرحسین قاضیزاده هاشمی» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز گذشته (سهشنبه) با حضور در برنامه زنده «صبحانه ایرانی» شبکه دوم سیما به تشریح آخرین برنامهها، فعالیتها و اقدامات بنیاد در راستای خدماترسانی به ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پرداخت.
وی با گرامیداشت دهه مبارکه فجر، اظهار داشت: در اتفاقات اخیر کشور، حوزه ایثار و شهادت قدرت نرمی ایجاد کرد که آثارش را در جامعه شاهد بودیم، حوزه ایثار و شهادت حوزه برخاسته از تفکر اعتقادی و دینی ملت ایران است. ملت ایران ملتی مسلمان و معتقد به اهل بیت (ع) است که برای برقراری حکومت صالحان در کشور زحمات زیادی در طول تاریخ متحمل شده است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به حادثه تاریخی مدرسه فیضیه قم، تصریح کرد: مردم ما حوزههای علمیه را یکی از اصلیترین ارکان اسلام میدانند و اگر حوزهها دچار هجمه شوند این موضوع را نمیپذیرند برای همین به میدان آمدند و هزاران شهید دادند و در نهایت حکومتی را که در آن زمان متکی به تمامی قدرتهای جهانی بود و همه دنیا از آن حمایت میکرد و یک حکومت کاملاً امنیتی و قدرتمند بود و سیستم امنیتی بسیار حساب شده داشت را شکست دادند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به ظلم و ستم به مردم در حکومت طاغوت، گفت: اگر به موزه عبرت مراجعه و از آنجا بازدید کنید متوجه صحبتهای من میشوید، رژیم طاغوت با قدرت مردم از حکومت کنار گذاشته شد. قدرت مردم در مبارزه با تجزیهطلبیهای ابتدای انقلاب و سپس در جنگ تحمیلی هم به وضوح مشخص بود.
قاضیزاده هاشمی درباره خدمت به خانوادههای ایثارگران و شهدا گفت: خدمت به این خانوادهها به دلیل عظمت وجودی آنهاست و ما کاری انجام ندادهایم. به عنوان خادم این خانوادهها باید بگویم با تمام صحبتهایی که درباره خدماترسانی به این عزیزان میشود کاری که ما انجام میدهیم در مقابل عظمت فداکاری آنها باعث شرمندگی است.
وی با بیان اینکه بسیاری از قوانینی که برای ایثارگران تصویب شده است اجرا نشده یا کامل اجرا نشده است، گفت: سال گذشته که مسئولیت بنیاد را به عهده گرفتم، گزارشی از اجرای قوانین حوزه ایثارگران تهیه شد و از مجموع ۷۶ حکمی که در قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران آمده است ۴۸ حکم آن بار مالی داشته و ۱۹ درصد این قوانین اجرایی شده بود که موفق شدیم به کمک دولت و مجلس در این یک سال ۱۹ درصد را به ۲۵ درصد ارتقا دهیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به عدم پرداخت پاداش بازنشستگی جانبازان در گذشته، افزود: پرداخت پاداش بازنشستگی جانبازان شروع شده است و امسال ۲ هزار میلیارد تومان از آن را پرداخت کردیم. برای سال آینده هم در بودجه ۹ هزار میلیارد تومان بدین منظور پیشبینی شده است. البته تا الان ۲ هزار میلیارد تومان پاداش بازنشستگی جانبازان پرداخت شده است، اما پیشبینی میکنیم تا آخر سال پرداختی پاداش بازنشستگان جانباز به ۵ هزار میلیارد تومان برسد.
دکتر قاضیزاده هاشمی با اشاره به موضوع اشتغال ایثارگران، گفت: در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده بود که فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد به استخدام در بیایند، ولی اجرای این قانون معطل مانده بود، از این افراد آزمون گرفته شده بود و بیش از ۷ هزار نفر در این آزمون قبول شده بودند، اما به دلیل اینکه بار مالی آن تأمین نشده بود استخدامی انجام نشده بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: از بین ۳۳ هزار فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد که باید در طول برنامه همه آنها جذب شوند، هیچ کدام نتوانسته بودند استخدام شوند، ولی با پیگیری انجام شده و در نهایت با اعتباری که از سوی سازمان برنامه و بودجه تأمین شد، افرادی که در آزمون اول پذیرفته شده بودند مشغول کار شدند. درباره سایرین نیز با سازمان اداری استخدامی توافق شده است تا عزیزانی که تحصیلات دانشگاهی دارند و آنهایی که تحصیلات دانشگاهی ندارند مشغول کار شوند تا مسئله اشتغال آنها حل شود.
معاون رئیس جمهور درباره تبدیل وضعیت ایثارگران گفت: فراز و فرودهای بسیاری در روند انجام تبدیل وضعیتها صورت گرفته است. طبق آخرین آمار، ۱۶۷ هزار نفر و به طور دقیق تبدیل وضعیت بیش از ۱۵۰ هزار ایثارگر انجام شده است از این رقم بیش از ۶۰ هزار نفر در سامانه نیز به ثبت رسیدند و به نوعی کار تبدیل وضعیت آنها به پایان رسیده است.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: از دیگر خدماتی که به خانوادههای ایثارگر تعلق گرفته است باید به تسهیلاتی که به طور قرضالحسنه از صندوق قرضالحسنه شاهد به خانوادههای شهدا و ایثارگران تعلق میگرفت نام برد و طی ۹ ماه ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به صورت وام قرضالحسنه در اختیار خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران قرار گرفت.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره تأمین مسکن ایثارگران گفت: در حوزه مسکن علیرغم اینکه تصور میشد خدمات مسکن به خانوادهها بدون مشکل تعلق گرفته است، نزدیک به ۵۰ درصد از جامعه ایثارگری فاقد مسکن ملکی هستند. به بسیاری از ایثارگران طبق قانون باید زمین تعلق میگرفت که این اتفاق نیفتاده است. تاکنون به یک پنجم ایثارگران یعنی جانبازان بالای ۲۵ درصد و همسر و فرزندان شهدا زمین تعلق گرفته و یا به صورت تجمعی به آنها زمین داده شده است.
معاون رئیس جمهور گفت: طی یک سال گذشته بیش از ۳ هزار زمین در سراسر کشور واگذار شده است و اعتبارات اشتغال نسبت به سال قبل ۷ برابر شده است. در سال ۱۴۰۰، ۱۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداختهای مختلف قانونی به خانوادههای شهدا و ایثارگران و سازمانهای مختلف لازم بود که امسال بودجه مورد نیاز به حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است در حالی که سال ۱۴۰۰ بودجه بنیاد ۳۱ هزار میلیارد تومان بوده است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به بودجه سال جاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت: برای امسال ۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده و علاوه بر این ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه اضافه نیز برای بدهیهای انباشته شده از سالهای قبل به صورت سهام در نظر گرفته شده است. بنیاد از سالهای گذشته بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان بدهکار است که نیمی از آن پرداخت میشود.
وی افزود: در لایحه دولت برای سال آینده ۷۱ هزار میلیارد تومان بودجه پیشبینی شده که رشد حدود ۵۰ درصدی نسبت به قبل خواهد داشت.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد واگذاری خودروی ایثارگران، گفت: در لایحه دولت واردات خودرو برای جانبازان ۷۰ درصد پیشبینی شده و برای سایر ایثارگران که مشمول ماده ۴۵ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران هستند نیز واگذاری خودرو داخلی با ارائه تسهیلات مدنظر قرار گرفته است.
انتهای پیام/ 141