در نشست خبری جشنواره شعر و داستان انقلاب مطرح شد؛

دانشگر: نویسندگان به مسائل امروز انقلاب بپردازند/ آقامحمدی: فرآیند نوشتن را تسهیل خواهیم کرد

نشست خبری سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب (جایزه امیرحسین فردی) در حوزه هنری برگزار شد.
کد خبر: ۵۷۳۳۶۲
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۷ - 13February 2023

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست خبری سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب (جایزه امیرحسین فردی) با حضور محمدرضا شرفی‌خبوشان مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی، بهزاد دانشگر دبیر علمی و تیمور آقامحمدی مدیر بخش استانی جشنواره برگزار شد.

«بهزاد دانشگر» دبیرعلمی سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب در نشست خبری این رویداد مهم ادبی به تفاوت‌های این دوره جشنواره با سال‌های گذشته پرداخت و اظهار داشت: امسال در جشنواره دو نکته مطرح است. اولین بحث مربوط به بحث مفاهیم است؛ موضوعات و فضا‌هایی اختصاص داشت که نویسندگان و شاعران می‌توانند درباره آن داستان بنویسند یا شعر بسرایند.

وی همچنین نکته دوم را توجه به مفاهیم جدید و چالش‌های سال‌های اخیر معرفی کرد و گفت: انقلاب یک مفهوم زاینده است و مدام مفاهیم و چالش‌های جدیدی را ایجاد می‌کند. در حقیقت ما هرساله با اتفاقات جدیدی مواجه می‌شویم که هنرمند در سال‌های گذشته با آن روبه‌رو نبوده است.

دبیرعلمی سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب گفت: از شاعران و نویسندگانی که تصمیم به شرکت در این جشنواره دارند می‌خواهیم تا به مسائل جدیدی که انقلاب با آن بروز پیدا می‌کند، در روایت‌های ادبی و داستانی‌شان توجه کنند چراکه هنر یادآور اتفاقات صرفا تاریخی نیست بلکه نگاه به امروز و آینده است.

دانشگر: نویسندگان به مسائل امروز انقلاب بپردازند / آقامحمدی: فرآیند نوشتن را تسهیل خواهیم کرد

دانشگر در بخش دیگری از سخنانش به ۴ فضا اشاره کرد و گفت: فضای اول به داستان‌ها و شعر‌هایی درباره مفاهیمی مثل عدالت، انسانیت، وحدت اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی اختصاص دارد که نقطه تمایز انقلاب ما با سایر انقلاب‌ها هم محسوب می‌شود.

وی دومین فضا را معطوف به اتفاقات مربوط به سال‌های ۱۳۵۶، ۱۳۵۷، دهه ۶۰ و سال‌های اخیر دانست که به انقلاب اسلامی و مبارزات مردم و دوره هشت سال دفاع مقدس، بحث مواجهه نیرو‌های انقلابی با کرونا و دفاع از حرم می‌پردازد.

دانشگر سومین فضا را مربوط به دستاورد‌های علمی و هنری، بخصوص موفقیت‌های دانش بنیان معرفی کرد و گفت: چهارمین فضا به جایگاه انقلاب در عرصه جهانی ارتباط دارد. درسال‌های گذشته بحث مبارزات مردمی را شاهد بودیم که با ارگان‌های مختلف اسلامی شکل گرفته و جا دارد که نویسندگان و شاعران به این مضامین دقت کنند و با دید بازتری به خلق اثر در خصوص آن بپردازند.

جوایز بخش‌های مختلف جشنواره
وی با بیان اینکه در هر بخش از جشنواره یک تک جایزه و ۵ اثر برگزیده برای نشر انتخاب و معرفی خواهد شد، به ۴ بخش این رویداد هنری اشاره کرد و گفت: در بخش شعر، آثار ارائه شده در قالب‌های شعر کلاسیک و نیمایی باید مجموعه شعر (۲۵ قطعه شعر) باشند. برای این بخش جایزه ۵۰ میلیون تومانی در نظر گرفته شده که به نفر برگزیده تعلق می‌گیرد و ۵ اثر برگزیده نیز برای انتشار معرفی خواهد شد.

دبیر علمی سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب افزود: شرکت‌کنندگان در بخش مجموعه داستان کوتاه نیز باید مجموعه داستان به دبیرخانه ارائه کنند و آثار با مضامین معرفی شده یا مرتبط با موضوع جشنواره ارائه شود. در این بخش جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی برای فرد برگزیده در نظر گرفته شده و ۵ اثر برگزیده نیز به انتشار خواهد رسید.

وی جایزه بخش رمان نوجوان را جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی و جایزه بخش رمان بزرگسال را جایزه ۲۰۰ میلیون تومانی معرفی کرد که در کنار ۵ اثر برگزیده منتشر می‌شود.

تیمور آقامحمدی، مشاور و مسئول فعالیت‌های استانی این رویداد هنری نیز در این نشست گفت: جشنواره داستان و شعر انقلاب، جشنواره‌ای برای خواص نیست بلکه رویدادی برای تمام نویسندگان و شاعرانی است که دغدغه اندیشیدن و خلق اثر ادبی دارند.

دانشگر: نویسندگان به مسائل امروز انقلاب بپردازند / آقامحمدی: فرآیند نوشتن را تسهیل خواهیم کرد

وی با اشاره به شور و شوق در استان‌ها به واسطه جشنواره داستان و شعر انقلاب تصریح کرد: در ادوار گذشته نویسندگان فراتهران و ساکن در استان‌های مختلف جزو بدنه اصلی شرکت کنندگان بوده‌اند و بخش قابل توجهی از برگزیدگان از جشنواره را تشکیل داده‌اند. بر همین اساس ما در این دوره هم نگاه ویژه‌ای به استان‌ها خواهیم داشت؛ به طوری که کارگاه تخصصی با حضور نویسندگان، منتقدان و دبیر جشنواره در استان‌ها برگزار می‌شود تا فرصتی برای فکر به موضوعات مهم کشور داشته باشیم و از ادبیات داستانی و شعر ایرانی سخن بگوییم.

فرآیند نوشتن را تسهیل خواهیم کرد
آقامحمدی افزود: این کارگاه‌ها در بسیاری از استان‌ها که ظرفیت برگزاری دوره‌های آموزشی را دارند، برگزار خواهد شد. ما در جشنواره داستان و شعر انقلاب به انتشار فراخوان و انتظار تولید اثر ننشسته‌ایم بلکه ما در این رویداد فرآیند نوشتن را تسهیل خواهیم کرد و اگر کسی نیازمند مشاوره و کمک باشد، با ایجاد شرایط لازم امکان کمک به هنرمندان را بوجود می‌آوریم تا آثاری قابل توجه خلق شود.

وی با بیان اینکه بستر گفتمان انقلاب وسیع است و محدود به زمان و مکان خاصی نیست بیان کرد: با شکل‌گیری کارگاه‌ها به چیستی شعر و داستان انقلاب می‌پردازیم و مباحث پرداختن به موضوع و اینکه از چه زوایایی می‌توان به مضامین متعدد پرداخت، اشاره می‌کنیم.

بر اساس اطلاعات اعلام شده توسط بهزاد دانشگر دبیر علمی جشنواره ادبیات و شعر انقلاب، شرکت‌کنندگان در این دوره از جشنواره داستان و شعر انقلاب تا ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۲ فرصت دارند تا آثار تولیدی خود را به دبیرخانه این رویداد هنری ارائه کنند. همچنین اختتامیه سیزدهمین جشنواره داستان و شعر انقلاب بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار