خط هوایی ویژه آمریکا برای داعش از عین‌الاسد به دیالی عراق

تحلیلگر سیاسی عراق از وجود اطلاعات دقیق و تایید‌شده‌ای مبنی بر اقدام آمریکا در راه‌اندازی یک «خط تاکسی» هوایی برای داعش برای انتقال تروریست‌های داعش از عین‌الاسد در غرب عراق به ارتفاعات دیالی در شرق این کشور خبر داد.
کد خبر: ۵۷۶۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۶ - 01March 2023

خط هوایی ویژه آمریکا برای داعش از عین‌الاسد به دیالی عراقبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «عقیل الطائی» تحلیلگر سیاسی عراق در خصوص حمایت آمریکا از تروریسم در مناطق خاصی از کشورش برای متزلزل کردن ثبات موجود، هشدار داد و اظهار داشت: آمریکا از «تاکسی داعش» برای انتقال تروریست‌ها از پایگاه «عین الاسد» در الانبار به «تلال حمرین» در دیالی استفاده می‌کند.

الطائی در گفت‌وگو با وبگاه المعلومه، توضیح داد: «حضور آمریکا در عراق پرونده‌ای در هم‌پیچیده است که تنها با ائتلاف بلوک‌های سیاسی ملی می‌توان آن را بست. اطلاعات دقیق و تایید‌شده‌ای در دست است که حاکی از آن است که بالگرد‌های موسوم به «تاکسی داعش» که در واقع بالگرد‌هایی از نوع «شینوک» هستند، اقدام به انتقال گروه‌های کوچک از تروریست‌های داعش از پایگاه عین الاسد در الانبار به ارتفاعات حمرین در دیالی می‌کنند و این امر با دوربین‌های حرارتی رصد شده است».

این تحلیلگر عراقی افزود: «هواپیما‌های آمریکایی داعش را به همراه سلاح و موتورسیکلت از و به مناطق مذکور منتقل می‌کنند و تروریست‌ها از این امر در انجام عملیات‌های جنایتکارانه در نزدیکی‌های دیالی، المقدادیه و جنوب کرکوک بهره می‌برند. این گروه‌ها علاوه بر دریافت حمایت‌های لجستیکی و معیشتی طبق دستورالعمل‌هایی که دریافت می‌کنند، حرکت می‌کنند».

نیرو‌های آمریکایی در سال ۲۰۱۴، به بهانه مبارزه با داعش وارد عراق شدند. آمریکا به این بهانه ۳۰۰۰ نیرو را در قالب یک ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش که ۲۵۰۰ تن از آن‌ها، آمریکایی بودند، وارد این کشور کرد. پس از اعلام پیروزی بر داعش از سوی بغداد، مردم و دولت عراق بر ضرورت خروج نظامیان خارجی از کشور تاکید کردند.

تأکید مردم عراق بر اخراج آمریکا زمانی شدت گرفت که آمریکا سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و «ابومهدی المهندس» نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق را به شهادت رساند. در واکنش به این جنایت، پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد.

با وجود چند دور مذاکره راهبردی میان بغداد و واشنگتن برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق، آمریکا هنوز با نقض این مصوبه در خاک عراق حضور دارد و مدعی خروج یگان‌های رزمی خود و تغییر ماموریت نیرو‌های باقی‌مانده در عراق به استشاری و آموزشی است.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار