یادداشت/ علی عبدالصمدی

نسل جوان جامعه؛ سرمایه‌ آینده

توجه مسئولین کشور به قشر جوان و متخصص متضمن داشتن فردایی بهتر برای نسل‌های بعدی است.
کد خبر: ۵۷۶۸۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۵ - 04March 2023

نسل جوان جامعه؛ سرمایه‌های آیندهگروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس- «علی عبدالصمدی»؛ یازدهم شعبان‌المعظم در تاریخ اسلام و تشیع مصادف با زادروز سردار جوان دشت کربلا و فرزند رشید سالار شهیدان، حضرت علی اکبر علیه السلام است.

جوانی که در اوج بالندگی و شادابی راه حق و راستی را برگزید و در رکاب پدر بزرگوارش به فیض شهادت نائل شد.

روز میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام در فرهنگ عمومی کشور ما به میمنت میلاد با سعادت آن حضرت، روز جوان نام گذاری شده است. جوانان از هر قشری که باشند موتور محرکه‌ی هر کشوری هستند و دارای پتانسیل‌های فکری و حرکتی جامعه به شمار می‌روند. توانایی انجام بسیاری از امور در جوانان موج می‌زند. در بسیاری از دوره‌های تاریخی جوانان زمام داری کار‌های ریز و درشت جامعه را بر عهده داشتند و به قولی اعتماد به این قشر از جامعه با پاسخی در خور شان رو به رو شده است.

فکر نو، انگیزه و توان جهت انجام امور یدی، به روز بودن و مطرح کردن خواسته‌ها و نیاز‌های نو از اهم خصائص و ویگی‌های نسل جوان در هر جامعه‌ای به شمار می‌آید. اعتماد کردن نسل‌های قدیمی تر، اما مجرب به توان نسل جدید می‌تواند باعث ایجاد وفاق بین میانسالی و کهنسالی و جوانی یا به قولی ایجاد توازن و تعادل بین پتانسیل‌های عملی و تجربه و کارآزمودگی شود. مسئولین و سیاست گذاران با اطمینان کردن و اعتماد به نسل نو و خلق فرصت‌های تحصیلی و شغلی مناسب و شایسته‌ی نسل تازه نفس در گشور می‌توانند به شعار همیشگی خود یعنی جوانگرایی جامه‌ی عمل بپوشانند.

انتظاری که اقشار مختلف جامعه از جوانان دارند را می‌توان در تعهد، اخلاق مداری، تخصص، شادابی و تزریق نشاط به جامعه به طور خلاصه برشمرد. قطعا جوانان با دارا بودن چنین خصیصه‌هایی می‌توانند اعتماد پیشکسوت‌ها را جلب و جذب کنند.

نباید فراموش کرد که اعتماد به نسل جوان در عرصه‌های مختلف اجتماعی و در برهه‌های مختلف تاریخی باعث افتخار آفرینی در زمینی‌های گوناگون (نظامی و استراتژیک، علمی، فرهنگی، ورزشی و...) شده است. در کنار توانمندی‌های نسل جوان هرگز نمی‌توان نیازهایشان را نادیده گرفت. نیاز به تحصیل، ازدواج، اشتغال، کسب اعتماد عمومی و داشتن فرصت برای عرضه‌ی خلاقیت‌های فردی و گروهی از اهم نیازمندی‌های این قشر است که رسیدگی و عنایت به آن‌ها از سوی مسئولین می‌تواند باعث رشد و بالندگی کلیت جامعه شود.

در کتاب الحدیث از قول نبی مکرم اسلام حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) در باب جوانان احادیث مختلفی نقل شده است: شما را دربارة جوانان به خیر و خوبی سفارش می‌کنم. آن‌ها دلی رقیق‌تر (و فضیلت‌پذیرتر از دیگران) دارند. (کتاب الحدیث، ص ۳۴۹)

به صورت کلی، بذل عنایت مسئولین به قشر جوان نه تنها خرج سرمایه به شمار نمی‌رود بلکه به نوعی سرمایه گذاری برای آینده‌ی کشور و جامعه است و متضمن داشتن فردایی بهتر برای نسل‌های بعدی است.

انتهای پیام/133

نظر شما
پربیننده ها