به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «غلامعلی افروز» استاد دانشگاه تهران امروز شنبه در گفتوگویی درباره مساله مسمومیت دانش آموزان دختر و جو ایجاد شده از این موضوع، اظهار داشت: در وهله اول این موضوع مسمومیت نیست و این واژه را نباید برای این مسئله مطرح کنیم چراکه باید از آن به عنوان یک حساسیت یاد کرد.
افروز افزود: در واقع یک حساسیت روانشناختی و زیستی ایجاد شده است و مساله پیش آمده در برخی مدارس دخترانه نیز ناظر به همین موضوع است؛ ضمن اینکه تحقیقات نشان داده که ماده سمی در مدارس منتشر نشده است تا دانش آموزان را دچار مسمومیت کرده باشد، زیرا مسمومیت با شست و شوی معده و روده درمان میشود درحالی که این اتفاق برای این دانشآموزان رخ نداده است، بنابراین مسمومیت واژه مناسبی برای این موضوع نیست.
رئیس فدراسیون آسیایی شورای جهانی روان درمانی با تاکید براینکه دانش آموزان ما دچار یک نوع حساسیت شده اند، ادامه داد: منشاء این حساسیتهای خاص که گاه باعث حالت تهوع میشود هم خیلی پیچیده نیست و در واقع با نوعی آزار و اذیت در میان دانش آموزان روبهرو هستیم.
وی یادآور شد: دانش آموزان سرمایههای معنوی کشور هستند؛ از اینرو افراد معاند و زاویه دار با نظام جمهوری اسلامی، دختران را برای این موضوع انتخاب کردهاند که حساسیت بیشتری نسبت به پسران دارند.
افروز تصریح کرد: دختران روحیه حساسی دارند و با این اقدامات فضای حساسیت هم در مدرسه حاکم شده که موجب پریشانی، نگرانی و دلهره دانش آموزان میشود. این مسئله نگرشها را منفی و در میان دانشآموزان ما بازدارندگی ایجاد میکند.
وی یادآوری کرد: قبلا هم در یک مجمع تخصصی درباره این موضوع اعلام کردم که همین اسپریهای خوشبو کننده که اطراف مدرسهها به فروش میرسد، میتواند حاوی گازهایی مانند فلفل باشند که بوی نامناسبی را در محیط منتشر میکند و دانش آموزان را دچار حساسیت، سوزش گلو و سرگیجه کند، اما باز هم موضوع مسمومیت در میان نیست و آثار این موضوعات به صورت محدود و چند ساعته است. اما ممکن است برای دانش آموزان این موضوع اضطراب ایجاد کند و بترسند از اینکه شاید واگیردار باشد یا اینکه اثرات آن در آینده نیز ادامه پیدا کند که در این راستا به طور علمی ثابت شده که این ترسها واقعیت ندارد.
استاد ممتاز دانشگاه تهران، گفت: این اقدامات بی شک توسط معاندین به نظام و کشور در راستای دشمنیهای شان انجام میشود و قصد دارند که دختران را از تحصیل باز دارند و مدارس دخترانه را خالی کنند و در نهایت بگویند که دولت ایران این کار را میکند، سپس به سراغ مدارس پسران هم میروند.
افروز گفت: استشمام یک بوی نامناسب در وهله اول موجب دلهره و ترس دانش آموزان میشود و پس از آن نگرانی معلمان و خانوادهها هم اضافه میشود و یک استرس در سطح جامعه حاکم ایجاد میکند، البته در برنامههای تلویزیونی صدا و سیما باید با شفافیت موضوع را برای مردم روشن میشد تا واقعیت این موضوع به درستی مشخص شود.
حضور دانشآموزان در سنگر مدارس حفظ شود
افروز درباره راهکار مناسب برای کاهش استرس در جامعه توضیح داد: به صورت موقت ضرورت دارد که خونسرد و مراقب باشیم، البته این موضوع را میتوان از طریق خود دانشآموزان هم پیگیری کرد، به این صورت که هرکس هر آنچه را که دیده میتواند تعریف کند و به این نتیجه برسیم که چه کسی این گاز را به داخل مدرسه برده است.
این روانشناس معتقد است که با همدلی میان افراد داخل مدرسه و خانوادهها میتوان منشا گازی که باعث حساسیت شده را پیدا کرد، دشمنان با انتشار این بو میخواهند حساسیت ایجاد کنند تا مردم و فرزندان نسبت به نظام جمهوری اسلامی بدبین شوند.
افروز افزود: قصد این دشمنان این است که دانش آموزان به مدرسه نروند و در نهایت مدارس ما را خالی کنند به همین دلیل دانش آموزان و همچنین اولیا و اهالی مدرسه باید مراقب باشند که از این اقدام جلوگیری کنند یکی از این راههای پیشگیری از این موضوع این است که دانشآموزان وسیله بخصوصی با خود تحت عنوان اسپری یا لوازم آرایشی و بهداشتی را وارد مدرسه نکنند.
افروز همچنین به خانوادهها توصیه کرد: غیبت دانشآموزان در مدرسه به ضرر دانش آموزان و خانواده هاست، این موضوع با کنترل و بازرسی قابل کنترل است و نگرانی ندارد.
به گفته او، وضعیت امنیت کشور قابل قبول است و توصیه میشود که حضور بچهها در سنگر مدارس حفظ شود تا طراحی و نقشههای معاندین نظام ناکام بماند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ۱۳۴