منابع مصری از برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران خبر دادند

روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع آگاه مصری نوشت که کانال‌های ارتباطی میان قاهره و تهران در سطح مراجع ذی‌صلاح ادامه دارد.
کد خبر: ۵۷۸۸۷۵
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۸ - 14March 2023

منابع مصری از برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران خبر دادندبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، در پی سخنان روز گذشته (دوشنبه) «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه ایران در خصوص روابط با مصر و اینکه منطقه به هم‌افزایی ایران و مصر نیاز دارد، یک منبع مصری نیز به روزنامه الشرق الاوسط گفت که ارتباط قاهره و تهران از طریق مراجع‌ذی‌صلاح برقرار است.

روزنامه الشرق الاوسط در گزارشی نوشت که منابع رسمی در وزارت خارجه مصر حاضر به گفتگو در خصوص روابط تهران و قاهره نشده‌اند، اما یک منبع مصری مرتبط با این پرونده گفته است که کانال‌های ارتباطی با ایران در چارچوب مراجع ذی‌صلاح قطع نشده است. او توضیح اضافی در این باره نداد و مدعی شد: «ایران احترام فراوان خود به مصر و رهبران سیاسی آن را ابراز کرده است».

این منبع مصری افزود: «پیش بینی اینکه که مصر چه زمانی در مسیر ازسرگیری روابط با ایران گام خواهد داشت و با چه سرعتی به پیشنهاد مطرح شده از جانب ایران پاسخ خواهد داد، دشوار است».

او همچنین گفت: «نقاط اختلافی بزرگی میان دو طرف نیست، به استثنای روابط تهران با دو جنبش حماس و جهاد اسلامی و لزوم مراعات نقطه نظر مصر در خصوص عدم دخالت در امور داخلی کشور‌های عربی».

در این راستا «محمد العرابی» وزیر خارجه اسبق مصر (سال ۲۰۱۱) و رئیس شورای روابط خارجی این کشور نیز به الشرق الاوسط گفت: عوامل تعیین کننده روابط مصر و ایران با سایرین متفاوت است و در حال حاضر این روابط عادی تلقی می‌شود و ما مدت‌هاست که کاردار با درجه سفیر داریم».

او با بیان اینکه نیاز استراتژیک برای تسریع بخشیدن به گام‌ها جهت توسعه روابط وجود ندارد، تأکید کرد کرد که ایران نقش بزرگی در منطقه دارد. العرابی افزود: «آیا ایران سیاست جدید و ویژه‌ای برای عدم توسعه‌طلبی و دخالت در امور کشور‌ها آغاز کرده است؟ ما باید منتظر بمانیم و رفتار ایران در مرحله پیش رو را مشاهده کنیم».

با این حال «حسن نافعه» استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه قاهره در خصوص تأثیرات نزدیکی مصر و ایران در صورت وقوع به وبگاه العربی الجدید گفت: «کشور‌هایی هستند که تلاش خواهند کرد تا هرگونه نزدیکی مصر و ایران را خنثی کنند، زیرا نقش این همگرایی به ایجاد تغییرات ژئواستراتژیک در منطقه منجر خواهد شد و تل‌آویو متضرر خواهد شد».

در این میان ناصر کنعانی روز گذشته در این باره گفت: «مصر کشور مهمی در منطقه است... در حاشیه اجلاس بغداد ۲ در اردن گفت‌وگوی کوتاه و مثبتی بین آقای امیرعبداللهیان و آقای عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر صورت گرفت و در ارتباط با مصر معتقد به برداشتن گام‌های جدیدی برای ارتقای روابط هستیم، ولی همانطور که می‌دانید روابط بین کشور‌ها در یک مسیر دوجانبه است و باید دید اراده کشور مقابل در چه مسیری است».

وزارت خارجه مصر، در پی امضای توافق ازسرگیری روابط میان ریاض و تهران در پکن، در روز جمعه گذشته (۱۰ مارس)، اعلام کرد که «با علاقه این توافق را دنبال می‌کند و مشتاقانه منتظر است که این توافق به کاهش تنش در منطقه کمک کند».

وزارت خارجه مصر در بیانیه خود به همین موضع‌گیری بسنده کرد، اما در کمتر از ۲۴ ساعت بعد؛ ریاست‌جمهوری آن، بیانیه دیگری صادر و اعلام کرد: «مصر از این گام مهم و رویکرد عربستان سعودی در این زمینه قدردانی می‌کند». در عین حال ابراز امیدواری کرد که این تحول بر سیاست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایران تأثیر مثبت بگذارد».

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار