به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «علاالدین بروجردی» رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با اشاره به سخنان رهبری انقلاب در خصوص انتخابات امسال، اظهار داشت: همانگونه که مقام معظم رهبری در سخنان روز چهارشنبه گذشته فرمودند، انتخابات مظهر قدرت ملی است.
بروجردی افزود: حضور حداکثری مردم در انتخابات بخصوص در انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی در سال جاری، اهمیت فراوانی دارد لذا همه تصمیمگیریهای مهم کشور در قوه مقننه صورت میگیرد و در واقع سرنوشت دولت به گونهای گره خورده در مجلس است. تصویب برنامهها، بودجه، قوانین، رأی به وزرا و نیز نظارت بر اجرای قوانین در قوه مقننه صورت میگیرد، لذا ایجاد یک مجلس قدرتمند مسئول و با تجربه حائز اهمیت است.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برای اینکه حضور حداکثری مردم را داشته باشیم طبیعتاً باید نقش مهم شورای نگهبان و نیز مسئولین ذیربط برنامهریز در انتخابات به ویژه وزارت کشور، مورد توجه قرار گیرد، تا تمهیدات لازم را برای حضور حداکثری و مشارکت مردم فراهم کنند.
مسئولین ذیربط باید به ایجاد رقابت جدی در انتخابات برای حضور حداکثری مردم توجه کنند
وی ادامه داد: مسئولین ذیربط باید امنیت در انتخابات و ایجاد رقابت جدی به عنوان عامل مهم حضور حداکثری مردم را در تصمیمگیریهای خود مد نظر قرار دهند.
نماینده ادوار مجلس اظهار داشت: با توجه به اعتقاد به جایگاه والای ولایت و نیز به دلیل اینکه مشروعیت نظام جمهوری اسلامی مبتنی است بر ولایت مطلقه فقیه، لذا این موضوع به عنوان شرط اول تأیید صلاحیت داوطلبان حضور در انتخابات مجلس محسوب میشود. در عین حالی که اعتقاد به قانون اساسی به عنوان چکیده انقلاب اسلامی و محصول خون شهدا، به عنوان شرط دوم تأیید صلاحیت داوطلبان باید باشد.
رئیس کمیته سیاسی مجمع بیداری اسلامی اذعان داشت: طبیعتاً افرادی که واقعاً برای خدمت به مردم داوطلب میشوند، باید سوابق مناسب و خوبی داشته و خوش نام باشند. آنان باید تجربه کافی داشته باشند، زیرا مجلس جایگاهی است برای انتقال تجربیات نمایندگان به منافع ملی کشور، زیرا وضع قانون و همینطور نظارت بر اجرای آن از وظایف مجلس است.
سازوکار شورای محترم نگهبان برای حضور سلایق مختلف سیاسی در انتخابات مهم است
بروجردی در ادامه اظهار داشت: سازوکاری که شورای محترم نگهبان ایجاد خواهد کرد بسیار مهم است تا سلایق مختلف سیاسی برای حضور در انتخابات مجلس با رعایت آن نکاتی که عرض کردم، حضور داشته باشند. در نتیجه مردم که خود دارای سلایق مختلف سیاسی هستند، شاهد دایره وسیعتری برای حضور سلایق مختلف سیاسی در مجلس خواهند بود و با شرکت در انتخابات تصمیم نهایی را میگیرند. این امر باید در طراحی انتخابات و برنامه ریزی مسئولین ذیربط در مورد توجه قرار بگیرد. در نتیجه فکر میکنم که شاهد رقابت خوبی میان نمایندگان و نیز مشارکت بالای مردم در انتخابات باشیم.
وی با اشاره به اینکه حضور حداکثری مردم نمادی از اقتدار نظام در منطقه و جهان است، تصریح کرد: با توجه به شرایط ویژهای که در منطقه داریم که شامل موفقیتهای جمهوری اسلامی و شکستهای آمریکا در غرب آسیا است، لذا نباید اجازه دهیم که دشمنان به اهدافشان برسند. آنان در برنامهریزیهایشان به سر کردگی آمریکا و رژیم صهیونیستی دنبال حضور حداقلی مردم هستند و ما باید توطئههای دشمنان را خنثی کنیم.
متأسفانه وضعیت فعلی دولت به هیچ عنوان مطلوب نیست
بروجردی با بیان اینکه عملکرد دولت در ایجاد زمینه حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات مؤثر است، گفت: به نظر من متأسفانه وضعیت فعلی دولت به هیچ عنوان مطلوب نیست. دولت با توجه به شعار آغاز سال مقام معظم رهبری در خصوص کنترل تورم و افزایش تولید، باید مهمترین نقش را در کمک به مردم برای ایجاد رضایت در آنان از طریق کنترل قیمتها به صورت منطقی و نه دستوری ایفا کند.
نماینده ادوار مجلس با اشاره به شرایط نامناسب قیمتی در خودروسازی و آثار منفی آن در افکار عمومی، بیان کرد: صنعت خودرو در اختیار دولت است و چند شرکت خودروسازی و شورای قیمتگذاری را که راه اندازی کردند که قیمتها را اعلام میکند. این در حالی است که خبر رشد قیمت خودروها مطرح شده است. این موضوع یک عامل مهمی در افزایش قیمت همه چیز خواهد بود و خبر بسیار بدی برای افکار عمومی ما است لذا باید پرسید جز دولت چه کسی مسئول است، در حالیکه دولت باید رضایت عمومی ایجاد کند.
وی با اشاره به مشکلات مالیاتی و اثرگذاری آن در مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، افزود: وقتی که مردم به دلیل گرانیها و تورم و کاهش ارزش پول ملی توان مالیشان پایین میآید، میخواهند بخشی از درآمد دولت را از طریق مالیات تأمین کنند در حالی که این کار غلط است.
افزایش مالیاتها در شرایط بد اقتصادی ایجاد نارضایتی و فساد میکند
بروجردی با اشاره به فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر اظهار داشت: حضرت علی علیه السلام در فرمانشان به مالکاشتر که یک آئین تمام نمای حکومت داری است. ایشان میفرمایند، از مردم خراج نگیرید. چون در گذشتهها اقتصاد بر پایه کشاورزی بوده است و این به معنای آن است که وقتی درآمد مردم پایین و قدرت خرید آنها کم است، افزایش مالیاتها ایجاد نارضایتی و فساد در جامعه میکند. به عبارتی وقتی یک فعال اقتصادی نسبت به سال گذشته مالیالتش افزایش مییابد در حالیکه درآمدش کمتر شده است، چه کار باید بکند؟ در این صورت او فشار مالی خود را به بقیه مردم منتقل میکند و اگر زمینه برایش مهیا باشد به دنبال رشوه دادن و فساد میرود. اینها همه علامتهای سوال بزرگ را در مقابل دولت قرار میدهد، در حالیکه باید این مشکلات را درمان کرد.
نماینده ادوار مجلس ادامه داد: اگر دولت آقای رئیسی دستورالعمل مولا علی علیه السلام را در خصوص حکومتداری عمل کند، حتماً وضعیت ما حتی به لحاظ اقتصادی بهتر خواهد شد.
وی تأکید کرد: بنابراین نقش دولت در ایجاد رضایتمندی عمومی در ملت و اثرگذاری در ایجاد مشارکت حداکثری بسیار مهم است و دولت باید در این خصوص قبل از مجلس و شورای نگهبان در این خصوص برنامهریزی جدی انجام دهد.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۱۳۴