مروری بر زندگینامه شهید «حجت‌الله یخچالی»

شهید حجت‌الله یخچالی در سال ۱۳۳۶ در بروجرد به دنیا آمد. به فیلم‌برداری علاقه داشت و با اندک پولی که جمع‌آوری کرده بود، توانست دوربین فیلم‌برداری تهیه و صحنه‌هایی از جنایات رژیم منحوس پهلوی را ضبط کند.
کد خبر: ۵۸۴۷۵۱
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۷ - 22April 2023

مروری بر زندگینامه شهید حجت الله یخچالی

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از خرم آباد، شهید «حجت‌الله یخچالی» در بهمن‌ماه ۱۳۳۶ در خانواده‌ای کارگری در شهرستان بروجرد چشم به جهان گشود. محیط زندگی او محقر و ساده بود. طعم تلخ فقر را چشیده بود و به‌خاطر همین همیشه غم‌خوار مردم فقیر بود. با وجودی که سنی از او نگذشته بود، به هنر علاقه خاصی پیدا کرد و تصمیم گرفت درس را رها کند و به دنبال کار برود.

در ضمنِ کار به فیلم‌برداری هم علاقه داشت و با اندک پولی که جمع‌آوری کرده بود توانست دوربین فیلم‌برداری تهیه کند و توانست آن را در زمان مبارزات انقلابی به کار گیرد و صحنه‌هایی از جنایات رژیم منحوس پهلوی را ضبط کند.

سفر‌هایی به شهر مشهد مقدس داشت و تاثیری که این سفر بر وی گذاشت، بیش از پیش با ارزش‌های اسلامی آشنا شد. با کسانی مشورت می‌کرد که احام و آموزه‌های اسلامی را به او آموزش می‌دادند.

از جمله پیشامد‌هایی که در حین آن سفر‌ها برای وی پیش آمد، آشنایی با کتاب‌های دکتر علی شریعتی بود. هنگامی که تعدادی از کتاب‌های دکتر شریعتی را تهیه کرده بود، مورد سوءظن سازمان امنیت آن موقع (ساواک) قرار گرفت، ولی با هوشیاری تمام توانست کتاب‌ها را پنهان کند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که نوجوان بود، عضو بسیج شد و نام خود را در فهرست بسیجیان ثبت کرد.

شهید یخچالی همیشه از روحانیت متعهد پیروی می‌کرد و از جمله کار‌هایی که این شهید انجام می‌داد، برق‌کشی برای مردمی بود که وضع مالی خوبی نداشتند

آثاری که از این شهید به یادگار مانده است، فیلم تظاهرات سال ۵۷، فیلم تشییع جنازه شهید طاهری، فیلم سیگار، فیلم ۲۲ بهمن، فیلم محرم سال ۶۰، فیلم از طلوع تا غروب و ... است.

شهید حجت الله یخچالی قصد داشت دوربین ویدئویی تهیه کند تا بتواند همکاری نزدیکی با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد که موفق نشد.

پشتکار وی حیرت مردم را برانگیخت و با عزم راسخی که داشت، توانست علاقه مردم را به خود بیشتر جلب کند. تمام همّ و غمّ خود را صرف تهیه فیلم از تظاهرات و تشییع جنازه شهیدان و اندک پول جمع‌آوری شده خود را صرف این هنر مورد علاقه‌اش می‌کرد.

سرانجام، حجت‌الله در ۲۵ اسفندماه ۱۳۶۰ هنگام فیلم‌برداری در جبهه نیسان به درجه رفیع شهادت نائل آمد و به آرزوی دیرینه خود دست یافت. پیکر مطهرش را پس از منتقل کردن به زادگاهش در بهشت شهدای بروجرد خاک‌سپاری کردند.

در مراسمی که سازمان بسیج هنرمندان کشور، ۲۰ فروردین سال جاری همزمان با سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم، شهید مرتضی آوینی روز هنر انقلاب اسلامی و روز قشر بسیج هنرمندان با حضور هنرمندان شاخص، بسیجیان، در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار کرد، شهید «حجت‌الله یخچالی» از شهدای هنرمند شهرستان بروجرد به‌عنوان شهید شاخص هنرمند سال ۱۴۰۲ انتخاب شد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها