به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، نشست مشترک سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی و جمعی از مدیران ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان و مسئولان دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس این استان با هدف تبادل تجارب در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خراسان رضوی برگزار شد.
سردار یوسفعلیزاده در این نشست اظهار داشت: اطلاعات کلان و کلی مربوط به روند پیشرفت مأموریتها در استانها توسط مدیران کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استانهای خراسان رضوی، جنوبی، شمالی و سمنان در جلسات منطقهای تبادل میشود و در نهایت مسئولان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس؛ نکات مطرح شده در این جلسات را جمعبندی میکنند و از برخی اقدامات به عنوان تجارب قابل تعمیم در سطح کشور، استفاده میکنند.
وی افزود: یکی از این تجارب قابل تعمیم، توسعه مردمنهاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در شهرستانهاست که ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی این مأموریت اولویتدار را طی چهار سال اخیر به طور جدی دنبال کرده است و دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در تمامی شهرستانها راهاندازی شده که ثمرات و برکاتی بسیار خوبی را به همراه داشته است. این تجربه دو یا سه سال قبل در نشست منطقه چهارم مدیران کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مطرح شد که راهاندازی این دفاتر به عنوان یک الگوی حرکتی مردمنهاد در سطح کشور مورد توصیه و تأکید قرار گرفت.
وی افزود: انتخاب افراد باتجربه و پیشکسوت دفاع مقدس که دارای وجهه اجتماعی هستند به عنوان مسئولین و اعضای شورای دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در شهرستانها، اقدام مبارک و ارزشمندی است، اما برای موفقیت هرچه بیشتر این دفاتر در مأموریتهای محوله باید ساختار آن ترکیبی از پیشکسوتان دفاع مقدس و مقاومت و جوانانِ آتش به اختیار باشد تا با تلفیق تجارب و توانمندی آنها شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشها دفاع مقدس خراسان رضوی در ادامه درباره توسعه و نفوذ دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در خراسان رضوی گفت: برخی از شهرستانها که دارای ظرفیت بودند، نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در شهرهای اقماری این شهرستانها هم توسعه پیدا کرده است؛ حتی در برخی از آبادیهای، این دفاتر ایجاد شده به طوری که اگر در روستای بزرگی، یکی از پیشکسوتان دفاع مقدس حضور داشته از او خواستیم که مأموریت حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را پیگیری کند این تسری مطلق نبوده و روستاهایی که دارای زمینه بودهاند این ارتباط برقرار شده است.
این مسئول با بیان اینکه تلاش شده ترکیب دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با ساختار ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی منطبق باشد، یادآور شد: در راستای اجرای مأموریتها با همه ساختارهای نظامی و اداری در استان و شهرستانها در ارتباط هستیم و از ظرفیت آنها استفاده میکنیم و همکاریها ادامه دارد.
وی گفت: ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی از طریق دفاتر نمایندگی سه عرصه عمده را دنبال میکند. بومیسازی برنامههای سالانه، ابلاغی از سوی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و ابلاغ به شهرستانها اولین عرصه به شمار میرود. از دو سال قبل تاکنون برنامههای ابلاغی پس از بومیسازی به تمام یگانها و دستگاهها در مرکز استان و شهرستانهای تابعه ابلاغ و برای هریک سهم تعیین شده است.
یوسفعلیزاده همچنین بیان داشت: عرصه دوم، پیگیری گرامیداشت ۴۳ مناسبت ملی دفاع مقدس و مقاومت در طول سال در جغرافیای استان است که برای تحقق این مهم ستاد گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت در مرکز استان و شهرستانها تشکیل و جلسات آن به صورت مستمر برگزار میشود و ساختارها، دستگاهها و تشکلهای مردمنهاد استانی و شهرستانها در سامانه سادم عملکردهای خود را ثبت میکنند که سال گذشته خراسان رضوی در ثبت عملکرد حائز مقام نخست شده است.
این مسئول تصریح کرد: سومین عرصه پیگیری ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی؛ در حوزه یادمانهای شهدای گمنام است که با قدرت و جدیت در سطح استان دنبال میشود. خراسان رضوی در ۱۲۹ نقطه میزبان شهدای گمنام است که برای هریک؛ هیئت امنا و برنامههای هماهنگی و جلسات معین شده است و احداث و تکمیل یادمانهای شهدای گمنام در دستور کار ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان و هیئتامنای شهدای گمنام قرار گرفته و تلاش بر این است که هریک از یادمانها به یک قطب فرهنگی تبدیل شوند.
این مسئول بیان داشت: برای پیگیری ابلاغ برنامههای سالانه و ابلاغ آن به دستگاههای استانی و محلی، شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان خراسان رضوی نقش ایفا میکند. ستاد گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت، مأموریت گرامیداشت ۴۳ مناسبت ملی دفاع مقدس و مقاومت را در طول سال در دستور کار دارد و هیئت امنای شهدای گمنام پیگیر احداث، تکمیل و برگزاری برنامههای اثرگذار فرهنگی در این یادمانهاست.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی با اشاره به اینکه پیشرفت مأموریتهایی که بر عهده دفاتر نمایندگی گذاشته شده نسبی است و هر شهرستان بر اساس امکانات و ظرفیت موجود اقدام میکند؛ تأکید کرد: زمانی که مأموریتی به حوزه داوطلبی برسد؛ با بخشنامه یا دستور پیش نخواهد رفت بلکه بر اساس ظرفیت و امکانات موجود در راستای اجرای مأموریت اقدام میشود.
یوسفعلیزاده تأکید کرد: در استان خراسان رضوی؛ بدنه مدیریتی و اجتماعی هرآنچه در توان دارند، به همان اندازه تلاش و همکاری میکنند اما کار برای شهیدان؛ حد یقف ندارد و هرچه هم کار شود قانعکننده نیست و ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی بر تقویت مأموریتهای محوله مداومت دارد.
در ابتدای این نشست مسئولان دفاتر نمایندگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در شهرستانهای تابعه استان سمنان ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این دفاتر به تبیین تجربیات خود در این حوزه پرداختند.
انتهای پیام/