یادداشت/ فاطمه کیایی

ادبیات پایداری دفاع مقدس قابل عرضه در جهان

ادبیات پایداری مروبط به مقطع دوران دفاع مقدس یکی از گران‌بها‌ترین دارایی‌های ملت ایران در بخش ادبی برای عرضه به زبان‌های دیگر و انتقال به مردم دنیاست.
کد خبر: ۵۸۹۵۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۷ - 17May 2023

ادبیات پایداری دفاع مقدس قابل عرضه در جهانگروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس ـ سیده فاطمه سادات کیایی؛ گونه ادبیات پایداری که به نقل خاطرات، داستان‌ها و وقایع برهه‌ای از تاریخ مردم سرزمینی که در مواجهه با جنگ یا مشقتی ایستادگی و مقاومت کرده‌اند می‌پردازد، در سال‌های پس از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مورد توجه ویژه نویسندگان قرار گرفته است.

اهمیت هشت سال دفاع مقدس مردم ایران در مقابل تجاوز رژیم بعثی عراق در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب اسلامی و حضور جوانان غیور در میدان‌های نبرد و نیز پشتیبانی تمامی اقشار از فرزندان خود در جبهه‌ها باعث شد تا حماسه‌ای شگرفت از همدلی، اتحاد، ایستادگی، صبر، ایمان، استقامت و وطن پرستی به نمایش گذاشته شود که نمونه آن را در کمتر جای تاریخ می‌توان دید.

این عظمت و بزرگی کار مردم ایران می‌طلبید تا در قالب ادبیات که از برجسته‌ترین قالب‌های هنر برای ماندگاری و انتقال مفاهیم به آیندگان است، استفاده شود لذا رهبر معظم انقلاب اسلامی از آغاز خلق نخستین آثار مربوط به ادبیات پایداری و مقاومت، به ویژه درباره دفاع مقدس با خوانش و توجه ویژه به این گونه ارزشمند ادبی مهر نگریسته و مهر تاییدی بر ادامه این مسیر و تولید آثار فاخر و درخورد توجه و ماندگار از سوی نویسندگان زدند.

در بازدید اخیر معظم‌له از نمایشگاه کناب، تفقد و توجه ایشان به جناب «مرتضی سرهنگی»، نویسنده شهیر و از پیشگامان ادبیات پایداری پس از دفاع مقدس به خوبی نگاه ایشان به این حوزه ادبی را نشان می‌دهد. هرچند در تمام سال‌های پس از جنگ آثار متعدد و گران‌بهایی در زمینه ادبیات پایداری و مقاومت به چاپ رسیده، اما دفاع مقدس به مثابه گنجی عظیم همچنان ظرفیت پرداخت ادبی به جنبه‌های مختلف را تا مدت‌ها داراست و جای کار و تولید آثار بیشتر و ارزنده‌تر را دارد.

این بذل توجه از سوی مخاطبین نیز همواره با کتاب‌های ادبیات پایداری همراه بوده است و یک نگاه کلی به پرفروش‌ترین کتاب‌های سال در حوزه‌های مختلف نشان می‌دهد ادبیات پایداری جزو آن دسته از کتاب‌ها بوده‌اند که هر سال مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته‌اند و این نشان از عطش مخاطب برای دانستن بیشتر موضوع دفاع مقدس را داشته است.

در این میان شاید یکی از نقطه‌های کمتر مورد توجه قرار گرفته در حوزه ادبیات پایداری، کمبود آثار ترجمه شده به زبان‌های بین‌المللی است. ادبیاتی که می‌تواند نقش موثری در انتقال فرهنگ مقاومت و ایستادگی ملت ایران به جهانیان را داشته باشد و جهان‌بینی و اندیشه انقلاب اسلامی را در دفاع مقدس به دیگر ملت‌ها بازگو کند.

انتهای پیام/ ۱۴۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار