به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، شرکت هواپیمایی عربستان سعودی اعلام کرد که پروازهای خطوط هوایی این کشور برای انتقال حجاج از ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت) شروع شده و تا ۲۲ ژوئن (یکم تیر) ادامه دارد.
روند بازگرداندن حجاج نیز از ۲ ژوئیه (۱۱ تیر) آغاز و تا ۲ آگوست (۱۱ مرداد) ادامه پیدا میکند.
این شرکت برنامه خود را برای موسم حج ۱۴۴۴ اعلام کرد که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار صندلی را برای زائران خانه خدا اختصاص داده تا آنها را از سراسر جهان به مکه مکرمه انتقال دهد.
شرکت هواپیمایی عربستان سعودی تاکید کرد که عربستان ۱۰۰ مقصد برنامه ریزی شده دارد که در موسم حج ۱۴ مقصد دیگر با در اختیار داشتن ۱۷۶ هواپیما آماده خدمت به زائران میشود که در شش فرودگاه داخلی از جمله جده، ریاض، الدمام، مدینه، طائف و ینبع وارد میشوند.
بیش از هشت هزار ناوبر گروه خطوط هوایی عربستان سعودی به مهمانان خانه خدا با ۴۲ زبان مختلف جهان خدمت خواهند کرد.
از سوی دیگر اداره کل گذرنامه در عربستان سعودی اعلام کرد که اجرای دستورالعملهای مربوط به حج و دریافت درخواستها برای صدور الکترونیکی مجوز ورود به مکه مکرمه برای ساکنان آغاز کرده است.
درخواستها برای صدور مجوز ورود به پایتخت به صورت الکترونیکی برای کارگران خانگی و افراد غیر سعودی، کارگران مقیم موسسات مستقر در پایتخت، دارندگان ویزای کار فصلی و پیمانکاران با مؤسسات ثبت شده دریافت شد.
امنیت عمومی عربستان روز دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که از روز دوشنبه از ورود کسانی که مجوز ندارند به مکه مکرمه جلوگیری میشود.
عربستان سعودی آماده پذیرایی از زائران خانه خدا شده است و اعلام کرد که برای هر کشوری که مسلمانان مایلند برای ادای مناسک حج به عربستان سفر کنند، ویزا صادر کرده است.
سازمان حج و عمره عربستان روز یکشنبه از آغاز صدور جواز حج عمره برای شهروندان سعودی خبر داد.
تاریخ ادای مناسک حج از روز هشتم ماه ذی حجه منطبق با ۲۵ ژوئن (۴ تیر) خواهد بود، ضمن اینکه حج تا روز چهارم عید قربان در ۱۳ ذیالحجه ۳۰ ژوئن (۹ تیر) ادامه دارد.
عربستان سعودی اعلام کرد که زائران باید این واکسنها را در دوره مناسب قبل از آغاز مناسک حج تزریق کنند تا اثربخش باشد. این واکسنها از جمله واکسنهای چهارگانه مننژیت، پنوموکوک، واکسیناسیون علیه هپاتیت ویروسی آ و ب. واکسن مننژیت، سرخک و اوریون، تب زرد و آنفولانزا فصلی هستند.
این درحالی است که «عبدالفتاح مشاط» معاون وزیر حج و عمره عربستان در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد: تعداد حجاجی که خارج از عربستان برای ادای مناسک حج به این کشور میآیند به آمار پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بازگشته است.
وی افزود: ۲ میلیون مسلمان خارج از عربستان از سراسر جهان و ۲۰۰ هزار نفر از داخل عربستان میتوانند مناسک حج را به جا آورند.
امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ ایرانی به خانه خدا مشرف میشوند. به دنبال افزایش سهمیه برخی از کشورهای اسلامی، مذاکراتی برای ۱۰۰ هزارتایی شدن سهمیه ایران در حال انجام است که به طور قطعی بیان نشده است.
پیش از این «عبدالرحمن بن عبدالمحسن الفضلی» وزیر آب و کشاورزی و رئیس کمیسیون امنیت غذایی عربستان اعلام کرد که تعداد حجاج امسال نسبت به سه سال گذشته به دلیل کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا افزایش خواهد یافت.
چند روز گذشته «عامر آل خشیل» مدیر عامل نهاد حج و عمره شرکت هواپیمایی عربستان سعودی اعلام کرد که امسال در حج ۱۴۴۴ هجری قمری برای اولین بار شش فرودگاه برای استقبال از حجاج اختصاص داده میشود.
وی تاکید کرد که هواپیمایی عربستان سعودی از طریق حداقل ۱۰۰ فرودگاه جهان حجاج را جابجا خواهد کرد و به فرودگاههای شهرهای «مدینه منوره»، «الدمام»، «ریاض»، «جده»، «ینبع» و «طائف» منتقل میشوند.
عربستان سعودی در سال گذشته به دلیل محدودیتهای اعمال شده ناشی از ویروس کرونا پذیرای بالغ بر ۹۰۰ هزار زائر خانه خدا بود، اما امسال اعلام کرد که نزدیک به ۲ میلیون حاجی به مشرف میشوند.
سال گذشته (حج ۱۴۴۳) ۸۹۹ هزار و ۳۵۳ حجاج به حج مشرف شدند. در حجهای تمتع ۱۴۴۱ و ۱۴۴۲ نیز عربستان سعودی تصمیم گرفت که حج تمتع را با حضور زائران ساکن عربستان برگزار کند.
انتهای پیام/ 118