به گزارش سایر رسانه های دفاع پرس، قربان قلی بردی محمداف که به عنوان مهمان ویژه در سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز حضور یافته بود اوضاع کنونی و فضای انرژی دنیا به ویژه در بخش گاز را حساس خواند و افزود: ضرورت دارد برای در نظر گرفتن منافع کشورهای صادرکننده ، ترانزیت کننده و مصرف کننده گاز اقدامات موثری صورت گیرد.
وی گفت: در این راستا باید قواعدی آشکار و غیرقابل تبعیض و شفاف در میان کشورهای همکاری کننده تنظیم شود.
محمداف افزود: ترکمنستان در سیاست انرژی خود بر چنین نظریه ای اتکا می کند و این امر زمینه پیشنهادها و فعالیت های در حال اجرای ما را مشخص می کند.
رئیس جمهور ترکمنستان گفت: ما در خصوص ضمانت های تامین اعتبار و امنیت صادرات انرژی به بازارهای جهانی ابتکارات و پیشنهادهایی داشته ایم که این پیشنهاد ما در خصوص ترانزیت باثبات انرژی در سالهای 2008 و 2013 موجب شد قطعنامه هایی به تصویب برسد و حدود 70 کشور به عنوان بانی این سند مهم مشارکت کردند.
وی افزود: هم اکنون در سازمان ملل متحد با هدف تنظیم اسناد جدید حقوقی بین المللی درباره اجرای کارها ، فعالیت های مهمی اجرا می شود که اولین نشست این گروه اواخر سال گذشته در شهر عشقآباد برگزار شد.
محمداف گفت: جذب مناطق و یا بازارهای جدید به سیستم انرژی بین المللی در توسعه بازرگانی و افزایش سرمایه گذاری در جهان کمک می کند و در ایجاد فرصت های جدید کاری هم موثر خواهد بود و این امر باعث پایدار بودن اوضاع سیاسی کشورها و منطقه خواهد شد.
وی پروژه ساخت خط لوله ترکمنستان- افغانستان- پاکستان - هندوستان را بسیار پر اهمیت خواند و افزود: ما به این پروژه به عنوان نمونه خاص با احترام متقابل می نگریم و شرکای ما در آسیا و اروپا و بانک آسیایی برای اجرای این پروژه از ما حمایت خوبی می کنند.
وی گفت: ما در روزهای نزدیک در ترکمنستان کارهای مربوط به این پروژه را آغاز خواهیم کرد و اطمینان داریم که این پروژه خط لوله در مهلت تعیین شده یعنی در سال 2018 به بهره برداری میرسد.
رئیس جمهور ترکمنستان افزود: ما از سران کشورهای افغانستان ، هندوستان و پاکستان قدردانی می کنیم و از همکاران شرکت کننده در تنظیم این پروژه هم کمال تشکر را داریم.
وی اضافه کرد: همه کسانی که با ترکمنستان در طرح های مشترک شرکت می کنند سود خواهند برد و ما فکر می کنیم که تبعیت از قیمت و بهای تایید اقتصادی شده برای تجارت گاز طبیعی و ترانزیت آن مناسب است.
محمداف گفت: ترکمنستان به عنوان یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده گاز در طرح های بین المللی شرکت دارد و با حساسیت ویژه درقبال مسائل محیط زیستی در این بخش احساس مسئولیت میکند.
رئیس جمهور ترکمنستان افزود: صادرات مواد هیدروکربن نیز باید با معیارهای اکولوژیکی همخوانی داشته باشد و در استخراج و صادرات مواد انرژی نیز باید به شرایط اکولوژیکی توجه و در این بخش از راههای مدرن اداری و مدیریتی استفاده کرد.
وی گفت: ترکمنستان یکی از کشورهای معتبر و مسئولیت شناس در تولید و صادرات گاز است که بر همین اساس کشورمان با کشورهای دیگر اقدامات شفافی در این خصوص انجام داده است.
منبع: خبرگزاری صداوسیما