منتقد و مدرس سینما:

مسیر دخالت بیگانگان در امور فرهنگی و هنری کشور باید مسدود شود

جبار آذین گفت: تمامی دستگاه‌های فرهنگی و هنری و امنیتی و نظارتی باید سریعاً وارد میدان شده و جلوی اقدامات شوم و مداخله‌جویانه کشور‌های غربی در امور فرهنگی و هنری کشورمان قد علم کنند.
کد خبر: ۵۹۳۹۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۵ - 03June 2023

جلوی اقدامات شوم دیگر کشورها در امور فرهنگی و هنری کشور باید گرفته شودبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جبار آذین» منتقد و مدرس سینما در گفت‌وگویی پیرامون دخالت کشور‌های دیگر در امور فرهنگی و هنری ایران اسلامی اظهار داشت: انفعالی که از آن صحبت می‌شود و نوعی بی تفاوتی در قبال رویداد‌ها و حتی گاه ابراز نظر‌های کسانی که به هر شکل و صورت نه تنها جایگاه فرهنگی در کشور ندارند که حتی در عرصه سیاسی هم در برابر سیاست‌های جمهوری اسلامی مواضع خصمانه گرفته اند! انفعال مسئولان و متولیان فرهنگ و هنر کشور به ویژه در عرصه پرتلاطم و آشفته سینما حاصل نداشتن دانش و تخصص مدیران فرهنگی و سینمایی، دور شدن از ارزش‌ها و آرمان‌های کشور و همچنین تمایل و گرایش همیشگی به سلیقه مداری و حفظ منافع شخصی و گروهی است وگرنه چگونه می‌توان در برابر انواع نفوذ‌ها و هجمه‌های سیاسی و فرهنگی و تبلیغاتی بیگانگانی که بار‌ها امتحان خود را پس داده و به کرات حتی امنیت جمهوری اسلامی را هدف قرار داده اند سکوت پیشه کرد؟

آذین با بیان اینکه دخالت در امور فرهنگی و هنری ایران اسلامی باید شدیداً محکوم شود تصریح کرد: این نخستین بار نیست که برخی از دیپلمات‌ها و سفیران سیاسی فرهنگی غربی کوشیده اند در حوزه فرهنگی و هنری نفوذ یافته و آن را مدیریت کنند.

این منتقد سینما متذکر شد: رابطه فرهنگی و انسانی و جهانی میان ملت‌ها و دولت‌ها یک اصل تلقی می‌شود، اما این مهم زمانی می‌تواند محقق شود که نوعی توازن و تعادل میان منافع دولت‌ها و ملت‌ها وجود داشته باشد. اگر قرار است که در حوزه‌های فرهنگ و هنر تبادلات فرهنگی در زمینه‌های مختلف تاریخی و اجتماعی میان ایران و بعضی کشور‌ها صورت بگیرد لازمه آن داشتن نوعی قرارداد و ارتباط فرهنگی سازنده است نه به این معنا که دیگران عمدتاً از مسیر‌های مختلف بخواهند در امور داخلی ایران دخالت بکنند.

وی تأکید کرد: قابل تأمل آنکه برخی از این کشور‌ها که در جمهوری اسلامی دارای کاردار و سفیر هستند و به نوعی مهمان کشور ما محسوب می‌شوند کسانی هستند که در تولید آثار فرهنگی و هنری و سینمایی ایران ستیز نقش حمایتی دارند. چگونه است این‌ها از یک سو از فیلم‌های ایران ستیز هالیوودی و صهیونیستی دفاع می‌کنند و از طرفی دیگر در برخی مجامع داخلی حضور یافته و از اپوزوسیون حمایت می‌کنند و آن وقت عنوان می‌کنند که خواهان گفتمان فرهنگی اند؟

آذین سپس با بیان اینکه گفتمان فرهنگی قاعده و قانون خود را دارد اظهار داشت: مهمترین اتفاق احترام به استقلال و آزادی و امنیت ملی کشور‌ها است وگرنه ایران اسلامی همیشه در ایجاد پیوند‌های انسانی میان تمامی ملت‌ها با لحاظ قوانین الهی و انسانی پیشگام بوده است لذا ضمن پایداری بر باور‌های جهانی و انسانی خود از برگزاری آیین‌ها و مراسم فرهنگی و سینمایی از سوی دولت‌ها و ملت‌ها استقبال می‌کند و می‌کوشد در این عرصه هم حضور فعال داشته باشد.

وی در پایان این گفت‌وگو افزود: در هر حال دعوت سفارتخانه‌های مهمان در کشور ما چنانچه به راستی در حوزه فرهنگ و احترام به چارچوب و موازین فرهنگی، اجتماعی و قانونی باشد محترم است و حضور در آن‌ها می‌تواند ثمربخش باشد به شرط آنکه به راستی برای فرهنگ و ارزش‌ها و آرمان‌های یکدیگر احترام قائل شوند، اما اگر چنین نباشد تمامی دستگاه‌های فرهنگی و هنری و امنیتی و نظارتی باید سریعاً وارد میدان شده و جلوی اقدامات شوم و مداخله جویانه آن‌ها قد علم کنند.

منبع: سینماپرس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها