به گزارش خبرنگار دفاعپرس از بیرجند، سرهنگ پاسدار «غلامرضا فلاحی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی امروز (شنبه) در دیدار با «علی فرخنده» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، اظهار داشت: امروز اقتدار جمهوری اسلامی از مقاومت و ایستادگی شهدا و رزمندگان نشأت گرفته است و به برکت خون شهدا هستههای مقاومت نیز اکنون جهانی شده است.
وی با بیان اینکه در قبال انتقال پیام شهدا به جامعه وظیفه داریم و باید فرهنگ ایثار و شهادت را به درستی تبیین کنیم، بیان داشت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت جایگاه ویژهای دارد و «جهاد تبیین» و «جهاد امیدآفرینی» باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مأموریتهای این ادارهکل در دو بعد سختافزاری و نرمافزاری دنبال میشود، تبیین کرد: در بعد سخت افزاری ساخت مرکز فرهنگی و باغ موزه دفاع مقدس استان را دنبال میکنیم.
خراسان جنوبی جزو پنج استان فاقد مرکز فرهنگی دفاع مقدس
سرهنگ فلاحی با بیان اینکه با پیگیریهای دو ساله و در سفر رئیسجمهور به استان مبلغ ۸۰ میلیارد تومان طی سه سال برای ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان اختصاص مییابد، افزود: بر این اساس ۱۰ میلیارد تومان سال ۱۴۰۱، ۳۵ میلیارد تومان سال ۱۴۰۲ و ۳۵ میلیارد تومان هم سال ۱۴۰۳ برای ساخت مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی اختصاص خواهد یافت.
وی مطرح کرد: خراسان جنوبی جزو پنج استان فاقد مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس است که از خردادماه سال گذشته عملیات اجرایی مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان در شش هزار متر مربع آغاز شده و امید است بتوانیم ساخت این مرکز فرهنگی که بیانگر نقش مردم خراسان جنوبی در دفاع مقدس است را به سرانجام برسانیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان را یکی از فعالیت های نرمافزاری مهم و ماندگار ذکر و بیان داشت: سال ۱۴۰۴ دایره المعارف دفاع مقدس کشور رونمایی میشود و برشهای استانی آن تحت عنوان دانشنامه به استانها سپرده شده است.
لزوم همکاری دستگاهها در تکمیل دانشنامه دفاع مقدس
سرهنگ فلاحی با اشاره به اینکه در این خصوص نیز تاکنون بیش از یک هزار و ۸۶۰ مدخل در استان شناسایی شده که ۶۰۰ مدخل بهصورت کشوری به تصویب رسیده است، افزود: از آنجا که همه دستگاههای خراسان جنوبی مدخل دفاع مقدس هستند باید نسبت به جمعآوری اسناد توجه بیشتری داشته باشند تا در آینده نه چندان دور شاهد تدوین سند دفاع مقدس استان باشیم.
وی یکی از مأموریتهای اصلی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را جلوگیری از تحریف دانست و گفت: باید واقعیت آن رویدادهایی را که در قالب دفاع مقدس اتفاق میافتد ارائه بدهیم و ببینیم که در فضای مجازی چه اتفاقی رخ میدهد و چه تحریفهای صورت میگیرد تا ما هم متناسب با آن وضعیت، انجام مأموریت کنیم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی ادامه داد: دشمن در جنگ نرمی که علیه انقلاب اسلامی اعمال کرده با استفاده از هزاران تکنیک و تکنولوژی به دنبال تحریف حقایق و وقایع و همچنین دروغپراکنی، تغافل و سوق دادن جامعه به سمت جاهلیت است که دلسوزان انقلاب اسلامی نیز متقابلاً با مجاهدت در حوزه نشر ارزشهای دفاع مقدس به دنبال مقابله با این توطئه دشمن هستند.
ارزشهای دفاع مقدس در قالبهای مختلف ارائه شود
سرهنگ فلاحی تأکید کرد: ضرورت دارد دفاع مقدس، ارزشهای این حماسه جاوید و خوننامه شهیدان که فرهنگ شهادت است در قالبهای مختلف به جامعه عرضه شود تا آحاد مردم از این فرهنگ غنی بهرهمند شود.
وی متذکر شد: در «جهاد تبیین» که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است و محدود به زمان و مکان نمیشود باید گفتمان شهید، شهادت، جهاد، دفاع مقدس، دفاع از حریم و مقاومت بهعنوان گفتمان رایج جامعه باشد تا با بیان حقایق و روشنگری، سیاستهای خصمانه دشمن خنثی شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در پایان با تقدیر و تشکر از نگاه حمایتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ترویج ارزشهای دفاع مقدس، زمینههای مشترک فعالیتهای دو مجموعه را در بخشهای فرهنگی و هنری، دانشنامه دفاع مقدس و جمعآوری اسناد و مدارک دفاع مقدس تشریح کرد.
انتهای پیام/