به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، سردار «حسن رستگارپناه» مسئول مرکز مطالعات اطلاعات و امنیت دانشگاه امام حسین (ع) در نشست تخصصی واکاوی جنایت علیه زنان و کودکان مصدوم شیمیایی که امروز (دوشنبه) در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به حمایتهای صورت گرفته از حملات شیمیایی علیه ایران اظهار داشت: اگر حمایتی از سوی غرب نبود با این حجم از جنایت صدام در جنگ تحمیلی رو به رو نمیشدیم. بیشترین و وسیعترین حمایتها را در اختیار صدام قرار دادند و او نیز علیه ما به کار گرفت، اما متاسفانه کار تخصصی در زمینه پژوهش در این حوزه صورت نگرفته است.
سردار رستگارپناه افزود: امروز بیشترین حجم تولید مواد شیمیایی در آمریکا و آلمان صورت میگیرد و بیشترین زرادخانههای شیمیایی را دارند. همانهایی که قوانین را تصویب کردند بیشتر از هر کشوری انبار مواد شیمیایی دارند.
استفاده سلاحهای شیمیایی در جنگ تحمیلی علیه ایران بیشترین میزان در تاریخ جنگهای جهان بود
مسئول مرکز مطالعات اطلاعات و امنیت دانشگاه امام حسین (ع) در اشارهای تاریخی به استفاده غرب و آمریکا از سلاحهای شیمیایی تصریح کرد: آمریکا در جنگ با کوبا و کره بارها از ماده شیمیایی استفاده کرد و این روند اوج و نقطه عطفش توسط رژیم بعث عراق با پشتوانه مستقیم کشورهای اروپایی و صحه گذاشتن بر آن علیه ایران صورت گرفت.
وی ادامه داد: شروع استفاده از مواد شیمیایی علیه ایران مورخ ۲۹ مهر سال ۱۳۵۹ یعنی یک ماه پس از جنگ بود. در روستای بادمجان بانه رژیم بعث عراق مواد شیمیایی استفاده کرد. بعد از این در جبهههای جنوب در حالی که صدام در حال پیشروی بود از این مواد استفاده کرد و بعد از آن روند پیشرفت و به کارگیری این مواد را ادامه داد که اوج استفاده از آن در سردشت انجام شد.
سردار رستگارپناه با تاکید بر اینکه در رابطه با سردشت هیچ مجمع بینالمللی بر صدام خورده نگرفت، افزود: اما در حلبچه برای اولین بار دو کشور اروپایی به صدام اعتراض کردند که چرا سلاح کشتار جمعی علیه کردها به کار میبرید و میخواستند از این فضا استفاده کنند و در سالهای بعد بگویند ما مدافع حقوق کردها هستیم.
۲۵ هزار شهید شیمیایی داریم
رئیس مرکز اطلاعات و امنیت دانشگاه امام حسین (ع) تصریح کرد: حادثه دلخراش سردشت علیه مردمی بی دفاع بود. ما خانوادههایی در سردشت داریم که اعضای همه خانواده به شهادت رسیدند، یا کودکی که در حال شیر خوردن به شهادت رسیده و مستندات آن وجود دارد. در زمینه مداوا پس از حمله شیمیایی کمیتهای در دانشگاه بقیه الله (عج) تشکیل شد و پزشکان ایران افرادی که مصدوم شدند را رصد کردند. آنچه امروز مستند داریم صدام در ۲۳ هزار و ۶۱۰ مورد با توپ، بمباران هوایی و موشک، شلیک مواد شیمیایی علیه ایران داشت که در تاریخ جنگهای جهان وجود ندارد که طبق اسناد ۲۵ هزار شهید و ۲۴۸ هزار و ۸۵۳ مجروح شیمیایی از مردم بیگناه و نیروهای رزمنده داریم که آمارشان به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به شهادت حدود پنج هزار تن از مردم در سردشت بیان کرد: کشور باید یک ساز و کار مجزا برای احقاق حقوق این مصدومان علیه شرکتهای تولیدکننده و سیاسیون در مجامع بینالمللی ایجاد کند. در سردشت یک بیمارستان صحرایی داشتیم که وقتی این حادثه پیش آمد در اولین اقدام تخلیه صورت گرفت و بیمارستان به صورت ویژه به مداوای زنان و کودکان پرداخت. ظلمی که رژیم بعث عراق به مردم سردشت و حلبچه کرد باید مستندسازی شود و اگرچه کارشناسان سازمان ملل آمدند، اما در ادامه پیگیری خاصی نکردند. صدام چنان برای استفاده از سلاحهای شیمیایی عجله داشت که مارک روی سلاحها که نشان میداد تولید شده توسط آلمان است را از بین نبرد.
وی در پایان گفت: رصد کردن اسناد احقاق حقوق زنان و کودکان سردشت، اقدامی حقوقی، قانونی ملی و بین المللی است. در همان سالهای دفاع مقدس، زمانی که مردم بانه به مناسبت ۱۵ خرداد در مراسمی گرد هم آمدند رژیم بعث با میراژهای فرانسوی در لحظه ۶۰۰ نفر را شهید و یک هزار و ۲۰۰ تن را مجروح کرد. این را کشورهای اروپایی میدانستند، اما سیاست آنها این بود چنین جنایتی را رقم بزنند.
انتهای پیام/ ۱۴۱