به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، «سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان گیلان با اشاره به توجه مقام معظم رهبری به حوزه ایثار و شهادت اظهار داشت: مقام معظم رهبری در حوزه ایثار و شهادت بر دو موضوع تأکید ویژه دارند که یکی از این موارد برنامههای مربوط به مناسبتها و کنگرههای بزرگداشت شهدا و دیگری دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران است که هرچند وقت با خانوادههای معظم شهدا به ویژه والدین شهدا نشستهایی دارند لذا وقتی امام جامعه چنین توجه خاصی به ایثارگران دارد این نشان میدهد این موضوع به لحاظ راهبردی دارای اهمیت است و ما باید سپاسگزار این خانوادهها باشیم.
وی افزود: میزان دقت و توجه امام جامعه به ایثارگران قابل مقایسه با سایر حوزهها نیست و مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۹ حیات انقلاب را با حیات بنیاد شهید متصل دانستند و این باری به روی دوش بنیاد شهید و امور ایثارگران برای حفظ انقلاب اسلامی است. ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت باعث تأسیس انقلاب شد و این انقلاب را نگه داشت. امامخمینی (ره) فرمودند که مردم باید بیدار شوند تا انقلاب پیروز شود لذا بصیرت و بیداری امت و فداکاری آنها باعث حفظ انقلاب اسلامی شد و این معجزاتی است که باعث رشد مکتب انقلاب میشود.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به ناآرامیهای سال گذشته در کشور و دشمنیهای کشورهای غربی با ملت ایران خاطرنشان کرد: دیپلماسی دولت جدید بر مبنای عزتمداری است و دشمنان بیگانه اعم از داخلی و خارجی ایستادگی و مقاومت مردم و مسئولان کشور را دیدند و برای همین توبه و عذرخواهی کردند، فرهنگ ایثار و شهادت یعنی از خودگذشتگی و اینکه اگر از خودگذشتگی باشد خدا مشکلات را حل میکند. اگر ما اقتصاد و سعادت را میخواهیم طبق فرموده مقام معظم رهبری زمین گذاشتن اصول صدمه بیشتری به ما وارد میکند و حتماً هزینه سازش بیش از مقاومت است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: چند روز قبل پایگاه خبری حیات مصاحبهای با آقای رفیقدوست انجام داد که او در مصاحبهاش میگفت امام نظرشان این بود که باید مردم بیدار شوند تا انقلاب به پیروزی برسد. پس بصیرت، بیداری و فداکاری امت باعث شکلگیری انقلاب و حفظ آن شده است.
وی ادامه داد: شهید عشوری در استان گیلان نمونه دستپرورده مکتب دینی است. مکتب سلیمانی، صدرزاده، عشوری و الداغی میآفریند و از این افراد معجزاتی دیده میشود که به جامعه سرایت کرده و باعث رشد این مکتب میشود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به عملیاتی شدن فرهنگ ایثار و شهادت در شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: این شورا در کشور مستقیم زیر نظر رئیس جمهور و در استانها زیر نظر استاندار اداره میشود. به این شورا پیوست مالی داده شده است و امیدواریم توسط دبیرخانه و ستاد پشتیبانی برنامه مشترک شکل بگیرد که مبتنی بر نیازها باشد.
قاضیزاده هاشمی افزود: برخی از نیازها بین استانها مثل رسیدگی به گلزارهای شهدا و توجه به برگزاری مناسبتها و یادوارهها مشترک است و در برخی حوزهها ممکن است که نیازهای استان متفاوت باشد لذا دستگاههای مختلف باید در این زمینه برنامه داشته باشند و توسط استاندار به اجماع نظر برسند. این نشست برای همافزایی است و لازم است که همه دستگاهها مشارکت داشته باشند و البته توجه ما به تعداد مصوبات نیست و این مصوبات باید اجرایی شود و استان گیلان جزو استانهای پیشرو در این زمینه است.
معاون رئیس جمهور با تأکید بر برگزاری کنگرهها و یادوارهها به صورت مردمی، گفت: این فرهنگ باید مردمی شود و استان گیلان پایهگذار این فرهنگ و دارای پشتوانه تمدنی است که امیدوار هستیم بتوانیم این فرهنگ در کل کشور سرایت یابد، وظیفه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت برنامهریزی برگزاری برنامهها توسط مردم، گروههای مردمی، مساجد و کانونهای اجتماعی است تا به سامان برسد. یکی از موضوعات طرح سپاس و دیدار با خانوادههای معظم شهدا ایثارگران است، لازم است که نسل امروز با فرهنگ ایثار و شهادت آشنا شود و بدین منظور گفتگو با خانواده ایثارگران نقش مؤثری در این زمینه دارد و این برنامه در مدارس و دانشگاهها باید توسعه پیدا کند.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به آماری که در حوزه اشتغال وجود دارد، گفت: در حوزه اشتغال در استان گیلان تعداد ایثارگرانی که مطالبه شغل دارند ۵ هزار و ۶۹۸ نفر در سال ۱۴۰۱ است که نشاندهنده ۱۵ درصد رشد نسبت به سال ۱۴۰۰ است که نیاز به واکاوی دارد. در حوزه استخدام از هزار و یک نفر در سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۵۱ نفر جذب دولت شدند، در مورد فرزندان شهید و جانباز ۷۰ درصد از تعداد ۳۵۰ نفر سهمیه در نظر گرفته شده تعداد ۹۳ سهمیه استفاده شده است یعنی ۲۵۷ سهمیه استفاده نشده است در صورتی که گرفتن مجوز از سازمان اداری و استخدامی دشوار است.
وی افزود: در حوزه تبدیل وضعیت از ۲ هزار و ۳۶۴ نفر مشمول، تبدیل وضعیت تعداد هزار و ۹۶۲ نفر انجام شده است که جای تشکر دارد و هنوز تعداد ۴۰۲ نفر پرونده در جریان است که نیاز به توجه دستگاهها دارد. در حوزه خوداشتغالی از منابع تبصره ۱۶ و منابع داخلی تعداد ۵۱۳ نفر معرفی شدند که کار تعداد ۲۶۹ نفر انجام شده است و نیاز به تعامل بانکها در این زمینه است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به آماری در حوزه مسکن ایثارگران استان گیلان گفت: در حوزه مسکن هم تعداد ۶۹۹ نفر که مشمول دریافت خدمات مسکن از ابتدای انقلاب بودهاند تاکنون خدمت مسکن حتی وام مسکن هم دریافت نکردند، تعداد ۳ هزار و ۸۱۶ نفر وام دریافت کردند، اما فاقد مسکن هستند. برای برخی افراد هم تعهد مسکن داشتیم که هنوز ۵۴۰ نفر باقی ماندهاند و کار تعداد ۵۶۰ نفر انجام شده است و لازم است که بنیاد مسکن این موضوع را حل و فصل کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد ساماندهی گلزارهای مطهر شهدای استان گیلان گفت: در حوزه گلزارها ۳ هزار و ۳۰۱ گلزار در استان داریم و ۷ هزار و ۶۲ مزار وجود دارد. ۳ هزار و ۲۹۹ گلزار ساماندهی شدند که تنها ۲ گلزار مانده است، اعتبارات در این زمینه ۳ میلیارد تومان مصوب شده است و برای مرمت نیاز به ۱۱ میلیارد تومان است که در سفر استانی رئیس جمهور این اعتبارات داده میشود، زیرا بنیاد شهید و امور ایثارگران اعتبار عمرانی ندارد و اعتبارات بنیاد مربوط به حقوق، بهداشت و درمان و موضوعات فرهنگی است و در این زمینه نیاز به اعتبار استانی وجود دارد.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به تسهیلات ارائه شده به ایثارگران گفت: در حوزه تسهیلات جمع کل تسهیلات قرضالحسنه ارائه شده به جامعه ایثارگری ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و تسهیلات ۱۸ درصد نیز ۱۰ میلیارد تومان بوده است. در حوزه خدمات درمانی هزینههای عزیزان ایثارگر تا آخر اردیبهشت پرداخت شده است و هزینه مربوط به بیمارستانها، درمانگاهها و داروخانهها تا پایان دی ماه پرداخت شده است که به نسبت وضعیت بیمهها در کشور قابل قبول است و باید این بودجه توسط مجلس مورد توجه قرار گیرد تا عقبماندگی نداشته باشیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به ساخت پروژه بزرگ سه فازی در استان گیلان گفت: این پروژه مربوط به مجتمع توانبخشی، درمانی، ورزشی و فرهنگی است که در سراسر کشور این پروژه وجود دارد، کار زیادی انجام شده است و نیاز به توجه خاصی دارد، از عملکرد شورای ترویج استان تشکر میکنیم، زیرا شاخص استان سبز و مطلوب است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به برنامههای فرهنگی برای معرفی رزمندگان و حمایت جدی برای ثبت و ضبط آثار مربوط به دفاع مقدس در استان گیلان گفت: استان گیلان دارای ظرفیت بینالمللی است و میتواند محل تردد ایثارگران باشد، لازم است که در این زمینه استاندار استان مساعدت کند، در حوزه احراز نیز در مورد شهدای ترور این موضوع مربوط به شورای تأمین استان و شهدای مدافع سلامت مربوط به وزارت بهداشت و درمان است و بنیاد سعی میکند که بررسی پروندههای مربوط به احراز را که سابق بر این ۶ ماه طول میکشید به کوتاهترین مدت کاهش دهد.
اسدالله عباسی، استاندار گیلان در این نشست ضمن خوش آمد گویی به معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به استان گیلان، گفت: مردم استان گیلان با ایستادگی پرچمدار این انقلاب بودند و بیش از ۸ هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی و نظام کردند، مردم استان گیلان مردمی ولایتمدار و پای ارزشهای انقلاب و دین هستند که در بخش ولایت مداری در ۹ دی ثابت قدم بودند و این بصیرت مردم گیلان و لبیک به ندای رهبری را نشان داد که هیچ وقت فراموش نخواهد شد.
استاندار گیلان ضمن تشکر از اعضای شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان و همراهی و همکاریهای صورت گرفته خاطرنشان کرد: طبق ماده ۲۹ قانون برنامه توسعه همه دستگاهها موظف به ترویج فرهنگ مقاومت، شهادت، جهاد و ایثار هستند و رسیدگی به خانواده شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان وظیفه همه دستگاهها است تا از ظرفیت خود برای خدمترسانی به عزیزان ایثارگر استفاده کنند که در همه عرصههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی حضور فعال داشتند و پای انقلاب ایستادند.
عباسی در پایان گفت: ما وظیفه داریم آنچه در اختیار داریم از همه امکانات و ظرفیتها را در خدمت این عزیزان قرار دهیم و علاوه بر این ما وظایف فردی علاوه بر وظایف حقوقی و شرعی در قبال خانوادههای شهدا و ایثارگران داریم که برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کردند تا اعتقادات و ارزشهای دینی را به اثبات برسانند و در همه میدانها بدرخشند امیدوار هستم که به همه وظایف خود عمل کنیم تا خدا از ما راضی و خشنود باشد.
در پایان این نشست از مستند شهدای خاص گیلان با عنوان «حوض خواص» که مربوط به زندگی شهدای گرانقدر «محمود قلیپور»، «تقی سرپناه»، «بهرام گلآور» و «ابوالحسن کریمی» است، رونمایی شد.
انتهای پیام/ 112