سفر وزیر خارجه عربستان به تهران سینگال مثبتی برای سایر کشورهاست

کارشناس تحولات خلیج فارس گفت: سفر وزیر خارجه عربستان به تهران حاوی این پیام است که» اکنون عربستان به‌عنوان کشور بزرگ منطقه روابطش را با ایران بازسازی کرده و این روابط رو به توسعه است».
کد خبر: ۵۹۷۸۰۶
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۰ - 19June 2023

سفر وزیر خارجه عربستان به تهران سینگال مثبتی برای سایر کشورهاستبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «صباح زنگنه» در گفت‌وگویی با اشاره به سفر وزیر امور خارجه عربستان به ایران اظهار داشت: سفر آقای «فیصل بن فرحان» به تهران یک اتفاق مهمی است که باید از آن استقبال کرد، بدیهی است سفر وزیر خارجه عربستان به ایران به‌معنای عبور از بسیاری از مسائل و ملاحظاتی است که ریاض نسبت به تهران داشت، حال باید منتظر بود سفارتخانه عربستان در ایران رسماً افتتاح شود تا این سفارتخانه بتواند مسؤولیت پیگیری روابط را به‌عهده گیرد.

زنگنه درباره تأثیر این سفر بر تحولات غرب آسیا گفت: ابتدا باید به‌روی تنظیم روابط ایران و عربستان همت گماشت. پس از تنظیم روابط و تکمیل تمام مقدمات، آنگاه دو کشور بنشینند و درباره مسائل منطقه رایزنی و همکاری بکنند. هنگامی که دو کشور بزرگ منطقه مانند جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به توافق برسند و گذشته‌ها را کنار بگذارند، این موضوع حتماً تأثیر مثبتی به‌روی بقیه کشور‌های منطقه خواهد گذاشت و اگر کشوری هم در توسعه روابطش با ایران تحفظ داشته باشد آن تحفظ دیگر کنار زده خواهد شد. طبعاً محور‌هایی مانند بحران یمن، بحث لبنان، امنیت خلیج فارس و مسائلی از این قبیل موضوعاتی هستند که تحت تأثیر بازسازی روابط ایران و عربستان قرار خواهند گرفت.

این کارشناس تحولات حوزه عربستان در خصوص همکاری تهران و ریاض در مبارزه با تروریسم گفت: با توجه به اینکه تروریسم تمام کشور‌های منطقه را تهدید می‌کند لذا به‌مصلحت تمام کشور‌ها این است که در خصوص مبارزه با تروریسم با یکدیگر همکاری کنند البته این همکاری مستلزم آن است کشور‌ها تمام توان و امکانات خود را در راستای مبارزه با تروریسم به‌کار گیرند، این در حالی است که ایران، عربستان، عراق، سوریه و... مورد تهدید تروریسم قرار گرفته‌اند، بنابراین، باید با یکدیگر همکاری کنند و تروریسم و افراط‌گرایی را مورد هدف قرار دهند و مانع رشد و فعالیت گروه‌های تروریستی شوند.

زنگنه با اشاره به گشوده شدن صفحه جدیدی در روابط ایران و عربستان و تأثیرات مثبت آن بر تحولات غرب آسیا گفت: سفر وزیر خارجه عربستان به تهران یک علامت مثبتی خواهد بود به تمام کشور‌هایی که به توسعه روابطشان با ایران تعلل می‌کنند، اکنون عربستان به‌عنوان کشور بزرگ منطقه روابطش را با ایران بازسازی کرده است و این روابط رو به توسعه است، این موضوع به‌روی سایر کشور‌ها تأثیرگذار خواهد بود.

این کارشناس تحولات غرب آسیا با تأکید بر اینکه روابط ایران و عربستان حساس است، اظهار داشت: باید از این روابط مراقبت کرد، مخالفت با روابط ایران و عربستان میان نیرو‌ها وجود دارد، رژیم صهیونیستی حتماً از این روابط خوشحال نیست و مخالفان تلاش‌های خود را به‌کار می‌گیرند تا روابط ایران و عربستان شکل نگیرد لذا باید مراقبت کرد نیرو‌های داخلی و خارجی به این روابط آسیبی نزنند.

وی با اشاره به سخن وزیر خارجه عربستان مبنی بر اینکه همکاری تهران و ریاض می‌تواند امنیت منطقه را تضمین کند به‌گونه‌ای که هیچ کشوری نتواند در آن دخالت کند، تصریح کرد: تمام کشور‌ها باید از توسل جستن به نیرو‌های خارجی عبرت بگیرند و بر همکاری و توان منطقه توجه بکنند، با این ترتیب می‌توانند امنیت را حفظ کنند البته باید در نظر داشته باشند که امنیت فقط نظامی و سیاسی نیست، امنیت یک مفهوم فراگیر است که شامل امنیت اقتصادی، سیاسی، نظامی، فرهنگی، اجتماعی و محیط‌زیستی می‌شود، تمام این‌ها اجزای امنیت را تشکیل می‌دهند، محیط زیست خلیج فارس را نمی‌شود به‌هم ریخت، مواد سمی در آن محیط ریخته شود و موجودات زنده خلیج فارس از بین بورد آنگاه انتظار داشت که در سایر زمینه‌ها امنیت داشته باشیم، همچنین کشور‌هایی نفت صادر کنند و یک کشور خاصی نتواند نفت صادر کند و یا خرید و فروشی داشته باشد، این امنیت‌ها به یکدیگر وابسته هستند.

زنگنه در پایان در خصوص بحث رقابت دیرینه میان ایران و عربستان گفت: بحث رقابت و همکاری دو صورت یک مفهوم هستند، کشور‌ها می‌توانند رقیب یکدیگر باشند، اما در زمینه‌های زیادی می‌توانند همکاری بکنند. اگر رقابت سازنده باشد، هیچ اشکالی ندارد و باعث رشد و رونق گرفتن مسائل اقتصادی و اجتماعی خواهد شد، اما همکاری بدون تعریف روشن چندان معنایی نخواهد داشت.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار