به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، از آنجایی که رژیم موقت صهیونیستی بر مبنای زور و اشغالگری تأسیس شده است، تشکیلات نظامی و ایجاد یک ارتش مجهز در صدر اولویتهای تصمیمسازان این رژیم قرار داشت و صهیونیستها تحت حمایت آمریکا و متحدان اروپایی از همان ابتدا عمده تمرکز خود را معطوف به ساختار نظامی کردند و توجه چندانی به بخش اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و... نداشتند.
بر همین اساس ارتش رژیم اشغالگر یکی از ارکان اساسی این رژیم محسوب میشود که استراتژی امنیت داخلی اسرائیل بر پایه آن بنا شده است. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین همواره بهعنوان ابزار اصلی این رژیم برای سرکوب ملت فلسطین و غصب زمینهای آنها مورد استفاده قرار گرفته است. سران صهیونیست از ابتدا با تکیه بر حمایت عظیم و نامحدود ایالات متحده، تلاش کردند شرایط لازم را برای تأسیس یک ارتش کارآمد با سلاحهای پیشرفته فراهم کنند و در این میان همواره روی حمایتهای مالی هنگفت آمریکا حساب باز کردهاند.
در واقع صهیونیستها که به ماهیت رژیم جعلی خود آگاه بودند و میدانستند برای بقا باید همواره درحال جنگ باشند، اصرار زیادی بر تجهیز ارتش خود به انواع سلاحهای مدرن و پیشرفته داشتند و همانطور که گفته شد به این منظور حساب زیادی روی آمریکا باز میکردند و هنوز هم این گونه است. سران رژیم اشغالگر همچنین اقدامات زیادی در سطح حمایت روانی و آمادهسازی روحیه نظامیان و سربازان جهت مشارکت در جنگهای زمینی انجام دادند، اما در این زمینه ناکام بودند؛ چرا که اغلب جوانان صهیونیست که در جریان مهاجرت یهودیان وارد فلسطین اشغالی شدهاند، خود را متعلق به این سرزمین نمیدانند و انگیزهای برای دفاع از آن ندارند.
خودکشی، فرار از خدمت، دزدی در ارتش، نافرمانی و درگیری با فرماندهان و... همگی ناشی از همین احساس بیانگیزگی میان سربازان در ارتش رژیم صهیونیستی است، این وضعیت بهویژه بعد از شکست سنگین این ارتش در جنگ جولای ۲۰۰۶ با حزبالله بهمراتب بدتر شد و ضربه بزرگی که نیروی زمینی ارتش اسرائیل دریافت کرد موجب شد نظامیان این رژیم در جنگ ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ با نوار غزه نتوانند وارد نبرد زمینی شوند.
ترس و وحشت میان عناصر نیروی زمینی ارتش اسرائیل در هریک از جنگهای این رژیم با مقاومت فلسطین بعد از جنگ جولای کاملاً مشهود بود و به همین منظور فرماندهی ارتش تصمیم گرفت برای تشویق نظامیان به حضور در درگیریهای زمینی، برای هریک از یگانهای نیروی زمینی یک خاخام استخدام کند، اما هیچ یک از این اقدامات نتیجه نداشت و بهمرور فرماندهان ارتش اسرائیل از نیروی زمینی ناامید شده عمده تمرکز خود را معطوف به نیروی هوایی و تجهیز آن کردند، به همین دلیل نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به «پاشنه آشیل» این ارتش معروف شده است.
از آنجایی که شناخت دشمن بهویژه در سطح تشکیلات نظامی و نقاط ضعف و قوت آن نقش مهمی در پیروزی در هر جنگی دارد، سعی داریم در مقالهای چندشمارهای به معرفی بخشهای مختلف تشکیلات نظامی و امنیتی و ساختار ارتش رژیم صهیونیستی بپردازیم.
یگان مأموریتهای زیر آب
این یگان در دهه ۱۹۶۰ تحت عنوان یک یگان سرّی و مستقل در نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی تأسیس شد و در دهه ۷۰ میلادی به یگان شایتت ۱۳ پیوست و در آن ادغام شد، اما در دهه ۸۰ نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی احساس کرد که برای مأموریتهای دریایی نیاز به یک یگان مستقل دارد و اقدام به تأسیس یگانی کرد که در پایگاه نیروی دریایی در منطقه حیفا مستقر شد.
به این ترتیب یگان مأموریتهای زیر آب توسط نیروی دریایی ارتش اسرائیل تشکیل شد که مسئول انجام مأموریتهای ویژه زیر آب است و عناصر آن باید در زمینه غواصی و تأمین و انتقال تجهیزات زیر دریا تخصص داشته باشند. عناصر این یگان همچنین در عملیاتهای تصفیه آب و تعمیر کشتیهای زیرزمینی نیز مهارت دارند و هرازگاهی در چندین عملیات پیشگیرانه کنار یگان شایتت ۱۳ با کشتیهای موشکانداز در نیروی دریایی اسرائیل شرکت میکنند.
عناصر این یگان در عملیاتهای زیر آب مهارت و تخصص بالایی دارند و بهشکل تخصصی در حوزه غواصی، جوشکاری و برش زیر آب، خنثیسازی بمب زیر آب، تعمیرات زیر آب، عملیات نجات، عکاسی، ناوبری، غواصی و... آموزش میبینند. طبق گزارشهای مطبوعاتی رژیم صهیونیستی، غواصان حرفهای در یگان مأموریتهای زیر آب، آمادگی بالایی برای انجام مأموریت غواصی و عملیاتهای پیچیده در آب تا عمق ۹۰ متری دارند و از توانایی زیادی در زمینه مهندسی جنگ و انفجارهای دریایی و خنثی کردن بمبها برخوردارند که یکی از خطرناکترین عملیاتها زیر آب است.
نیروهای این یگان از تجهیزات پیشرفته غواصی از جمله رباتهای غواصی، کشتیهای مجهز به تجهیزات پیشرفته غواصی و... استفاده میکنند. ازآنجایی که کار زیر آب بسیار خطرناک است، هنگام انجام هر عملیات غواصی توسط این یگان، یک تیم برای ارائه خدمات به غواصان، حفظ ایمنی آنها و آماده شدن برای مواقع اضطراری، شیرجه در آب و کمک فوری به غواص در صورت بروز هر موقعیت اضطراری وجود دارد.
راههای مختلفی برای عضویت در یگان مأموریتهای زیر آب وجود دارد که یکی از آنها گذراندن دوره آموزشی برای افسران نیروی دریایی یا از طریق گذراندن دوره در یگان شایتت ۱۳ یا عضویت در یگان تکاوران دریایی و یا ارائه درخواست به نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی است، اما پذیرش در این یگان شامل یک دوره ثبتنام سخت است که بیش از ۲ روز طول میکشد و پذیرفتهشدگان تحت معاینات روانی، روانشناختی ـ فنی و معاینات دقیق پزشکی قرار میگیرند.
قابل توجه است که یگان مأموریتهای زیر آب علیرغم کوچک بودن، بسیار حرفهای است و تعداد زیادی سرباز بهشکل دائمی در آن فعالیت میکنند. فرآیند آموزشی در این یگان یک سال کامل طول میکشد و دورهای بسیار حرفهای و سخت است و به دو نیمه تقسیم میشود که نیمه اول بسیار استرسزا و دشوار است و نیمه دوم کمی راحتتر میشود. در طول سال افراد در مأموریتهای مختلف تحت آموزش قرار میگیرند و برای تیراندازی با تفنگهای فردی، غواصیهای شبانهروزی، شنا در مسافتهای طولانی و ناوبری زیر آب و غواصی طولانی آموزش میبینند.
افراد برای پذیرفتهشدن در این یگان باید از نظر رزمی ۸۲ درصد سلامتی داشته باشند و کسانی که مشکلاتی، چون فشار و بیماریهای گوش و... دارند، پذیرفته نمیشوند.
یگان بالههای دریایی
این یک یگان دریایی مختلط در ارتش رژیم صهیونیستی است که در هماهنگی کامل با یگان کماندویی دریایی یعنی شایتت ۱۳ برای تأمین امنیت دریایی رژیم صهیونیستی کار میکند. عناصر این یگان از نظر تخصص در زمینه غواصی و انجام عملیاتهای دفاعی در دریا متمایز هستند؛ تا جایی که برای مدیریت جنگ دریایی روی انواع کشتیها در سراسر جهان آموزش میبینند.
یگان بالههای دریایی در سال ۱۹۷۷ توسط نیروی دریایی رژیم صهیونیستی با هدف کم کردن بار یگان شایتت ۱۳ تأسیس شد و مأموریت آن محافظت از بنادر فلسطین اشغالی بود. عناصر این یگان برای انجام مأموریتهای متعدد در حوزه دفاع و حمله و نیز مأموریتهای امنیتی بهویژه در مرزهای دریایی آموزش میبینند.
یگان مذکور متشکل از تیمهای گشت موتوری شامل شناورهای غواصی و دیگر تجهیزات دفاعی است. علیرغم اینکه یگان بالههای دریایی از نظر ماهیتی مشابه سایر یگانهاست، اما عناصر آن در همه مأموریتهای نظامی نیروی دریایی شرکت میکنند و فرمانده آن افسری با درجه سروانی است. زمانی که افراد به این یگان میپیوندند، برای مدت بیش از هشت ماه، دورههای ارتباطات، کشف مین در دریا، دفاع شخصی، استفاده از سلاحهای دریایی، ناوبری و رانندگی کشتی و انجام عملیاتهای دفاعی شامل غواصی و استفاده از قایقهای لاستیکی و کوچک را میگذرانند.
مأموریت اصلی یگان بالههای دریایی، حفاظت از امنیت بنادر دریایی نظامی و تجاری است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ ۱۳۴