به گزارش دفاعپرس از ساری، «صادق برزگر» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران امروز در نشست با مدیران اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری در ذیل مرکز پژوهشهای مجلس در مازندران ارتباط خود با مرکز پژوهش را از سال ۹۵ عنوان و اظهار داشت: با توجه به همکاری و داوری مجلات مجلس و راهبردی، مقالات فرا استانی بسیاری در حوزه دانشگاه و گردشگری برای انتشار ارائه میدادیم.
وی با بیان اینکه حوزه مطالعات پژوهشی و تفاهمنامه میتواند خیلی در استان اثرگذار باشد، تصریح کرد: با توجه به متفاوت بودن نظام مسائل استانها، راه اندازی اندیشکده حکمرانی و قانون گذاری در ذیل مرکز پژوهشهای مجلس در استانها بهترین اقدام بود که محقق شد.
برزگر با تاکید بر اینکه ساختار گردشگری مازندران با استان سمنان و گلستان خیلی متفاوت است، گفت: با توجه به ۳ حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ظرفیتهای فراوان آنها باید پژوهشهای بسیاری در حوزههای مختلف صورت گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با اعلام اینکه متأسفانه رویکرد کلاسیک و سنتی حاکم در استان است و باید بروزرسانی شود، افزود: میتوان در قالب تفاهمنامه اشتراکات و مسائل اصلی استان را شناسایی و برنامه ریزیهایی انجام داد.
وی نقطه ضعف این اداره کل را نبود اعتبار برای پژوهش اعلام کرد و ادامه داد: طرح جامع استان مازندران باید دهههای گذشته تدوین میشد متأسفانه هنوز این طرح به دلیل نبود اعتبار اجرایی نشد.
برزگر با اشاره به اینکه مجلس در حوزه پژوهش و اعتبار میتواند به راحتی ورود پیدا کند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گردشگری اولویت اصلی مازندران است باید زمینه حضور تیم علمی و اجرایی در کنار هم برای توسعه گردشگری و دیگر ظرفیتهای استان تلاش و برنامه ریزی صورت گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران تاکید کرد: باید زمینههای مشترک را مرکز پژوهشهای مجلس و این اداره کل با هم پیدا کنند.
وی در خصوص حوزه صنایع دستی خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع دستی تجاری سازی، بازاریابی، برند سازی و در حوزه میراث فرهنگی کاوشهای باستان شناسی در قالب پژوهشهای تحقیقاتی میتوان اقدامات بسیاری انجام داد، اما متأسفانه با مشکل اعتبار مواجه هستیم.
وی با اشاره به ۱۱ کارگروه مختلف در استان، گفت: یکی از این کارگروهها گردشگری است که میتوان از این فرصت برای توسعه و پژوهش با توجه به اینکه مازندران قطب گردشگری کشور است، استفاده کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران با توجه به ساختار استان در خصوص دریا و سواحل، تصریح کرد: یک بند به نام ماده ۲۳۳ به وزارت با انجام بحث آسیب شناسی و با توجه به ۷ استان ساحلی برنامه توسعه گردشگری دریایی و ساخت اسکله تاکنون اجرایی نشد.
وی ادامه داد: برگزاری گردشگری تندرستی به عنوان تأسیسات گردشگری و رویدادها از برنامههای اولویت دار این اداره کل میباشد.
برزگر به ۹۷۰ آب بندان و ۱۴۰ رودخانه در استان که قابلیت گردشگری دارند، اشاره کرد و گفت: اینها هم مشکلات مشابه با دریا را دارند که باید برای رفع آن برنامه ریزی کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران به صدور ۴ مجوز ساخت اسکله گردشگری در استان اشاره کرد و گفت: این طرحها هنوز اجرایی نشده است.
انتهای پیام/