به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «غلامرضا گمرکی» تهیه کننده سینما در خصوص لزوم تنوع ژانر در سینمای کشور و عبور از دو ژانر «اجتماعی» و «کمدی» اظهار داشت: برخی قوانین در وزارت ارشاد دست و پای سینماگران را برای تولید فیلم در ژانرهای متنوع بسته و از این رو سرمایه گذاران تلاش میکنند روی فیلمنامههایی سرمایه گذاری کنند که برایشان ریسک کمتری داشته باشد.
تهیه کننده فیلمهای سینمایی «دیدار در استانبول» و «آقای سانسور» در گفتوگویی افزود: متأسفانه شرایط در سینمای کشور ما به گونهای است که کمتر تهیه کننده و سرمایه گذاری جرأت میکند به سمت تولید فیلمهای متنوع برود؛ همه دنبال کارهای امتحان پس داده اند. خود بنده فیلمنامههای زیادی به دستم میرسد که کیفیت بالایی دارند، اما چون کمی نسبت به آنچه در سینمای امروز مشاهده میکنیم متفاوت است در خصوص تولید آنها مردد هستم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از معضلا ما هم هزینه بالای ساخت فیلمها است. قطعاً یک فیلم علمی-تخیلی یا یک فیلم اکشن و یا فیلمی ورزشی هزینه تولید بالاتری نسبت به فیلمهای کمدی و اجتماعی آپارتمانی دارد. نکته قابل تأمل اینجا است که اگر سرمایه ساخت این قبیل فیلمها هم فراهم شود برخی خطوط قرمز و اذیتها در وزارت ارشاد مانع تولید این قبیل آثار میشوند.
این سینماگر سپس با بیان اینکه دولت جهت دهی کرده تا نگاهی کاسبکارانه در سینما رواج پیدا کند تصریح کرد: متأسفانه این روزها بحث فروش یک فیلم بیش از ارزش هنری و کیفی فیلم برای برخی افراد دارای اهمیت است. دولت روی فیلمهای سرمایه گذاریهای چند ده میلیاردی میکند که اغلب درخور نیستند و ضعف شدید و فاحش در فیلمنامههای شان دارند، اما نگاه کاسبکارانه باعث تولید این آثار میشود.
گمرکی متذکر شد: این اتفاق در حالی است که ما جوانان مستعد و خلاق زیادی داریم که فیلمنامههای خارق العادهای دارند، اما به دلیل عدم داشتن حامی و پشتیبان از سوی دولت حمایت نمیشوند.
تهیه کننده فیلمهای سینمایی «ذوب شدن پادشاه» و «تارزن و تارزان» با انتقاد شدید از بروکراسی پیچیده اداری در روند تولید فیلم تصریح کرد: هیچ کس دلش به حال ملت نمیسوزد و دروغ میگویند! جوانان مستعد له له پول میزنند! بنده حداقل هفتهای یک بار مراجعه دارم و فیلمنامههای عالی برایم میفرستند، قصههای خوب میفرستند، اما فارابی رد میکند، حوزه رد میکند، ارشاد رد میکند، این یعنی باندبازی در سینما!
وی تأکید کرد: دولت برای ساخت فیلمهای خاص در حتی در ژانرهای تاریخی، دینی و... سخت گیری دارد. دولت موظف است بودجه این قبیل فیلمها را فراهم کند، اما این کار را انجام نمیدهد.
این تهیه کننده پیشکسوت در پایان این گفتوگو افزود: سینما سالها است در کشور ما مرده؛ این سینمایی که در آن دنبال برخی سوپراستارها هستند و به قصه اهمیت نمیدهند فایدهای ندارد. ما در سینمای مان مشکلات بسیار زیادی داریم و بنده شخصاً امیدی به بهبود اوضاع هنرهفتم ندارم.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴