روایتی از ۳۶ سال مظلومیت؛

بوی ناآشنایی که نفس سردشت را به شماره انداخت

ساعت حوالی ۱۶:۳٠ دقیقه یکشنبه هفتم تیر ۱۳۶۶ از حرکت ایستاد، دود مثل چادری سفید بر روی لاله‌های شهر پهن شد و داغی به وسعت تاریخ بر دل‌ها باقی گذاشت.
کد خبر: ۶۰۰۲۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۰ - 29June 2023

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، خانه ما، در نزدیک میدان سرچشمه قرار داشت. زمانی که برای انجام کار از منزل بیرون آمدم، حدود ۲۰۰ متر از منزل دور شده بودم. همان لحظه، بمباران شروع شد. من به عینه یکی از بمب‌ها را دیدم که در ۱۰ متری منزل ما، منفجر شد. دود غلیظ سفید رنگی محوطه را پوشاند. به سختی میشد مسیر را تشخیص داد. همان لحظه از ترس اینکه برای مادر و برادرم اتفاقی افتاده باشد، سراسیمه به سمت منزل حرکت کردم که همان جا بوی سیر گندیده به مشامم خورد و متوجه شدم بمب شیمیایی است.

این متن چکیده‌ای از خاطرات جانباز شیمیایی در کتاب بویی ناآشنا است در وصف روز تلخ واقعه سردشت...

آری نامش سردشت است، یک شهر کوچک کردنشین در جنوب غربی آذربایجان غربی که در نزدیکی مرز عراق قرار دارد.

سردشت سومین شهر قربانی جهان بر اثر استفاده از جنگ افزار‌های شیمیایی پس از شهر‌های هیروشیما و ناگارزاکی است. شهری که راه تنفس مردمانش را با اصابت چندین بمب شیمیایی حاوی گاز خردل در شهر و باغات اطراف شهرستان بستند؛ سردشت شهری است که هنوز هم بوی سیر و لیموی سوخته می‌دهد...

براساس اعلام بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی؛ از سال ۸۰ تا سال ۱۴۰۲ که ۱۶ کمیسیون برگزار شده ۱۳ هزار نفر مدعی مصدومین شیمیایی هستند.

از۱۴هزار و ۵۰۰ نفر کل جامعه هدف، ۱۵۷۴ جانباز شیمیایی، ۸۵۷ نفر شهید شدند که ۱۲۱ نفرشهید شیمیایی و ۲۳۹۶ نفر جانبازشدند که ۱۵۷۴ نفرجانباز شیمیایی هستند و ۱۶۴ نفر آزاده شدند.

پیگیری مطالبات مصدومان شیمیایی سردشت

محمد صادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی از پیگیری مطالبات مصدومان شیمیایی سردشت خبرداد و گفت: مطالبات مصدومان شیمیایی سردشت و کمبود‌های درمانی آن‌ها از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیری می‌شود.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بمباران این شهرستان افزود: یکی از رویکرد‌های مهم استان پیگیری وضعیت مصدومان شیمیایی سردشت است که به عنوان یک دغدغه مهم مردم این خطه مورد توجه است.

معتمدیان با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۵۰۰ نفر از مردم این شهرستان به عنوان مصدومان شیمیایی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هستند، اظهار کرد: برای تامین کمبود‌های پزشکی نیز از امکانات دانشگاه علوم پزشکی استان برای تجهیز کلینیک مصدومان شیمیایی و رسیدگی به وضعیت درمانی آن‌ها استفاده می‌شود.

بوی ناآشنایی که نفس سردشت را به شماره انداخت

برگزاری همایش گرامیداشت سی و ششمین سالروز بمباران شیمیایی سردشت

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی از برگزاری همایش گرامیداشت سی و ششمین سالروز بمباران شیمیایی سردشت با حضور مسئولان کشوری و استانی هفتم تیرماه در این شهرستان خبرداد.

حجت الاسلام میرزایی با تشریح برنامه‌های اجرایی برای گرامیداشت سالروز بمباران شیمیایی سردشت گفت: ۷ تیر همزمان با سالروز بمباران شیمیایی مردم سردشت کنگره"نفس‌های سوخته" و مراسمی با حضور مردم، مسئولان و میهمانان خارجی، کشوری و استانی در سردشت برگزار می‌شود و گلباران مزارشهدای سردشت، دیدار و تجلیل از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، از دیگر برنامه‌های اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی در این روز خواهد بود.

افتتاح کلینیک تخصصی خاتم الانبیا سردشت

وی با اشاره به افتتاح کلینیک تخصصی خاتم الانبیاء سردشت عنوان کرد: کلینیک تخصصی برای مصدومان شیمیایی سردشت خدمات پزشکی و درمانی ارائه می‌کند که ساختمان جدید کلینیک با اعتباری بالغ بر ۳۴ میلیارد تومان خریداری شده و هفتم تیر ماه با حضور معاون رئیس جمهور و قاضی زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افتتاح خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین میرزایی با اشاره به امکانات و تجهیزات موجود در کلینیک تخصصی مصدومان شیمیایی این شهرستان اظهار کرد: خدمات پزشکی، کلینیکی و پاراکلینیکی به مصدومین شیمیایی از طریق کلینیک ارائه می‌گردد، که تلاش می‌شود با کیفی سازی خدمات و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و مدرن پزشکی دراین کلینیک، خدمات موثر بهداشتی و درمانی به مصدومین شیمیایی ارائه شود.

بوی ناآشنایی که نفس سردشت را به شماره انداخت

تشکیل پرونده برای بیش از ۱۵۷۴ نفر مصدوم و جانباز شیمیایی

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی افزود: شانزدهمین جلسه کمیسیون پزشکی برای رسیدگی به پرونده‌های جاماندگان مدعیان مصدومیت شیمیایی سردشت نیز با حضور تیم پزشکان متخصص و فوق تخصص اعزامی از اداره کل بنیاد، از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ خرداد ماه در این شهرستان برگزار شد که در قالب این کمیسیون پرونده ۳۴۰ نفر بررسی و رسیدگی لازم انجام شده است.

وی در ادامه بیان کرد: در ۱۵ مرحله گذشته برای بیش از ۱۵۷۴ نفر مصدوم و جانباز شیمیایی پرونده تشکیل و تحت پوشش بنیاد شهید و امورایثارگران قرار گرفته‌اند.

جنایات هولناک بمباران شیمیایی سردشت نباید از یاد‌ها رود بلکه باید به مدعیان حقوق بشر این جنایت بار‌ها یادآوری شود؛ و این مدعیان دورغین را به خاطر کمک به انجام بزرگترین جنایت‌ها رسوا کرد. چراکه جنایات هولناک ان‌ها جان صد‌ها کودک و بزرگ پیر و جوان را گرفت و هنوز صدای خس خس سینه مردمان این دیار شنیده می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها