به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حمید نخعی» کارگردان و تهیهکننده در آستانه روز ادبیات کودک و نوجوان در خصوص فقدان داستانهای جذاب در فیلمهای کودک اظهار داشت: سینمای تکنیک زده امروز کودکان را از سینما و فیلم دیدن دور کرده است! ما باید کمی سادهتر و صمیمانهتر مبادرت به ساخت فیلم برای کودکان کنیم تا بتوانیم آنها را با اثرمان همراه و همدل کنیم در غیر این صورت کودک حتماً تمایلی به تماشای اثر نخواهد داشت.
کارگردان و تهیهکننده انیمیشن سینمایی «دنیای کیفها» افزود: وقتی افکار کودک برای پذیرفتن جهان بیرونی شکل میگیرد نقطهای است که فیلمساز با کودک برخورد میکند. قطعاً همه ما فیلمسازان سینمای کودک از این نقطه و این جهان به شدت دور هستیم.
وی تأکید کرد: یک تیم ورک عالی باید وجود داشته باشد تا ما بتوانیم کمی خودمان را با نگاههای کودک کد کنیم؛ تا این تیم ورک وجود نداشته باشد قطعاً ممکن نیست که ما بتوانیم در مسیر برگشت اتفاقات درونی و همذات پنداری مورد نظر کودکان برسیم.
نخعی با بیان اینکه بسیار تلخ است که ما به جای اینکه نیاز کودک امروز را پیدا کنیم خود را اسیر تکنیک و تکنولوژی کرده ایم اظهار داشت: اگر در زمانهای نه چندان دور کودکان با فیلمهای کودک ارتباط بهتری برقرار میکردند به دلیل آن بود که در آن روزگار کودکان سادهتر بودند، زندگیها سادهتر بود، کودکان سادهتر فکر میکردند و فیلمسازان هم سادهتر فیلم میساختند، اما امروز این گونه نیست.
این سینماگر متذکر شد: همه ما باید بپذیریم که دنیا عوض شده، روزگار عوض شده؛ امروز کودک با تبلت دستش ارتباط برقرار کرده و با دنیای بزرگترها درگیر و عجین شده است. در واقع افرادی که ما آنها را کودک تصور میکنیم کودک نیستند هیولاهای کوچکی هستند که در مقابل ما قرار دارند، دنیا را میشناسند و نگاه شان نسبت به کودکان ۲-۳ نسل قبل بسیار عوض شده؛ خوب طبیعتاً این اتفاقات ما را در روند ساخت آثارمان به شدت دچار مشکل میکند.
وی تأکید کرد: قطع به یقین ما در سینمای کودک با معضل داستان گویی روبرو هستیم؛ بی شک ما باید در روایت داستان برای کودکان صادقانه رفتار کنیم! کودک با صمیمیت و چند کلام تصویری ساده میتواند اشباع شود، اما این نیازمند آن است که ما دنیای این کودکان را بشناسیم. ما باید ساختار ذهنی کودکان را آرام کنیم و از این خشونت جستجو و کاوش گری دورشان کنیم.
نخعی در پایان این گفتوگو افزود: محتوای فیلمها قطعاً باید از پیام زدگی صرف دور شوند و ما باید کودکان را درگیر چالشهای به روزی بکنیم که مورد نیاز و پسند آنها است. بی شک این اتفاق نیازمند تدبیر، زمان و تمرکز است.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴