به گزارش دفاعپرس از ساری، آیتالله «محمدباقر محمدی لائینی» نماینده ولی فقیه در مازندران امروز در دیدار حجتالاسلام والمسلمین «تقیزاده» رئیس دارالقرآن الکریم کشور، ضمن تسلیت ایام عزای حسینی، اظهار داشت: در این ایام که ایام مصیبت اهل بیت (ع) خصوصاً امام حسین (ع) هست، توهینهایی هم در سوئد، دانمارک و... به قرآن کریم صورت گرفته است؛ طبق نقل برخی از رسانههای غربی در شش ماهه اخیر حداقل شش بار توهین به قرآن کریم انجام گرفت.
وی افزود: در راهپیمایی اخیر بسیاری از کسانی که در عزاداریها خیلی خوب عزاداری میکنند، اما در محکومیت به این توهین به قرآن حضور نداشتند، این در حالی است که پیامبر اکرم (ص) ما را به ثقلین سفارش و توصیه کردند، امام حسین (ع) نیز فدای قرآن شدند.
آیت الله محمدی لائینی با بیان اینکه همه ما یا قرآن و یا اکبر بودن قرآن را جدی نگرفتیم، عنوان کرد: نکته دیگر اینکه بدون شک باید قرآن و عترت را ترویج و تبلیغ کنیم، به گفتمانسازی آن بپردازیم و به سبک زندگی دربیاوریم، حفظ و قرائت، مقدمهای است برای اینکه قرآن تبدیل به سبک زندگی شود.
نماینده ولی فقیه در مازندران خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با اینکه خواندن قرآن تبدیل به عادت عمومی شود و همه مردم روزانه یک الی دو صفحه قرآن بخوانند را هنوز نتوانستیم فرهنگسازی کنیم، در حالی که قاریان خوبی داریم، اما با تعمیم رجوع به قرآن فاصله داریم.
این مسئول اضافه کرد: چنانچه ۶۰ میلیون نفر هر روز یک صفحه قرآن بخوانند برای ما مطلوبتر از این است که ما شش میلیون حافظ قرآن داشته باشیم، اما ۵۴ میلیون نفر اصلا رجوعی به قرآن نداشته باشند و اگر میخوانند با غلط است.
وی با تاکید بر شرکت در جزخوانی دستهجمعی، قرآنخوانی سیار و... عنوان کرد: نکته دیگر این است که کاری کنیم که رغبت به قرآن همچون دروس دیگری که تبلیغاتی ندارند، اما مورد توجه هستند زیاد شود، حافظان کل قرآن در مملکت بهدنبال کار هستند، باید برایشان جایگاهی درنظر گرفته شود یا دروس و کلاسهایی که الزامی باشد، برگزار شود.
آیت الله محمدی لائینی بیان کرد: باید برای کسانی که آموزش قرآنی دیدند، کار تعریف کنیم تا استفاده و بهره ببرند، الان ببینید داوطلبان دانشگاهها چقدر است؟ البته گفته شده هزار نفر با تقلب وارد دانشگاه شدند که اگر درست باشد، بزرگترین دهنکجی به خون شهدا و اهداف انقلاب است.
آیت الله محمدی لائینی خواستار ایجاد راهکارهایی برای بهرهمندی قانونمند و قانونی از کلاسهای قرآنی شد و تاکید کرد: اصل این است که فضای معنوی شود، اینطور باشد گرایش به معنویات و امور معنوی بیشتر میشود؛ نه اینکه گرایش ابزاری باشد.
این مسئول گفت: متاسفانه با تهاجم فرهنگی غرب فضا مادی شده و توجه خانوادهها به قرآن به حاشیه رفته است؛ البته در برخی از کشورهای عربی توجه به قرآن خیلی خوب است؛ پس تنور بازار تعلیم و تعلم مسجدی به قرآن باید گرم باشد که نیاز به تعیین راهکار دارد.
نماینده ولی فقیه در مازندران بیان کرد: نکته بعدی جدی گرفته شدن درس در آموزش و پرورش است، که جدی گرفته نمیشود، این ضعفها انسان را آزرده میکند.
وی با بیان اینکه ما نظام حکمرانی قرآنی نداریم، بیان کرد: موسسهها و خانههای قرآنی آه در بساط ندارند؛ قبض آب و برق خود را نمیتوانند پرداخت کنند؛ اجاره به جای خودش محفوظ. در ایام کرونا ۴۰۰ موسسه قرآنی در مازندران تعطیل شده است، خانوادهها برای فرستادن فرزندان به کلاسهای قرآنی رغبت ندارند و مسئولان هم خودشان را بیدخل میدانند.
آیت الله محمدی لائینی گفت: وجود یک دارالقران متمرکز با در اختیار داشتن شورای توسعه فعالیتهای قرآنی خوب است؛ البته این نگاه نیاز به بررسی و اجرا بهصورت پایلوت دارد. ما در ۱۵ شهرستان و چهار شهر شورای توسعه فعالیتهای قرآنی را تشکیل دادیم و برنامه تفسیر قرآنی را نیز در این شورا گنجاندیم؛ همچنین اضافه کردن ۱۱۰ جلسه تفسیر قرآنی به برنامههای موجود در این زمینه در استان در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/