به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر سرتیپ «محمدرضا آشتیانی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دیدار با «ویکتور خرنین گنادوویچ» وزیر دفاع جمهوری بلاروس با اشاره به ملاقات قبلی در حاشیه اجلاس وزرای دفاع کشورهای سازمان همکاری شانگهای و اشتراک نظر دو کشور در بسیاری از مسائل و موضوعات منطقهای و بینالمللی اظهار داشت: جمهوری بلاروس از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است که سفر اخیر الکساندر لوکاشنکو به جمهوری اسلامی ایران و بهویژه دیدار او با رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهوری کشورمان نشاندهنده این امر است.
امیر آشتیانی با بیان اینکه برگزاری پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی در سال گذشته در مینسک از اراده دو طرف برای فعالسازی تمامی ظرفیتهای همکاری حکایت دارد افزود: بدون تردید ارتقاء سطح روابط دو کشور، مورد تأکید مقامات عالی دو طرف قرار دارد که در همین راستا ارتقاء همکاریهای فیمابین در کلیه ابعاد یک اصل و الزام راهبردی برای غلبه بر سیاست تحریمی کشورهای غربی علیه کشورهای مستقل ازجمله جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلاروس است.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به تحولات جهانی طی سالهای گذشته به ویژه پس از جنگ جنگهای منطقهای در سوریه، عراق، افغانستان و اخیراً بحران اکراین بیان کرد: این تغییرات نشاندهنده گذار جهان به هندسه و نظم بینالمللی جدیدی است که در آن نهتنها کشورهای مستقل حاضر به پذیرش نظام تکقطبی و سلسلهمراتبی نیستند که به دنبال ایفای نقش و مشارکت بیشتر در عرصه مدیریت جهانی نیز هستند.
وی در این دیدار درخصوص همکاریهای دفاعی دوجانبه گفت: استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای دو کشور و همافزاییهای دفاعی باعث ایجاد صلح، ثبات و امنیت در منطقه خواهد شد.
امیر سرتیپ آشتیانی گسترش ناتو به شرق، بدون در نظر گرفتن ملاحظات دیگر کشورهای منطقه را ریشه اصلی بحران در اوکراین اعلام و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه تلاش دیپلماتیک که منجر به حل مسالمتآمیز مناقشات در اوکراین شود حمایت میکند.
در این دیدار «ویکتور خرنین گنادوویچ» وزیر دفاع جمهوری بلاروس نیز با تشکر از میهماننوازی کشورمان و با اشاره به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: این ملاقات فرصت تعمیق روابط برای اهداف مشترک را برای دو کشور بیشتر خواهد کرد.
وزیر دفاع جمهوری بلاروس ادامه داد: معتقدیم وزارتخانههای دفاع دو کشور علاوه بر همکاریهای دفاعی و نظامی میتوانند بهصورت مستقیم و غیرمستقیم از ظرفیتهای خود برای ارتقاء سایر ابعاد و موضوعات مورد علاقه همکاری کنند.
انتهای پیام/ 271