«رضا پورحسین» استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با اشاره به جایگاه خانواده در سینما اظهار داشت: میدانیم که امروز خانواده در سطح جهان و در ایران در تهدید بهسر میبرد. بهشکل علمی عرض میکنم هرچند این نکته پژوهشی نیست که رویکرد سینما به موضوع زن و خانواده بهسمت گسست بوده است.
وی سینما را مخربترین ابزار در دست سوداگران اقتصادی معرفی کرد، و به تعبیر سید عبدالحسین شرفالدین که میفرمایند: از جایی شروع کنید که خراب شده است پرداخت و تاکید کرد: سینما در رتبه یک تخریب خانواده در جهان است ما نیز باید از همانجا شروع کنیم، یعنی از نمایش.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: متغیرهای زیادی در گسستهای خانواده نقش دارند ولی فردگرایی از مهمترینهای آن است. اگر دولتها در مسیر فردگرایی باشند درشرایطی دیگر بخشها در مسیر جمعگرایی فعالیت کنند، چیزی درست نمیشود.
پورحسین فرهنگ ایرانی و اسلامی را در جهت دعوت به جمعگرایی دانست و افزود: فردگرایی مهمترین عامل تخریب خانواده است که مهمترین عامل این فردگرایی اقتصاد و شتاب فناوری و جهانی شدن و تغییر سبک زندگی و دور شدن از خود فردی و اجتماعی است و راهحل برونرفت از آن بازگشت به خویشتن و هویت است.
وی با طرح این پرسش که آیا سینما ما را به رگههای اصیل رهنمود میکند، گفت: مهمترین مسئله در این مسیر از بین رفتن خردهفرهنگها و ادبیاتهای منطقهی بهبهانه ادبیات، تجارت و حتی صلح جهانی است؛ جنگ برای صلح صورت میگیرد. این وضعیت متوحش دنیای امروز است و سینما در خدمت این وضعیت است.
این استاد دانشگاه سینما را تابعی از سیاستهای کلان جهان دانست و ادامه داد: بهترین کاری که با ابزار سینما میتوانیم انجام دهیم، افشای رسانهای است؛ فعالیتهای ضدخانواده باید افشای رسانهای شوند که البته علیه غرب خواهد بود. یعنی رفتارهای آنها را بیان کنیم. سواد رسانهای امروز یعنی ما از پشت صحنهی دنیای رسانهای و اقتصادی و هژمونی قدرت غرب مطلع شوم.
پورحسین انفعال انسان معاصر در برابر رسانه را در تاریخ بیمانند خواند و تصریح کرد: در طول تاریخ بشریت منفلترین وضعیت مثل امروز را برای انسان نداشتهایم؛ علت این مسئله سیاستهای کلان است که چنین روندی را میپسندد. غرب خانواده تراز خودش را بهدرستی معرفی میکند و ما نیز باید خانواده تراز فرهنگ ایرانی اسلامی را تبلیغ کنیم.
وی بهرهگیری از ابراز هنر در معرفی و تبلیغ خانواده را مهم و تاثیرگذار دانست و عنوان کرد: انسان فطرتا حقیقتجوست پس حرف از خانواده چون براساس فطرت است، اثرگذار خواهد بود. ذات سینما و نمایش بازسازی است و از طرفی با افشای رسانهای هم هشدار میدهیم و هم دعوت بهسمت خانواده صورت میگیرد لذا سینما و سینماگران اگر بخواهند در مسیر تحکیم خانواده باشند باید آگاه در مسیر جهانی شدن باشند.
این استاد دانشگاه برگزاری نشستهای علمی را مهم دانست و با بیان اینکه حتما باید اتصال میان جریان علمی و سینمایی صورت گیرد، گفت: سینما برای پرداختن به خانواده به تکانخوردن نیاز دارد که با پژوهش محقق میشود؛ در این زمینه درباره خانواده به رنسانس سیاسی که فنی و محتوایی باشد، نیاز داریم.
انتهای پیام/ 121