هنر بیان زینب کبری (س) عاشورا را ابدی، دائمی و زوال‌ناپذیر کرد

رهبری می‌فرمایند: به نظر من بنیان‌گذار حفظ حوادث با ادبیات و هنر، زینب کبری (س) است. ایشان با این حرکت خود ماجرای عاشورا را ابدیت بخشید، آن را دائمی و زوال ناپذیر کرد.
کد خبر: ۶۰۹۹۸۸
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰ - 15August 2023

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، عاشورا دو قهرمان دارد؛ امام حسین (ع) و حضرت زینب (س). اگر حماسه عاشورا توسط سیدالشهدا (ع) رخ داد، رسالت تبلیغ این حماسه عظیم را هم حضرت زینب (س) به دوش گرفت و آن وظیفه خطیر و مهم را به نحو احسن ادا کرد. در کتاب خواندنی و مهم «جاذبه‌های حسینی» رهبری معظم در گفتار‌هایی به سیره حضرت زینب (س) و عظمت ماجرای اربعین پرداخته است که در ادامه بخشی از این کتاب را با موضوع الگو بودن حضرت زینب (س) برای زنان خواهیم خواند.

هنر بیان زینب کبری (س) عاشورا را ابدی، دائمی و زوال‌ناپذیر کرد

بنیان‌گذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، زینب کبری (س) است

به نظر من بنیان‌گذار بنای حفظ حوادث با ادبیات و هنر، زینب کبری (س) است. اگر حرکت و اقدام حضرت زینب (س) نمی‌بود و بعد از آن بزرگوار هم بقیه اهل بیت نمی‌بودند حادثه عاشورا در تاریخ نمی‌ماند. سنت الهی این است که این گونه حوادث در تاریخ ماندگار شود؛ اما همه سنت‌های الهی عملکردش از طریق سازوکار معینی است. ساز و کار بقای این حقایق در تاریخ این است که اصحاب سِر، اصحاب درد، رازدانان و کسانی که از این دقائق مطلع شدند این را در اختیار دیگران بگذارند. بیان هنری هم شرط اصلی است، کما اینکه خطبه حضرت زینب (س) در شهر کوفه و شهر شام از لحاظ زیبایی و جذابیت بیان، آیت بیان هنری است، طوری که اصلاً هیچکس نمی‌تواند این را نادیده بگیرد. یک مخالف یا یک دشمن واقعی این بیان را می‌شنود، مثل تیز برنده و تیغ تیزی، خواهی نخواهی این بیان کار خودش را می‌کند. تاثیر هنر به خواست کسی است که مخاطب هنر است، وابستگی ندارد. او بخواهد یا نخواهد این اثر را خواهد گذاشت حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) در خطبه شام و در بیان رسا و بلیغ و شگفت آور مسجد شام این کار‌ها را کردند.

ایام حماسه زینبی

ایام بسیار مهم بعد از عاشورا در واقع ایام حماسه زینبی است. در چنین روز‌هایی مسیر کربلا و کوفه و شام بعد از آن مدینه، مسیر حرکت نورانی پرشکوه حماسه زینب کبری (س) و حضرت امام سجاد و بقیه اسرای عاشورا است. آن‌ها که توانستند با این حرکت خود ماجرای عاشورا را ابدیت ببخشند، آن را دائمی کنند، زوال ناپذیر کنند.

حضرت زینب (س) پرستار امت اسلامی بود

تلاش حضرت زینب (س) فقط این نیست که از امامِ بیماری در کربلا حراست و پرستاری کرده است. حضرت زینب (س) از روح کلی اسلام و جامعه آن روز مسلمین پرستاری کرد. پرستاری بزرگ او آنجا است حضرت زینب (س) در مقابل یک دنیای بدی، ظلم، بی‌انصافی حیوان صفتی یا قساوت، یک تنه ایستاد و با این ایستادگی توانست از روح کلی اسلام حراست و پرستاری کند. همچنان که می‌گوییم امام حسین اسلام را حفظ کرد می‌توانیم دقیقاً ادعا کنیم که حضرت زینب (س) هم با ایستادگی خود اسلام را حفظ کرد این ایستادگی یک رمز و راز و یک عامل اصلی است.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها