در دیدار علما و ائمه جمعه استان گلستان مطرح شد؛

رئیس قوه قضاییه: عفاف و حجاب مقوله‌ای تک‌وجهی نیست

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: مردم از برخی ناهنجاری‌های اجتماعی رنج می‌برند که یکی از این ناهنجاری‌ها، موارد ناظر بر مقوله عفاف و حجاب است. این مسئله، مقوله‌ای تک‌وجهی نیست و باید با جامعیت به آن نگریست. در این رابطه حتما نیاز به اقدامات قضایی، سلبی و غیرقهری است.
کد خبر: ۶۱۰۶۰۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۷ - 17August 2023

رئیس قوه قضاییه: عفاف و حجاب مقوله‌ای تک‌وجهی نیست

به گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، ظهر امروز حجت‌الاسلام «غلامحسین محسنی اژه‌ای» رئیس قوه قضاییه در دیدار با بیش از ۷۰۰ نفر از علما و ائمه جمعه و جماعات اهل تشیع و تسنن استان گلستان، اظهار داشت: امروز در اثر فشار‌های ظالمانه‌ای که در طول سالیان متمادی به ایران اسلامی وارد آمده، مردم ما تحت فشار مشکلات معیشتی و اقتصادی هستند و به تبع این امر، ممکن است گرفتاری‌های دیگری نیز برای مردم ایجاد شود و ناهنجاری‌های اجتماعی و سرقت و مشکلات خانوادگی بیشتر گردد؛ لذا همه کارگزاران نظام باید تمام وسع و توان خود را در جهت رفع مشکلات مردم به کار ببندند و از سرگرم شدن به هرگونه حاشیه‌سازی و اختلاف‌افکنی که خواست دشمن است پرهیز کنند.  

حجت‌الاسلام اژه‌ای با بیان اینکه علما و نخبگان در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها و مساجد می‌توانند در توسعه فرهنگ صلح و سازش و پیشگیری از وقوع جرم و ناهنجاری‌های اجتماعی به قوه قضاییه و سایر قوا کمک رسانند افزود: بر همین اساس من در حد وسع و توان و اختیارات قانونی خود، نهایت مساعدت‌های مالی و فکری و حقوقی را در راستای گسترش بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی ارائه خواهم کرد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه توضیحاتی در خصوص لایحه عفاف و حجاب و فرآیند‌های ناظر بر آن در قوه قضاییه، دولت و مجلس ارائه کرد.

حجت‌الاسلام اژه‌ای گفت: باید توجه داشت که دشمن نهایت تلاش خود را برای ایجاد اختلاف و ناامید کردن مردم و جوانان به کار بسته است؛ لذا ما باید با تدبیر و اولویت‌بندی امور، ضمن بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و قانونی، هم توطئه‌های دشمن را خنثی کنیم و هم به مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی بپردازیم.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: امروز مردم از برخی ناهنجاری‌های اجتماعی رنج می‌برند که یکی از این ناهنجاری‌ها، موارد ناظر بر مقوله عفاف و حجاب است. این مسئله، مقوله‌ای تک‌وجهی نیست و باید با جامعیت به آن نگریست. در این رابطه حتما نیاز به اقدامات قضایی و سلبی نیز می‌باشد، اما قطعا به یکسری از اقدامات غیرقهری هم نیاز است.

وی تصریح کرد: ما در میانه‌های نیمه دوم سال گذشته با مشورت‌هایی که با علما و نخبگان صورت دادیم، به این جمع‌بندی رسیدیم که به مناسبت سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ که یک جشن اسلامی و ملی است، عفو گسترده‌ای را شامل حال تعداد کثیری از محکومان واجد شرایط از جمله عناصر فریب خورده و نادمِ دخیل در اغتشاشات کنیم؛ در مجموع بیش از ۸۹ هزار نفر مشمول این عفو شدند و این عفو گسترده با سَماحت و وسعت‌نظر مقام معظم رهبری محقق شد.

حجت‌الاسلام اژه‌ای با اشاره به پیشنهاد طرح عفو گسترده در سال گذشته افزود: زمانی که در سال گذشته پیشنهاد عفو گسترده را مطرح کردیم، اعتراضاتی به ما صورت گرفت ناظر بر اینکه ممکن است عناصر و محکومان عفو شده مجدداً مرتکب جرم شوند؛ ما اعلام کردیم که منکر امکان ارتکاب مجدد جرم از ناحیه آن‌ها نیستیم؛ اما آیا این منطقی و معقول است که به سبب احتمال ارتکاب مجدد جرم از ناحیه ۱۰ الی ۱۰۰ نفر، بیش از ۸۹ هزار فرد و محکوم واجد شرایط را از موهبت و امکان قانونی عفو محروم کنیم؟!

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار