گروه استانهای دفاعپرسـ «حمید جهانگیر فیضآبادی» پیشکسوت دفاع مقدس؛ پیامبر (ص) به حلقههای علمی در مساجد بیشتر از حلقههای عبادی اهمیت میدادند چراکه وظیفه ذاتی مساجد، تحصیل علم و تقواست.
از صدر اسلام تاکنون مساجد مهمترین، حیاتیترین و تأثیرگذارترین مکانها برای حفظ و اشاعه اسلام و برنامههای اسلامی بودهاند.
مساجد ایران اسلامی هم از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، مرکز حضور جوانان و نوجوانانی بود که در این اماکن به شور و شعور و معرفت و تعالی رسیدند و از مسجد عازم جبهههای نبرد شدند و جمعی از آنها به شهادت رسیدند و بازماندگان آنها در ادامه، به فعالیتهای آتش به اختیار جهادی همچون کمک به سیلزدگان و زلزلهزدگان و نقشآفرینی در رزمایش کمکهای مومنانه و اهدای جهیزیه به زوجهای جوان پرداختند.
نسل جوان به دلیل برخورداری از انرژی و توان، پویا و بالنده است؛ بر همین اساس مساجد باید کانون حضور جوانان و نوجوان باشد و خود آنها برای برنامههای عبادی از جمله اذان، قرائت ادعیه و تعقیبات برنامهریزی داشته و نقشآفرینی کنند اما متأسفانه امروزه در برخی از مساجد و حسینیهها، در هیأت امنا، پایگاه مقاومت و امامجماعت دو صدایی شنیده میشود که پیامد این اختلافات، ناهماهنگیها و مانع شدن برای انجام امور، متوجه جوان و نوجوان انقلابی میشود. آنها با مشاهده این مصادیق بیارزش، دیگر رغبتی به حضور در مساجد، نمازهای جماعت و فعالیتهای مرتبط ندارند.
اگر محیط مساجد محیطی بانشاط باشد جذب حداکثری جوانان را بههمراه خواهد داشت؛ بر همین اساس ائمه جماعت باید ارتباط خود را با جوانان تقویت کنند و اعمال عبادی را بر اساس آنچه اسلام بر آن تأکید داشته به جا بیاوردند تا باعث جذب جوانان به سمت انجام فرایض دینی شود.
مساجد نیازمند تحول هستند و این مهم با بدعتشکنی و شکستن انحصارها محقق میشود. در همین راستا امام جماعت مساجد باید روحانیون جوان، خوشبرخورد و باحوصله باشند تا بتوانند بر روی نوجوانان و جوانان اثربگذارند.
اجرای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی باید شرط اولیه باز بودن مساجد در طول شبانه روز باشد و فعالیتهای بسیج، هیأت امنا، امامجماعت و هیأتهای عزاداری باید ذیل فعالیتهای فرهنگی، جهادی، شهدایی و دفاعی جوانهای انقلابی و ولایتی تعریف شوند.
زمینه حضور بیش از پیش خانوادههای شهدا را باید فراهم کرد و جلسات و کلاسهای مورد نیاز جوان و نوجوان در مساجد راهاندازی و پشتیبانی شوند، از همه مهمتر نباید به هیأتهای سکولار اجازه فعالیت در مساجد داد.
در این بین، نمازگزاران پیشکسوت، مهربان، بصیر، فهمیده، دغدغهمند و فعالی در مساجد حضور دارند که مایه برکت هستند و پابهپای نوجوان و جوان در تمام برنامهها حضوری پررنگ دارند که نقش مثبت آنها قابل انکار نیست.
برای پویایی و بالندگی مساجد باید انقلاب کرد و دوباره این سنگرهای ارزشمند را با میدان دادن به جوانان احیاء کرد. باید همچون سالهای اول انقلاب، رونقِ دوباره را به مساجد برگرداند چراکه پیر و مرشد بسیجیان امام روحالله فرمودند: «مساجد سنگر هستند، سنگرها را باید پر کنید.»
انتهای پیام/