به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «فریده دریامج» بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در آستانه روز ملی سینما با انتقاد شدید از خانه سینما، سازمان سینمایی و سایر نهادهای مرتبط با امور هنرمندان اظهار داشت: مشکلات شدید ناشی از بیکاری روح هنرمندان را آزرده کرده و افسردگی شدیدی را در آنها به وجود آورده است، اما متأسفانه گویا هیچ یک از مدیران و مسئولان نهادهای مرتبط با اهالی سینما اصلاً به این مسأله توجه ندارند و این تلخیها را نمیبینند!
بازیگر فیلمهای سینمایی «گیلانه» و «ترانزیت» در گفتوگویی افزود: بی تردید همه مدیران سینمایی و مسئولانی که در نهادهایی همچون خانه سینما، سازمان سینمایی و... حضور دارند خودشان از همه بیشتر به مشکلات هنرمندان واقف هستند و از گرفتاریهای عدیده ما خبر دارند چرا که مشکلات و معضلات ما بر کسی پوشیده نیست و اظهر من الشمس است.
وی ادامه داد: همه مدیران به خوبی میدانند که بسیاری از هنرمندان با سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارند؛ به خوبی میدانند که بخش کثیری از هنرمندان در رشتههای مختلف سینمایی مدتها است در بیکاری مطلق به سر میبرند و رکود شدیدی که در حوزه تولید حاکم شده مانع از حضور و فعالیت آنها در پروژهها شده است. مدیران به خوبی میدانند ما با مشکلات شدیدی در خصوص تأمین مسکن، معیشت و... روبرو هستیم، اما اسفا که هیچ تدبیر و اقدام اساسی و عاجل برای رفع این معضلات انجام نمیدهند گویا که ما اصلاً برای آنها اهمیتی نداریم.
دریامج سپس با بیان اینکهای کاش مدیران مختلف در نهادهای متعدد سینمایی برای یک لحظه خودشان را جای ما میگذاشتند تا ذرهای دردمان را درک کنند اظهار داشت: بیکاری و بی پولی اذیت کننده است! البته این برای مدیران قابل درک نیست چرا که پست و میز و حقوق و پول دارند و نمیتوانند از جماعت بیکار و خانه نشین و گرسنه با خبر باشند.
این سینماگر پیشکسوت متذکر شد: نکته قابل تأمل اینجا است که این همه نهاد سینمایی وجود دارد، اما هیچ یک از آنها حتی برای یک بار هم که شده با ما تماسی نمیگیرند و جویای احوال مان نمیشوند. بنده سالها سال است در این سینما فعالیت میکنم، اما دریغ از اینکه یک بار مثلاً از سازمان سینمایی یا خانه سینما با بنده تماس گرفته باشند و یک احوالپرسی خشک خالی از من کرده باشند.
بازیگر فیلمهای سینمایی «ناهید» و «خاله سوسکه» در بخش دیگری از این گفتگو با تأکید بر اینکه باعث تأسف است که بخشی از هنرمندان حتی از یک بیمه درمانی ساده هم برخوردار نیستند تصریح کرد: آیا واقعاً لیاقت هنرمندان سینمای این مرز و بوم این بیمه ناقص است؟ مدیران سینمایی چرا به فکر تأسیس یک مرکز درمانی برای سینماگران نیستند تا ما بتوانیم به صورت کاملاً رایگان کارهای درمانی خود را در آنجا انجام دهیم؟ چرا ما باید برای سادهترین کارهای درمانی مان کلی هزینه کنیم و در نهایت هم یا پول مان را ندهند یا فقط اندکی از پولی که خرج کرده ایم را برگردانند؟
وی در پایان این گفتگو افزود: درد در دل ما بسیار است! آنقدر زیاد که واقعاً نمیدانم در این مجال کوتاه باید به کدامیک از آنها اشاره کنم! من متأثرم از اینکه میبینم بسیاری از اهالی سینما حتی در تأمین کرایه خانه خود مانده اند. متأسفم از اینکه میبینم بسیاری از جوانان سینماگر ما ازدواج نمیکنند، چون نمیتوانند مسکن تهیه کنند؛ واقعاً وظیفه مدیران سینمایی در قبال این جماعت چیست؟ آیا با وعده دادن و حرف زدن مشکلات ما حل میشود؟
دریامج در پایان این گفتوگو خطاب به مدیران سینمایی گفت: آقایان روح هنرمندان لطیف است و با کوچکترین ضربهای آسیب جدی میبیند. شما باید به عنوان متولی سینمای کشور تلاش داشته باشید تا جسم و روح هنرمندان را از هر بلا و گزندی دور کنید نه اینکه خودتان عاملی برای آسیب بیشتر به روح و روان شان شوید. تا دیرتر نشده به فکر ما باشید و تدبیری اندیشه کنید تا از این وضعیت بحرانی خلاص شویم! بود و نبود روز ملی سینما در تقویم مهم نیست، مهم آن است که اهالی سینما در همه روزها احساس آرامش و آسایش داشته باشند.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴