به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، روحالله سهرابی قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در نشست رسانهای که صبح امروز ۱۵ آذرماه با حضور محمدحسین نیرومند مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در محل این انجمن برگزار شد با اشاره به شرایط اکران در سینمای ایران گفت: دولت در حوزه اکران بیبرنامه و منفعل عمل میکند و به نظر میرسد مافیایی وجود دارد که شرایط اکران را به نفع برخی فیلمها تغییر میدهد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال فیلمهایی وجود دارند که بعد از ۱۵ روز روی پرده رفتن از اکران پایین میآیند و در عین حال شاهد هستیم که برخی از فیلمهای سخیف که در مرحله تولید هستند، جای خود را در اکران تعیین میکنند.
سهرابی تصریح کرد: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس اگر بخواهد در این زمینه ورود پیدا کند باید با ارگانهای همسوی خود نسبت به این شرایط اقدام موثر انجام دهد تا بتواند فیلمهای دفاع مقدس در اکران را از مظلومیت خارج کند.
قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس متذکر شد: فیلمهایی مثل «ملکه» و یا «شیار۱۴۳» از جمله فیلمهای خوب سینمای دفاع مقدس بودند که شاهد هستیم در زمان اکران نتوانستند موقعیت طلایی خود را به دست بیاورند.
در ادامه این نشست محمدحسین نیرومند در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تامین بودجه آثار کارگردانهایی را که در این عرصه فعال هستند به عهده نمیگیرد؟ گفت: فیلمهای دفاع مقدس را باید جزو آثاری ملی در نظر گرفت و این انتظار که فقط انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و یا حتی بنیاد سینمایی فارابی تامینکننده مجموع هزینههای تولید آثاری از این دست باشند انتظار نابجایی است چراکه با تجمیع بودجههای محدود تنها میتوان یک یا دو فیلم در سال تولید کرد بنابراین محدودیت در تولید آثار، اجازه فعالیت گسترده در این عرصه را به انجمن نمیدهد.
وی تاکید کرد: بنابراین نمیتوان با انجام چند پروژه محدود، مجموع آدمها را راضی نگه داشت. نکته دیگر اینکه مسیر تولید انجمن مشخص است و ما وظیفه داریم این مسیر را مدیریت کنیم. از همین رو شورای فیلمنامه انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بر اساس سیاستهای ابلاغی از سوی بنیاد روایت، فیلمنامههای رسیده را مورد بررسی قرار میدهد.
مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر چرایی حمایت نکردن این انجمن از فیلمنامه «سرو زیر آب» نوشته محمدعلی باشهآهنگر گفت: فیلمنامه «سرو زیر آب» در شورای فیلمنامه انجمن خوانده شد. نکاتی نیز به محمدعلی باشهآهنگر نویسنده و کارگردان این فیلم گفته شد منتهی این کارگردان نگاه و تصورات خاص و ویژه خود را به مقوله دفاع مقدس دارد که این نگاه با سیاستهای انجمن تا اندازهای متفاوت است.
نیرومند تصریح کرد: بنابراین همانگونه که انتظار میرود نگاه این کارگردان سینمایی از سوی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تامین شود، این انتظار نیز وجود دارد که نظر اعضای شورای فیلمنامه که همگی از نیروهای مخلص و جبهه رفته جنگ هستند نیز تامین شود.
وی با اعلام این خبر که فیلمنامه «سرو زیر آب» در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تصویب شده است، گفت: این فیلمنامه مورد تصویب قرار گرفته اما شورای مشورتی به این جمعبندی رسیده که موضوع مطرح شده در فیلمنامه «سرو زیر آب» اولویت اول انجمن نیست و در اولویت دوم قرار دارد. بنابراین تصویب شد تا برای ساخت این فیلم وامی به تهیهکننده داده شود و پس از ساخته شدن این اثر سینمایی، اگر نقطه نظر شورای مشورتی درباره نکاتی که گفته شده بود اعمال شود، وام بلاعوض اعلام خواهد شد.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با اشاره به تولید فیلم سینمایی «شهید همت» گفت: بودجه تولید فیلم «شهید همت» زیاد و از توان انجمن خارج است. سیاست کلی ما، حمایت از پروژههای کم هزینه و البته پر محتوا است. بنابراین ترجیح میدهیم به جای تولید فیلمی با هزینه ۶ میلیارد، هزینههای ساخت فیلم کارگردانهای جوان تامین شود. بنابراین باید شرایطی ایجاد کرد تا تولید فیلم پنج کارگردان فیلم اولی را بر عهده بگیریم.
وی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا تولید فیلم هایی با موضوع رشادت های سردار قاسم سلیمانی در دستور تولید نیست؟ گفت: دفاع مقدس پر است از دُرهای گرانبهایی چون سردار سلیمانی و سردار همدانی که هر یک دستمایه تولید فیلم سینمایی هستند و به تبع اگر موقعیت تولید پیش آید می توان به هریک از آنها پرداخت.
منبع: مهر