رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس تاکید کرد؛

گام بزرگ دولت برای تامین امنیت غذایی کشور در دهه پنجم انقلاب

«مرادی» گفت: میانگین عملکرد کشت گندم پیش از انقلاب اسلامی ۲ تن در سطح زمین بود اما امروز با اقدامات مرکز تحقیقات کشاورزی به بیش از ۱۰ تن رسیده و این گام بزرگ دولت برای تامین امنیت غذایی کشور در دهه پنجم انقلاب است.
کد خبر: ۶۱۳۹۲۴
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۰ - 01September 2023

به گزارش دفاع‌پرس از فارس، «ابوالفتح مرادی» رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس در سخنرانی امروز خود با بیان اینکه میانگین عملکرد کشت گندم پیش از انقلاب اسلامی ۲ تن در سطح زمین بود اما امروز با اقدامات مرکز تحقیقات کشاورزی به بیش از ۱۰ تن رسیده است اظهار داشت: این گام بزرگ دولت برای تامین امنیت غذایی کشور در دهه پنجم انقلاب است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس با بیان اینکه این مرکز رتبه نخست کشور را در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور کسب کرد، گفت: رکورد تولید این هسته‌های راهبردی که تامین کننده امنیت غذایی کشور است در دولت مردمی شکسته شد.

ابوالفتح مرادی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی فارس در دولت سیزدهم موفق به تولید ۳۳۱تن هسته اولیه بذری را برای ۷۰ رقم گیاهی تولید کرد.

وی با اشاره به اهمیت تولید هسته‌های بذری، بیان کرد: اگر یکسال تولید این هسته‌ها متوقف شود، تولید محصولات و امنیت غذایی جامعه برای پنج سال با مشکل مواجه می‌شود.

وی اصلاح ارقام گیاهی را از دیگر فعالیت‌های مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس دانست و توضیح داد: این اقدام با هدف تامین امنیت غذایی جامعه انجام می‌شود چرا که به عنوان نمونه کشت یک رقم گندم تنها پنج تا ۶ سال منجر به برداشت محصول خوبی خواهد داشت اما پس از آن تغییر شرایط محیطی و طغیان آفات میزان برداشت را کم می‌کند بنابراین اصلاح ارقام ضروری است.

مرادی گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی فارس در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم موفق به اصلاح ۳۱ رقم گیاهی پرمحصول، مقاوم به بیماری‌ها و آفات و شرایط سخت محیطی شد.

وی یادآور شد: میانگین عملکرد کشت گندم پیش از انقلاب اسلامی ۲ تن در سطح زمین بود اما امروز با اقدامات مرکز تحقیقات کشاورزی به بیش از ۱۰ تن رسیده است.

وی اضافه کرد: این اقدامات پژوهشی در همراهی با آموز کشاورزان باعث شده تا تولید سالانه محصولات کشاورزی کشور از ۲۰ میلیون تن پیش از انقلاب اسلامی به بیش از ۱۲۰ هزار تن برسد که اگرچه ۴۰ درصد این افزایش مربوط به افزایش سطح کشت است اما ۶۰ درصد این رشد به دنبال نفوذ دانش در کشاورزی رخ داده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار