به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «اصغر رفیعی جم» فیلمبردار و تهیه کننده پیشکسوت سینما با انتقاد از تغییر در نحوه تأیید صلاحیتهای کارگرد در آستانه روز ملی سینما با انتقاد شدید از خانه سینما، سازمان سینمایی و سایر نهادهای مرتبط با امور هنرمندان اظهار داشت: متأسفانه افسردگی افسارگسیخته در سینماگران بیداد میکند، اما در این میان هیچ یک از مدیران و مسئولان فرهنگی و سینمایی به فکر بهبود شرایط و وضعیت بغرنج اهالی سینما نیستند.
تهیه کننده فیلمهای سینمایی «خانه عنکبوت» و «غیر منتظره» افزود: در حال حاضر اکثر بچههای سینما در صنوف مختلف بیکار هستند. هیچ نهاد و ارگانی به فکر آنها نیست و در این اوضاع بیکاری و خانه نشینی به آنها هیچ کمکی نمیکند.
وی ادامه داد: صندوق اعتباری هنر فقط ماهانه به کسانی که مدرک درجه یک هنری دارند چندرغاز میدهد که آن هم هیچ ثمری در کیفیت زندگی سینماگران ندارد. همه این اتفاقات دست در دست هم داده تا اهالی سینما افسرده شوند و تأثیر این افسردگی در جامعه پراکنده شود و این اصلاً خوب نیست.
رفیعی جم تأکید کرد: اینها زن و بچه و خانواده دارند و عمری کار کردند و در سینما مشغول بودند، اما اینک افسردگی آنها را از پا درآورده است. من به مدیران سینمایی این هشدار را میدهم که اگر اقدام جدی نکنند این افسردگی روز به روز بیشتر میشود. گاهی اوقات که بنده و دوستان سینماگر دور هم جمع میشویم میبینم حتی کسانی که نیاز مالی هم ندارند به دلیل بیکاری و... افسرده شده اند. این اتفاق برای جامعه هنری کشور بسیار بد است.
این سینماگر سپس با تأکید بر اینکه هنرمندان روحیه حساس و لطیفی دارند و هر فشاری آنها را بیشتر اذیت میکند اظهار داشت: چرا هیچ چیز در سینما حساب و کتاب ندارد؟ چرا فلان هنرپیشه ماهی ۴ میلیارد و ۳ میلیارد دستمزد میگیرد؟ افرادی مثل هومن سیدی و حامد بهداد و شهاب حسینی جزو این افراد هستند! همین اتفاق باعث میشود تهیه کننده فشار بیشتری روی عوامل فنی بیاورد که دستمزد کمتر بگیرند! همین اتفاق افسردگی مضاعف در سینماگران ایجاد میکند.
مدیر فیلمبرداری فیلمهای سینمایی «یتیم خانه ایران» و «سگ کشی» متذکر شد: همین اواخر شنیدم بازیگر فیلمی که بیش از ۲۰۰ میلیارد فروخته طلب ۷ میلیارد دستمزد برای بازی در یک فیلم کرده است؟ چرا کسی در سینما نیست جلوی این افراد را بگیرد؟ چرا هیچ قاعده و حساب کتابی وجود ندارد؟ چرا کسی که تا همین چند وقت پیش التماس میکرد یک نقش جزئی در تئاتر بگیرد حالا اینطور دور برداشته است؟
وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه چرا وعده تأمین امنیت شغلی و تأسیس صندوق بیمه بیکاری به هیچ جا نرسید؟ خاطرنشان کرد: افراد مستعد سینما بیکارند. کدام نهاد وظیفه دارد به حال آنها رسیدگی کند؟ امروز انگیزه کار در بین سینماگران کشته شده و استعدادها امکان بروز و ظهور خود را از دست داده اند.
این هنرمند پیشکسوت یادآور شد: بنده نوعی به عنوان اصغر رفیعی جم که سالها قبل سرآمد سینمای ایران بودم الآن کجا هستم؟ آیا کسی از من نوعی یادی میکند؟ آیا کسی به فکر هست که من و امثال من چطور روزگار را میگذرانیم؟
رفیعی جم در پایان این گفتوگو با انتقاد شدید از مدیران فرهنگی تصریح کرد: همین اواخر به معاون و منشی خانم برومند در خانه سینما زنگ زدم تا از ایشان وقت ملاقات بگیرم! دریغ از اینکه حتی یک جواب خشک خالی به من پیشکسوت سینما بدهند. اینها که رئیس شده اند وظیفه شان چیست؟ متأسفانه خانه از پای بست ویران است و همه چیز در این سینمای بحران زده خراب و آشفته است! گویا این مدیران میخواهند همه ما تمام شویم و برویم و کم کم دارند به آرزوی خود میرسند چرا که همه از نظر روحی به شدت دچار آشفتگی شده ایم.
منبع: سینماپرس
انتهای پیام/ ۱۳۴