یادداشت/ نجف لک‌زایی

مردم بلوچ، هواخواه ایران و وفادار به نظام

سیستان و بلوچستان به لحاظ ویژگی‌هایی که دارد، پیوسته مورد طمع دشمنان اسلام و ایران بوده است.
کد خبر: ۶۱۵۸۴۸
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰ - 12September 2023

مردم بلوچ، هواخواه ایران و وفادار به نظامگروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس - حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر نجف لک‌زایی؛ ذوق و شوق فراوانی که در مردم استان سیستان و بلوچستان ایجاد شده برای ملاقات با مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای، شور و شوقی نیست که قابل توصیف باشد و این البته بخشی از آن بر می‌گردد به رابطه دیرینه‌ای که میان امام خامنه‌ای و مردم استان سیستان و بلوچستان وجود دارد. عمق این نگاه عاطفی، صمیمانه و بلکه عاشقانه را از این فرمایش معظم له می‌توانیم دریابیم که ایشان در سال‌های قبل فرموده بودند، من آن وقتی که در رژیم ددمنش پهلوی به ایرانشهر تبعید شده بودم، با اینکه مدت کمی هم در آنجا بودم (ایرانشهر قلب بلوچستان هست، منطقه سیستان شمال استان است و ایرانشهر در جنوب است) آنچنان عواطفی میان ما و مردم آنجا پدید آمد که وصیت کردم که اگر در این مدتی که در آن منطقه در تبعید هستم از دنیا رفتم، مرا در قبرستان ایرانشهر به خاک بسپارید. بعد فرمودند، اتفاقا رفتم و قبرستان آنجا را هم دیدم.

بعد از انقلاب یکی از اولین سفر‌های رهبری از طرف امام به همین سیستان و بلوچستان به منظور رسیدگی به مشکلات و مسائل مردم این خطه است. این روابط و عواطف ادامه پیدا می‌کند، هم در دوره ریاست جمهوری، هم در دوره‌ای که معظم له، رهبری را برعهده گرفتند و چندین نوبت به استان سیستان و بلوچستان سفر داشتند. تعیین نماینده در امور اهل سنت، علاوه بر نماینده‌ای که در امور شیعیان بود و در ادامه ادغام این دو نماینده در یک فرد که همزمان هم نماینده، ولی فقیه در استان باشد و هم نماینده ویژه حضرت آقا در امور اهل سنت بلوچستان، یکی از اقدامات اعتمادبخش رهبری بوده است.

در قضایای اخیر هم این عواطف خودش را نشان داد و نشانه آن، اعزام یک هیئت ویژه به این منطقه، با هدف بررسی مسائلی بود که در سطح استان اتفاق افتاد و گزارش آن هیئت هم در اختیار همه قرار گرفت.

سیستان و بلوچستان به لحاظ ویژگی‌های خاصی که دارد، پیوسته مورد طمع دشمنان اسلام و ایران بود است. یک مسئله این است که سیستان و بلوچستان با دو کشور هم مرز است، از یک سو با افغانستان و از سوی دیگر با پاکستان و از یک طرف هم ساحل دریای عمان را داریم که آب‌های آزاد است و می‌توانیم بگوییم با جهان مرتبط است. همسایگی سیستان و بلوچستان با افغانستان و پاکستان و بحران‌هایی که این دو کشور در طول دهه‌های گذشته داشته اند، بخشی از ناامنی را هم به سیستان و بلوچستان تحمیل کرده است. مخصوصا ناتوانی دو کشور همسایه در حفاظت از مرزهایشان باعث شده که افرادی در دام سازمان‌های جاسوسی دشمن بیفتند و این‌ها گاهی آسیب‌هایی را به مردم وارد کنند، ترور‌هایی را مرتکب شوند و به کشور‌های همسایه فرار کنند.

همینطور گاهی رقابت‌ها و منازعاتی در سطح منطقه بوده، که این استان مورد آسیب قرار گرفته است. مثلا در دوران دفاع مقدس، از سوی رژیم صدام حمایت‌هایی از اقدامات تجزیه‌طلبانه در این منطقه می‌شد، بعد‌ها هم از سوی برخی دیگر از کشور‌ها و در یک سطح وسیع‌تر رژیم غاصب صهیونیستی و همینطور نظام سلطه به سرکردگی آمریکا و وابستگانش در سطح منطقه، پیوسته ناامنی‌هایی را در آن منطقه بوجود آمده است. این ناامنی‌ها باعث شده، سرعت و شتاب توسعه استان کند شده و کاهش پیدا کند. البته این را هم باید اضافه کرد که امروز استان سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشورمان بوده و حدود ۱۱ درصد مساحت ایران به این استان ارتباط دارد. یک استان فوق‌العاده پنهاور با مسائل متنوع از بحث مهاجرین و اتباع بیگانه گرفته تا مساله آب و قاچاق مواد مخدر و ناامنی‌های ناشی از مسائلی که پیش از این گفته شد و همینطور نفوذ دشمنان در برخی از افراد.

همه این‌ها در مجموع باعث شده که شتاب توسعه و پیشرفت استان آنگونه که مد نظر مقام معظم رهبری بوده، صورت نگیرد. هر چند اقدامات زیرساختی که در استان سیستان بلوچستان انجام شده، و آنچه که در حال انجام است انصافا بی سابقه بوده است. در همین سال‌های اخیر بحث اتصال خط راه آهن را داشتیم که از بم به زاهدان وصل می‌شد الان ساخت راه آهن از چابهار تا خراسان جنوبی و مشهد را داریم برای اینکه کریدور بین‌المللی فعال شده و بندر چابهار بتواند از طریق مرز سرخس، ترانزیت کالا را به حوزه آسیای میانه پشتیبانی کند. این‌ها با شتاب در حال انجام است.

امروز بحران خشکسالی منطقه سیستان را خیلی تحت فشار گذاشته، اما مقام معظم رهبری پیوسته دغدغه منطقه را داشتند و با یک تعبیر راهبردی و زیبا تاکید کرده اند که باید از این منطقه حفاظت بشود. یا طرح راهبردی دیگری که به دستور ایشان در حال انجام هست و آن بحث سواحل مکران در جنوب استان است که انشاالله با اقداماتی که در دست انجام است، تبدیل به یک منطقه تجاری و صنعتی و بین‌المللی شده و بار عمده توسعه استان را به دوش می‌کشد. این دیدار امروز هم یقینا نقطه آغازی، برای جهش دیگری در عرصه پیشرفت و توسعه استان و پیوند محکم‌تر رابطه امام با ام است.

در قضایای فتنه سال گذشته، تنها منطقه‌ای که در آن هیچ اقدامی علیه نظام صورت نگرفت، همین منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان بود. بعضی از اقداماتی هم که در سطح جنوب استان از سوی برخی از افراد صورت گرفت، به این شکل نبود که مورد استقبال مردم بلوچ قرار بگیرد، بلکه مردم بلوچ و به طور کلی بلوچستان ایران از هواخواهان و مریدان دیرینه مقام معظم رهبری هستند. همین امروز نیز چنین است و نباید برخی از اقداماتی که گروه‌های اندکی تحت تاثیر رسانه‌های بیگانه و یا سازمان‌های جاسوسی به شکل آگاهانه یا ناآگاهانه انجام می‌دهند، این‌ها را به پای مردم بلوچستان گذاشت. مردم بلوچ از وفاداران انقلاب اسلامی بوده و هستند و خواهند بود.

منبع: فارس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار