کارگردان سینما:

نفوذی‌ها همچنان در سینمای کشور حضور دارند

حر، همزمان با اتمام دومین سال حضور مدیران سینمایی جدید در خصوص وضعیت امروز سینمای کشور گفت: اگر بنده بخواهم صراحتاً صحبت کنم باید بگویم که متأسفانه همچنان نفوذی‌ها همچنان در سینمای کشور حضور دارند!
کد خبر: ۶۱۶۵۹۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۹ - 16September 2023

نفوذی‌ها همچنان در سینمای کشور حضور دارندبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «اکبر حر» کارگردان فیلم‌های سینمایی «ما ایستاده‌ایم» و «شمارش معکوس» در گفت‌وگویی اظهار داشت: در ۸ سال دولت روحانی اتفاقاتی رخ داد که دیگر غیرقابل تغییر است! در آن سال‌ها سینمای ارزشی، حماسی و تاریخی در کشور کاملاً از بین رفت و ما با سینمایی تلخ و به شدت سیاه و یأس آلود روبرو شدیم که حدی بر آن نمی‌توان متصور شد.

وی ادامه داد: متأسفانه این رویه همچنان در سینمای کشور وجود دارد و به رغم روی کار آمدن مدیران جدید تغییر و تحولی در این زمینه صورت نگرفته است؛ سینمای ایران را در حال حاضر می‌توان به دو قسمت فیلم‌های سیاه و تلخ به اسم سینمای اجتماعی و آثار مبتذل به اسم سینمای کمدی تقسیم کرد. متأسفانه این سینمایی که از آن به اسم کمدی یاد می‌شود رسماً هیچ تفاوتی با کمدی‌های مبتذل دوران منحوس رژیم گذشته ندارد و همین باعث می‌شود ما به این نتیجه برسیم که در سینما به شدت دچار عقبگرد شده ایم.

این سینماگر تأکید کرد: قهرمان پروری و سینمای قصه گو امروز در سینمای ما جایی ندارد؛ نگاه قرآنی و قصه‌های قرآنی در سینما دیده نمی‌شود در حالی که سینمای جمهوری اسلامی ایران باید تماماً قرآنی باشد. وضعیت در سینمای کشور به گونه‌ای شده که آن کار‌هایی را که باید انجام نمی‌دهیم، اما برعکس آن رفتار‌هایی می‌کنیم که اصلاً صحیح نیست. همه این‌ها به علت آن است که تفکرات نفوذی در سینمای ما بسیار فراتر از چیزی است که تصور می‌کنیم.

حر در همین راستا با بیان اینکه در بدو روی کار آمدن رئیس جدید سازمان سینمایی بنده یک نامه با ۲۵ محور خدمت ایشان ارسال کردم و خواستم که با توجه به این محور‌ها سینما را نجات دهند اظهار داشت: در این محور‌ها توجه به دستاورد‌های علمی، ورزشی، دفاع مقدس، مقاومت اسلامی، مدافعان حرم و... وجود داشت، اما افسوس که مدیران وقعی به این موضوع نگذاشتند و بالعکس جلوی پای کسانی که می‌خواستند در این راستا گام بردارند سنگ اندازی کردند.

وی در همین زمینه تصریح کرد: در عوض شرایط امروز برای کسانی که می‌خواهند دست به تولید فیلم‌های نفسانی و دم دستی بزنند مهیا است. کار آن‌ها راحت پیش می‌رود و همه امکانات برایشان مهیا است. این اتفاق در حالی است که مدیران نباید اینقدر به سینمای اجتماعی بپردازند و از آن حمایت کنند.

حر سپس با طرح پرسش‌هایی از مدیران سینمایی گفت: جای راهپیمایی عظیم و میلیونی اربعین حسینی (ع) در سینمای ایران کجا است؟ ما چقدر در خصوص تولید فیلم برای فرماندهان شهید دوران دفاع مقدس، مقامت اسلامی و... تلاش کرده ایم؟ در سال چند فیلم سینمایی در خصوص دستاورد‌های نظامی، علمی، دفاعی، ورزشی و... تولید می‌شود؟ ما چقدر برای حوادث مرتبط با محور مقاومت تلاش کرده ایم؟

این فیلمساز خاطرنشان کرد: این باعث تأسف است که این گونه فیلم‌ها جای چندانی در سینمای ما ندارند، اما تا دلتان بخواهد فیلم‌های دختر پسری و کافه‌ای و ازدواج سفید و حتی ترویج همجنسبازی در سینما تولید می‌شود. این باعث تأسف است که محور‌های سند ۲۰۳۰ که یکی از آموزش‌های غیرملموس آن بحث مسائل جنسی و همجنسبازی و... بود در فیلم‌های ما دیده می‌شود.

وی سپس با بیان اینکه فرهنگ و هنر را جلوی توپخانه دشمن گذاشته اند و تدبیری برای رفع بحران ندارند تأکید کرد: افسوس که ارزش‌ها زیر پا گذاشته شده! اسفا که باید عرض کنم در پلتفرم‌ها اوضاع به مراتب فاجعه بارتر از سینما است و در آنجا مسائلی ترویج می‌شود که اصلاً بیان شان نیز شرم آور است.

حر در پایان این گفت‌وگو افزود: بنده معتقدم دلیل اصلی این اتفاق آن است که شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی سینما منفعل هستند. این‌ها باید از مدیران بخواهند دستاورد‌های شان را برای سینمای انقلاب رو کنند. این‌ها باید مدیران فرهنگی را در جهت درست هدایت کنند و تا این اتفاق رخ ندهد نمی‌توانیم شاهد تحولات مثبت در سینمای کشورمان باشیم.

منبع: سینماپرس

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها