بن‌بست انتخابات آمریکا با پرونده‌های فساد ترامپ و بایدن

دومین مناظره انتخاباتی درون حزبی نامزد‌های جمهوری‌خواه ریاست جمهوری آمریکا، بازهم بدون ترامپ، اما در سایه حواشی قضایی کیفری جدید او که این بار یک پرونده کلاهبرداری بود، برگزار شد. در جبهه مقابل نیز اردوی دموکرات‌ها بی‌تلاطم نبود.
کد خبر: ۶۱۹۸۳۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰ - 29September 2023

بن‌بست انتخابات آمریکا با پرونده‌های فساد ترامپ و بایدنبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، دومین مناظره انتخاباتی درون حزبی نامزد‌های جمهوری‌خواه ریاست جمهوری آمریکا، بازهم بدون ترامپ، اما در سایه حواشی قضایی کیفری جدید او که این بار یک پرونده کلاهبرداری بود، برگزار شد. در جبهه مقابل نیز اردوی دموکرات‌ها بی‌تلاطم نبود. چراکه فارغ از تهدید تعطیلی دولت که بیخ گوش کاخ سفید است، جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان، فرایند استیضاح رئیس جمهور را کلید زده‌اند تا هر دو کاندیدای پیشتاز و مورد حمایت اکثریت دو حزب بزرگ امریکا برای دور بعد ریاست جمهوری با اتهامات سنگین مقامات قضایی و کنگره زیر‌سؤال باشند.

به گزارش پولیتیکو، دوشنبه گذشته کمیته ملی جمهوری‌خواهان امریکا با حذف نام آسا هاتچینسون، فرماندار سابق آرکانزاس، ۷ نامزد دیگر را برای حضور در دور دوم مناظره دو ساعته در کتابخانه رونالد ریگان در کالیفرنیا دعوت کردند. به باور ناظران پولیتیکو، مناظره دیروز از بعد اثرگذاری چندان تفاوتی با دور اول ندارد، اما دور سوم که در ماه نوامبر در میامی برگزار خواهد شد، می‌تواند میدان رقابتی واقعی برای کاندیدا‌ها باشد و پیش‌بینی‌ها ورود ترامپ، دی سانتیس، راماسوامی و هیلی به این دور را محتمل می‌دانند، مگر آنکه دیگر کاندیدا‌ها در طول یک ماه تا دور بعدی چالش جدیدی را ایجاد کرده و در این فهرست جای گیرند. غیبت دونالد ترامپ برای این دور مناظره غیرقابل پیش‌بینی نبود چراکه او به دلیل امضا نکردن برگه تعهد کمیته حزب برای حمایت از نامزد پیروز در فهرست مدعوین قرار نداشت و خود او نیز اعلام کرده بود، حاضر نیست با رقبایی مناظره کند که در رنکینگ پایینی قرار دارند. او با این ابراز بی‌میلی مانند یک ماه قبل مصاحبه یک ساعته‌ای را در تالار کلینتون در دیترویت ترتیب داده بود. مشارکت او در مناظره‌های آتی نیز در هاله‌ای از ابهام است. رئیس جمهور سابق امریکا در حالی به پشتوانه پیشتازی در نظرسنجی‌های انتخاباتی جمهوری‌خواهان، صراحتاً مناظره با رقبایش را غیرضروری خوانده است که دور اول مناظره‌ها جایگاه برخی کاندیدا‌ها را جابه‌جا کرد، به طوری که دی سانتیس با اندکی تنزل درصد‌ها روبه‌رو شد و در مقابل راماسوامی جوان مورد اقبال قرار گرفته و از نیکی هیلی نیز بالاتر آمده است. اما همچنان هیچ کس نتوانسته به صدر فهرست نزدیک هم بشود.

آینده پرابهام قضایی ترامپ

بدون شک دونالد ترامپ همچنان به رغم پرونده‌های پی در پی کیفری و قضایی‌اش محبوب‌ترین کاندیدای جمهوری‌خواهان در نظرسنجی‌ها به شمار می‌رود. چراکه او گرچه نمی‌تواند روند پرونده‌های دادستانی علیه خودش را کنترل کند، اما همچنان بر سرنوشت سیاسی‌اش مدیریت دارد.

شاید اگر هر کاندیدای دیگری بود با این تهدید که در صورت پیروزی در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری، از قدرت دادستانی امریکا برای سرکوب دشمنان سیاسی‌اش بهره خواهد گرفت، مغضوب هم حزبی‌ها می‌شد و از جایگاهش نیز تنزل پیدا می‌کرد، اما شرایط برای ترامپ با وجود همه پرونده‌های قضایی و ادعا‌های جنجالی‌اش همچنان متفاوت است و سکوت جمهوری‌خواهان نشان از آن دارد که او همچنان نفوذ خود را در میان حزب حفظ کرده است.

به نوشته بی‌بی سی، در پرونده جدیدی که از سوی دادگاه نیویورک در آستانه دور دوم مناظره انتخاباتی کاندیدا‌های جمهوری‌خواه علیه ترامپ باز شده است، رئیس جمهور سابق و پسران جوانش و همچنین سازمان ترامپ متهم هستند با کلاهبرداری و دست بردن در اسناد، ارزش دارایی‌هایشان را برای دریافت وام‌های کلان‌تر بالا برده‌اند. گفته می‌شود دادگاه رسیدگی به این پرونده در فاصله ۲ اکتبر تا اوایل دسامبر برگزار خواهد شد. قاضی این پرونده درباره مشاهداتش گفت: «اسناد به وضوح جعل شده‌اند و متهمان از آن‌ها برای پیش بردن تجارت و کسب و کارشان بهره گرفته‌اند. همه چیز مانند یک دنیای تخیلی است تا زندگی در جهان واقعی.» در حال حاضر با حکم قاضی دادگاه ایالتی نیویورک، برخی مجوز‌های کسب و کار‌های دونالد ترامپ باطل شده است؛ اتفاقی که می‌تواند ضربه‌ای اساسی به امپراتوری تجاری او زده و پشتوانه او را در صورت ورود دوباره به کاخ سفید با مشکلاتی روبه‌رو کند. به گزارش یورونیوز، این پرونده در حالی برای ترامپ به جریان افتاده است که پیش‌تر نیز لاتیشا جیمز، دادستان نیویورک در پرونده‌ای مشابه ترامپ را به دلیل دروغگویی درباره ارزش خالص دارایی هایش در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ تحت پیگرد قانونی قرار داده بود. در آن زمان نیز هدف رئیس جمهور سابق از این کلاهبرداری‌ها دریافت وام‌های بهتر و پرداخت مالیات‌های کمتر اعلام شده بود. با این سابقه اگر قاضی دادگاه نیویورک در دادگاه پیش رو حکم به محکومیت ترامپ و پسرانش بدهد، کار برای دادستان جیمز نیز که سپتامبر سال گذشته خواستار جریمه ۲۵۰ میلیون دلاری متهمان و ممنوعیت کسب و کار آن‌ها در نیویورک شده بود، راحت‌تر خواهد شد. به نوشته سی‌ان‌ان، دونالد ترامپ با اعتراض به اتهامات جدیدش، قاضی دادگاه ایالتی نیویورک را به همدستی با دادستان جیمز برای به دردسرانداختن خود متهم کرد و گفت: «این یک همدستی بزرگ با توهین و انگیزه‌های سیاسی است. این شرایط واقعاً ناعادلانه است و من از بالاترین دادگاه‌های نیویورک یا فدرال تقاضای کمک دارم. اینجا امریکا نیست!» وکلای ترامپ این اتهامات را سوءاستفاده سیاسی از قانون دانسته و مدعی شده‌اند به آن اعتراض می‌کنند.

بایدن پای میز محاکمه

اما یک روز پس از مناظره ۷ نامزد حزب جمهوری‌خواه برای انتخابات ۲۰۲۴، هم حزبی‌های آن‌ها در کمیته نظارت مجلس نمایندگان با چراغ سبز کوین مک کارتی، رئیس این پارلمان، فرایند استیضاح جو بایدن را با احضار چندین شاهد آغاز می‌کنند.

آنچه که قرمز‌ها با آن رئیس جمهور را پای میز محاکمه کشانده‌اند گمانه زنی‌ها درباره نقش داشتن او در پرونده فساد پسرش است. به نوشته نیوزویک، جیمز کومر، رئیس جمهوری‌خواه کمیته نظارت در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این هفته کمیته نظارت مجلس نمایندگان شواهد افشا نشده‌ای را درباره اتهامات رئیس جمهور اعلام می‌کند و درعین حال آن‌ها نظرات کارشناسان قضایی و اقتصادی را نیز درباره این پرونده خواهند شنید.»

کابوس استیضاح آن هم در شرایطی که شمارش معکوس برای تعطیلی دولت بایدن آغاز شده است کاخ سفید را ناآرام و کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید این استیضاح را اقدام سیاسی جمهوری‌خواهان علیه دولت عنوان کرده است. این در شرایطی است که شماری از جمهوری‌خواهان کنگره نیز این فرایند را در برهه فعلی وقت تلف کردن می‌دانند. به نوشته رویترز، بایدن نیز اوایل ماه در کمپین انتخاباتی‌اش به حامیانش در این باره گفت: «نمی دانم چرا قرار است این اتفاق بیفتد. آن‌ها نیز فقط می‌دانند که می‌خواهند مرا استیضاح کنند؛ بنابراین بهترین چیزی که می‌توانم بگویم آن است که آن‌ها می‌خواهند مرا استیضاح کنند، چون به دنبال تعطیل کردن دولت هستند.»

در همین حال به نوشته هافینگتون پست، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق امریکا نیز با حمایت از جو بایدن با کنایه‌ای به رئیس مجلس نمایندگان گفت: «کوین مک کارتی ضعیف‌تر از آن است که بتواند در برابر خواست راست‌های افراطی جمهوری‌خواه برای استیضاح رئیس جمهور مقاومت کند. این استیضاح ابزاری سیاسی است تا آن‌ها بتوانند پایگاه‌های خود را حفظ کنند. کسانی که هیچ اهمیتی به واقعیت‌ها نمی‌دهند. آن‌ها تنها می‌خواهند برای جو بایدن مشکل ایجاد کنند.»

او همچنین مدعی شد تبعات این استیضاح برای جمهوری‌خواهان به مراتب بیشتر خواهد بود: «این تهدید واقعی برای رئیس جمهور به شمار نمی‌رود، اما بدون شک ابعاد منفی برای جمهوری‌خواهان خواهد داشت. چراکه این استیضاح اعتراف صریح به آن است که این حزب هیچ دستور کاری ندارد و هرگز برای حل مشکلات دنبال راهکار نیست. آن‌ها نمی‌خواهند آنچه در مرز‌ها رخ می‌دهد حل شود و تنها درصدد مشکل آفرینی برای دیگران برای رسیدن به منافع خودشان هستند.»

منبع: روزنامه ایران

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار