به گزارش دفاعپرس از کرمانشاه، «شهرام کرمی» رئیس دادگستری استان کرمانشاه شامگاه (پنجشنبه) در نشست بررسی نقش منفی سازمانهای بینالمللی در دفاع مقدس و ابعاد حقوق جنگ تحمیلی که با حضور اعضای هیئت اندیشه ورز و جمعی از حقوقدانان سازمان بسیج حقوقدانان استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از وظایف حقوقدانان مطالبه و دفاع از حقوق ملت ایران در نهادهای بین المللی است.
وی به پیشینه سیاسی آغاز جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: بعد از جنگ جهانی دوم دنیا به ۲ بلوک شرقی و غربی تقسیم شده بود و هر کشور زیر مجموعه و طرفدار یک بلوک شده بود لذا جنگ با هر کشور به صورت ناخودآگاه دیگر کشورهای طرفدار را نیز درگیر میکرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه ادامه داد: با آغاز جنگ تحمیلی برای اولین بار بود که مناقشهای رخ میداد که تقریباً تمام کشورهای بلوک شرقی و غربی یک طرف جنگ یعنی رژیم بعث عراق را حمایت میکردند و بر علیه طرف دیگر متحد شده بودند.
کرمی با بیان اینکه پیروزی در جنگ تحمیلی و عزت و سربلندی امروز ایران اسلامی مدیون عنایت خداوند، رهبری امام خمینی (ره) و خون پاک جوانان این مرز و بوم است، تاکید کرد: برای اولین بار در طول تاریخ ایران جنگی صورت گرفت که حتی یک وجب از خاک کشور به بیگانگان واگذار نشد.
وی به پیشینه تشکیل سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت: بعد از جنگ جهانی اول مجمع ملل تأسیس شد اما اقدامات آن به قدری ضعیف بود که هیچگاه نتوانست به اهداف خود برای صلح جهانی دست یابد.
کرمی اضافه کرد: بعد از جنگ جهانی دوم سازمان ملل کنونی تشکیل شد اما تشکیلات و اعضای آن را طوری چیدند که قدرت همچنان در دست ابرقدرتها و استکبار جهانی در راستای حفظ منافع خودشان باشد.
وی با تاکید بر اینکه اصلیترین وظیفه سازمان ملل حمایت و حفظ صلح و ثبات جهانی است، تصریح کرد: این سازمان در اوایل حمله رژیم بعثی به خاک کشورمان سکوت را در پیش گرفت و تنها به صدور چند بیانه یک طرفه و ضعیف بسنده کرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با انتقاد از عملکرد جانبگرایانه سازمان ملل در آن زمان، بیان کرد: هرچه از جنگ پیش میرفت و به برکت روحیه شهادت طلبی، خون و رشادتهای جوانان ایران اسلامی به پیروزی و شکست دشمن نزدیکتر میشدیم مواضع سازمان ملل به سمت عدالت پیش میرفت تا جایی که به خواستههای رسمی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران تن داد.
کرمی با بیان اینکه هنوز هم قطعنامه صلحی بین ایران و عراق نوشته نشده است، گفت: حضرت امام خمینی (ره) بعد از هشت سال دفاع مقدس قطعنامه آتش بس ۵۹۸ را پذیرفت.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: سازمان ملل متحد بالاخره بعد از پایان جنگ و در سال ۱۳۶۸_ ۱۳۶۹ آغازگر جنگ را عراق اعلام کرد.
کرمی گفت: متأسفانه تاکنون به دلایل حقوقی، سیاسی و… جمهوری اسلامی ایران نتوانسته پیگیر حقوق از دست رفته خود از باب خسارتهای سنگین مالی و معنوی جنگ تحمیلی بر ملت ایران باشد و همچنان احقاق حقوق این مردم معطل مانده است، اما کویت توانست از عراق خسارت جنگی دریافت کند.
وی از تعللهای گوناگون صورت گرفته در نهادهای بینالمللی برای احقاق حقوق ملت ایران انتقاد کرد و گفت: معتقدیم نظام غرب علیه ما است، اما گاهی اوقات کوتاهی و تعلل از جانب خود ما باعث از دست رفتن حقوق خودمان میشود.
کرمی به نمونههایی از کوتاهی و تعلل برای پیگیری حقوق ملت ایران اشاره کرد و گفت: پیگیری اخذ خسارت از عراق، وجود یک سری نقصان در بیانیه الجزایر، کم و کاستی در گرفتن ضمانتهای کافی در برجام از طرف مقابل، جنایتهای جنگی صورت گرفته علیه ایران در دادگاههای لاحه و… از جمله این تعللها است.
وی اضافه کرد: منافقین جنایتکار با شروع حملات مسلحانه خود از سال ۱۳۶۰ تا کنون ۱۷ هزار ترور انجام دادند اما متأسفانه با وجود شواهد و مدارک تاکنون یک پرونده در سطح نهادهای بین المللی برای تحت تعقیب قرار دادن آنها تشکیل و مورد پیگیری جدی قرار ندادهایم.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه دشمن هیچ وقت سر سازگاری با ما را نخواهد داشت، افزود: حقوقدانان ما وظیفه دارند با آگاهی و تسلط کافی بر مباحث حقوقی مدافع و پیگیر احقاق حقوق ملت ایران در نهادهای بینالمللی باشند.
وی خاطرنشان کرد: نباید نادیده گرفت که برخی از پروندهها نیز موفق عمل کردهایم و رأی نیز به نفع ملت ایران صادر شده است.
انتهای پیام/