رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه خبر داد؛

بازگشت ۴۲۲ محکوم به قصاص به زندگی/ استان خوزستان در گذشت از قصاص پیش رو است

حجت‌الاسلام صادقی گفت: از زمان شروع پویش «به عشق امام رئوف می‌بخشم» طی ۹۵ روز تعداد زیادی از محکومان به قصاص نفس به لطف خداوند و به عشق ائمه بخشیده شده‌اند که ۴۲۲ خانواده از حق قصاص خود گذشت کردند.
کد خبر: ۶۱۹۹۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶ - 30September 2023

محکوم به قصاص به زندگی بازگشتند/ خوزستان پیشرو در گذشت از قصاصبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «هادی صادقی» رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور امروز در نشست خبری با تبریک ایام هفته وحدت اظهار داشت: به طور کلی هفته وحدت در راستای همدلی شکل گرفته است و پیامبر اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) و همه ائمه درس آموز مهربانی، صلح و دوستی برای بشریت هستند.

وی با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) همه را به توحید و وحدت برای تعامل انسانی دعوت می‌کردند، گفت: از اسفند ماه سال گذشته در سالروز میلاد حضرت امام حسین (ع) پویشی را با عنوان به عشق امام رئوف می‌بخشم آغاز کردیم که تا خرداد امسال مصادف با ولادت امام رضا (ع) ادامه داشت در طی این ۹۵ روز تعداد زیادی از محکومان به قصاص نفس به لطف خداوند متعال و به عشق ائمه بخشیده شده‌اند که ۴۲۲ خانواده از حق قصاص خود گذشت کردند.

وی به آمار صلح و سازش در استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: به طور کلی خوزستان، فارس و تهران بیشترین میزان گذشت از قصاص را به خود اختصاص داده اند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه با تقدیر از همکاری صلح یاران و سفیران صلح در سراسر کشور و شورا‌های حل اختلاف گفت: به همت این عزیزان ۴۲۲ محکوم به قصاص به زندگی بازگشتند.

وی به دومین همایش ملی صلح که با شعار وحدت، مهرورزی و صلح در روز ۱۱ مهر ماه همزمان با سالروز میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) در بارگاه امام رضا (ع) برگزار می‌شود اشاره کرد و گفت: این همایش با حضور تولیت آن استان و مسئولان عالی رتبه کشوری از هر سه قوه، خانواده‌هایی که گذشت کردند و با حضور صلح یاران برگزار خواهد شد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه ادامه داد: همچنین تلاش داریم رضایت برخی از خانواده‌ها را در جوار حرم امام رضا (ع) اخذ کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی گفت: تلاشمان این است که در صلح و سازش فرهنگ سازی کنیم، اما برای تعدادی از محکومان به قصاص تلاش نمی‌کنیم برخی از این افراد مستحق عفو و بخشش نیستند ما سراغ کسانی می‌رویم که بدون برنامه و سابقه قبلی و به صورت اتفاقی مجرم شده‌اند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه افزود: داوران و میانجی‌گران رسمی و حرفه‌ای طی مراحلی جذب و آموزش می‌بینند، پرونده برایشان تشکیل و جذب می‌شوند و تاکنون دو دوره برگزار شده است، دوره سوم آن در آبان‌ماه انجام خواهد شد و جذب جدید صورت می‌گیرد.

وی گفت: این جذب از سوی مرکز جهاد دانشگاهی انجام می‌شود که برخی استاد دانشگاه بوده و با مدرک دکتری در امور حقوقی تخصصی دارند که بدون آزمون هر ماهه جذب و برخی نیز با آزمون بر اساس تعداد متقاضی جذب می‌شوند.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور در مورد صلح یاران گفت:یک عده عضو شورای حل اختلاف می‌شوند و رسمی هستند و دسته دوم مردمی هستند که محترمند و اعتباری دارند و از آن‌ها بعنوان صلح یار استفاده می‌کنیم، هر کس می‌تواند اعلام امادگی کند و علاقه و زمینه خود را بیان کند و هر گاه نیازی به آن‌ها باشد آن‌ها برای اخذ رضایت اقدام می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی در مورد لایحه شورا‌های حل اختلاف گفت: این لایحه همه مراحل اساسی را طی کرد و آخرین اصلاحات دو هفته گذشته انجام شد که امیدواریم در یکی دو روز آینده به تایید شورای نگهبان برسد.

وی گفت: در قانون جدید اتفاق مهم رخ می‌دهد که دادگاه‌های جدید به عنوان صلح و شورا‌های حل اختلاف به طور موازی با هم کار کنند تا کار مردم آسان‌تر شود.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی درباره برخط شدن انحصار وراثت گفت: اگر انحصار وراثت برخط شود باز باید حکم قاضی باشد و آثار فراون حقوقی دارد و اگر تصویب شود قانون خطاست، زیرا باید حکم قضایی بیاید.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره امکان واسپاری موضوع داوری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گفت: هر موسسه و مرکزی و نهاد حقوقی که بخواهد در عرصه داوری وارد شود ابتدا باید تعدادی داور حرفه‌ای داشته باشند. فعلا موسسات در این مرحله توسعه نداشته و گام اول باید آموزش داوران باشد و سپس موسسات شکل بگیرد از جمله موسساتی که می‌تواند شکل بگیرد دفاتر خدمات الکترونیک است. اگرچه باید تلاش کنیم که هیچ موسسه‌ای دچار تعارض منافع نشود.

وی در ادامه به تعداد صلح‌ یاران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۶ هزار صلح‌یار داریم که ۱۲ هزار نفر آن‌ها در حال فعالیت هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی به بیشترین پرونده‌ها در حوزه شورا‌های حل اختلاف اشاره کرد و گفت: اکنون تعداد یک میلیون پرونده در مورد دعاوی حقوقی زیر بیست میلیون و نیم میلیون پرونده در موضوع حصر ورثه و ترکه، بیشترین پرونده‌های ما را تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار