به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، در پی پرتاب ماهواره تصویربرداری نور ۳ وزارت امور خارجه انگلیس بیانیهای مداخله جویانه صادر کرد. این بیانیه مداخلهجویانه با واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روبرو شد و آن را محکوم کرد.
ماهواره «نور ۳» که یک ماهواره سنجشی و شناسایی است، چهارشنبه پنجم مهر ماه با موفقیت پرتاب شد. این ماهواره با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه و ۵۰۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۴۵۰ کیلومتری قرار گرفت. این ماهواره و ماهوارهبر هر دو در سازمان تحقیقات سپاه طراحی و ساخته شده است.
کنعانی در همین ارتباط امشب (چهارشنبه) ۱۲ مهر ماه بیانیه مداخله جویانه وزارت امور خارجه رژیم انگلیس را محکوم کرد و گفت: دستیابی به پیشرفتهای علمی و تحقیقاتی از جمله در حوزه هوا فضا، حق مسلم جمهوری اسلامی ایران بوده و اینگونه اظهارات مداخله جویانه که حاکی از عصبیت و نگرشهای خودمحورانه رژیم انگلیس نسبت به پیشرفتهای ایران اسلامی است، در عزم ملت ایران برای پیشرفت در حوزه علم و فناوری خللی ایجاد نخواهد کرد.
در بیانیه وزارت خارجه انگلیس با بیان اینکه ایران بر خلاف درخواستهای شورای امنیت سازمان ملل برای توقف برنامه موشکی بالستیک خود این اقدام را انجام داده، این اقدامات را تهدید جدی برای امنیت جهانی خوانده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با یادآوری این نکته که مواضع خصمانه رژیم انگلیس در قبال ملت ایران مسبوق به سوابق تاریخی بوده، خاطرنشان کرد: به رغم برخی تفاسیر برخاسته از تمایلات یکجانبه گرایانه برخی طرفها، وفق مقررات بینالمللی، محدودیتی در خصوص فعالیتهای علمی و کاربردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه تحقیقات فضایی وجود ندارد و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران تحمیل چنین رویکردهای نامتعارف را کاملا مردود شمرده و با قاطعیت رد میکند.
این دیپلمات ارشد ایرانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران طبق موازین و مقررات بینالمللی و در راستای تحقق حقوق خود بویژه حق توسعه و پیشرفت، استفاده از فناوریهای صلح آمیز در مسیر توسعه علمی و تحقیقاتی را برای خود محفوظ میداند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در این مسیر منتظر نظرات برخی کشورهایی که درصدد تحمیل آرا و اقدامات یکجانبه خود بر دیگران هستند، نخواهد بود.
سپاه پاسداران پیش از این نیز ماهوارههای «نور ۱» و «نور ۲» را توسط ماهوارهبر قاصد به فضا پرتاب کرده است.
پایان پیام/ 161