به گزارش دفاع پرس از شیراز، شهید گمنامی که 5 سال پیش در دانشکده شهید باهنر شیراز دفن شده بود، با تطابق دی ان ای شناسایی شد و امروز این دانشکده میزبان خانواده بزرگوار این سردار بزرگ فارس میباشد.
در اینجا شاید لازم باشد این سردار بزرگ را از زبان همرزمانش بیشتر بشناسیم تا ما جوانان نسل دوم و سوم انقلاب هم با بزرگان میهن اسلامی خود بیشتر آشنا شویم. باشد که الگو باشند برای ما.
*شهید ولی نوری که بود؟
رئیس کنگره سرداران و 15 هزار شهید استان فارس برای معرفی شهید نوری، به تبیین نکاتی از ویژگیها و خصایص این سردار رشید اسلام پرداخت و اظهار داشت: شهید ولی نوری در زمستان سرد 1330 در مرودشت متولد شد و در همان زمان به دلیل فشار خاص اقتصادی که در زمان شاه بر روی دوش مردم بود، سختیهای زیادی متحمل شد و مجبور بود بار خانواده را به دوش بکشد اما در کوره حوادث بسیار خوب آبدیده شد و خود را برای سختیهای بیشتر در دوران انقلاب و دفاع مقدس آماده کرد.
سردار مجتبی مینایی فرد با بیان اینکه شهید نوری انس و الفتی بینظیر با تکریم شعائر الهی داشت به طوری که در سن 9 سالگی در پشت مسجد اذان میگفت و مسجد خانه دوم او محسوب میشد، ادامه داد: وی در سال 49 به خدمت سربازی رفت و بعد از آن ازدواج و مشغول کار شد اما در همان زمان قبل از انقلاب نیز به دلیل حسن اخلاق و مهربانیش به عنوان استاد کار نمونه انتخاب شد و در بین کارگران به نام استاد ولی مؤمن شهرت گرفت و در دوران بعد از انقلاب و آشنایی او با نهضت امام خمینی(ره) و مسائل انقلاب باعث شد تا در میان بچههای جنگ نیز به بابا ولی شهرت یابد.
وی افزود: شهید نوری بعد از انقلاب اسلامی وارد سپاه مرودشت شد و در عین حال قبل از اعزام نیز تا ورود به جنگ تحمیلی مشخصات خاص خود را داشت از جمله اینکه اهل صلح و صفا و آشتی دادن بچهها با همدیگر بود و به جای دیگران در شبهای سرد نگهبانی میداد و از همان اول حالت بزرگی را به خود و دیگران یاد میداد و به دلیل روحیه شجاعتی که داشت از همان اوایل نیز در سمتهای فرماندهی فعالیت میکرد.
رئیس سازمان حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس بسیج و سپاه فجر فارس با تصریح اینکه در عملیات آبادان شهید نوری به عنوان فرمانده آنان بوده است، گفت: این شهید بزرگوار در عملیات ثامنالائمه نیز به عنوان جانشین گردان بود ضمن اینکه به دلیل لیاقتهایی که داشت به این سمت انتخاب شده بود.
*اشاره به نقش شهید نوری در شکلگیری شخصیت نظامی سرداران جنگ
این یادگار دوران دفاع مقدس به نقش شهید ولی نوری در شکلگیری شخصیت نظامی خود اشاره کرد و گفت: شکلگیری شخصیت نظامی افراد بسیاری نظیر من، به خاطر دید وسیع شهید نوری بود که ما را به مجموعه شناسایی اطلاعات عملیات دوران دفاع مقدس معرفی کرد و ما نیز تا آخر جنگ توانستیم خدمات خوبی را به خاطر راهنمایی این شهید بزرگوار انجام دهیم.
میناییفرد با بیان اینکه حضور دائمی شهید نوری در عملیاتها باعث شد که جزو کادر جبهه شود، گفت: شهید نوری در تشکیل و ساماندهی گردانهای ثارالله(ع) و امام مهدی(عج) تلاشهای زیادی را انجام داد اما شاید کسی در استان فارس نداند که شهید نوری در سمت فرمانده تیپ تحت اشراف فرماندهی شهید احمد کاظمی در عملیات والفجر 4 با 3 گردان شرکت کرد.
رئیس سازمان حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس بسیج و سپاه فجر فارس افزود: بعد از آن شهید نوری مسئولیت حراست از تنگه هرمز و دفاع از جزایر خلیج فارس را به عهده گرفت و بهعنوان فرمانده ناوتیپ فاطمةالزهرا(س) با 3 گردان به تنگه خلیج فارس اعزام شد.
*شرحی بر ویژگیهای برجسته شهید نوری
وی در ادامه به برخی دیگر از ویژگیهای برجسته این شهید بزرگوار اشاره کرد و گفت: ما تمام 15 هزار شهید فارس را سرداران شهید میدانیم اما برخیها یکی از صفاتشان برجسته میشود؛ به عنوان مثال بها دادن به جوانان از بارزترین مشخصات این شهید است که به محض اینکه با کسی ارتباط میگرفت مانند آن بود که سالهاست یکدیگر را میشناسند همچنین همیشه دیگران را بر خود تقدم میکرد و همین خاصیت او بود که او را به شهادت رساند.
میناییفرد با بیان اینکه شهید نوری علی رغم اینکه زندگی نظامی داشت اما به خانواده خود در حد توان توجه ویژه و علاقه خاص داشت، گفت: توسعه و فراهم کردن مقدمات ازدواج برای جوانان، شجاعت بینظیر، از خودگذشتگی و تقدم دیگران از دیگر خصایص برجسته این شهید بزرگوار بود.
یادمان شهید گمنام (سردارنوری) در دانشکده شهید باهنر شیراز
*نحوه شهادت شهید ولی نوری
رئیس کنگره سرداران و 15 هزار شهید فارس به نحوه شهادت این سردار رشید اسلام اشاره کرد و گفت: طی ابلاغ قرارگاه خاتمالانبیاء انجام عملیات قدس 3 در منطقه عمومی دهلران به لشکر 19 فجر ابلاغ شد چراکه در آن زمان جنگ در بن بست خاصی قرار گرفته بود و باید یکسری عملیاتهای کوچک انجام میشد تا از ساماندهی مجدد ارتش عراق جلوگیری شود و یکی از این عملیاتها نیز عملیات قدس 3 بود.
وی ادامه داد: در این عملیات جاده استراتژیکی وجود داشت که اگر نیروهای ایرانی میتوانستند این جاده را فتح کنند میان دو جبهه دشمن شکاف ایجاد میشد؛ لذا برادران ما در گرمای زیادی منطقه دهلران که گاهی اوقات به 60 درجه میرسید و همچنین منطقهای که هنگام راه رفتن گامها در رمل فرو میرفت، رشادتهای زیادی را انجام دادند.
میناییفرد خاطرنشان کرد: سختترین جای عملیات به عهده گردان امام مهدی(عج) که گردان خط شکن لشکر 19 فجر بود، سپرده شد و شهید ولی نوری هم برای سازماندهی آن بسیار زحمت کشیده بود لذا علیرغم گرمای طاقتفرسا و منطقه رملی عملیات با موفقیت انجام شد.
رئیس کنگره سرداران و 15 هزار شهید فارس ادامه داد: بعد از عملیات تعدادی مجروح و شهید را میخواستند از این منطقه بازگرداند چون منطقه بسیار حساسی برای دشمن بود، به همین دلیل شهید نوری همه افراد خود را تا آخرین نفر برگرداند و خودش به همراه یکی دو نفر ماند و در یک شرایط نابرابر در حالی که با دشمن 30 الی 40 متر فاصله داشت سینه به سینه با آنان مقابله کرد تا اینکه بر اثر شدت جراحات وارده، بر روی مین میافتد و شهید میشود.
دیدارفرزندان شهید نوری پس از 30 سال
یادش گرامی، راهش پر رهرو باد