همایش حقوق شهروندی با رویکرد توسعه خدمات قضایی و حقوقی ایثارگران برگزار شد

همایش حقوق شهروندی با رویکرد توسعه خدمات قضایی و حقوقی ایثارگران با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران برگزار شد.
کد خبر: ۶۲۵۰۶۷
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۱ - 23October 2023

همایش حقوق شهروندی با رویکرد توسعه خدمات قضایی و حقوقی ایثارگران برگزار شدبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، «سعید کهنسال» مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران عصر روز گذشته (یکشنبه) در جمع مسئولان حقوقی دستگاه‌های اجرایی در همایش حقوق شهروندی با رویکرد توسعه خدمات قضایی و حقوقی ایثارگران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، اظهار داشت: مدافعان حقوق بشر بدانند که امروز به دور از واقعیت عمل می‌کنند و اینکه ددمنشی از روی خباثت و انفعال باشد درست نیست.

کهنسال با بیان اینکه اگر دفاع مقدس نبود ما چه حرفی برای گفتن به آیندگان خود داشتیم، بیان کرد: وقتی به گذشته تاریخ برمی‌گردیم به مواردی برمی‌خوریم که بی‌نظیر است، اما در مورد اینکه امروز چه اقداماتی مثلا برای حفظ محیط زیست انجام داده‌ایم، دچار چالش هستیم، مثلا شاهد ساخت‌و‌ساز بی‌رویه هستیم. در حالی که اگر ظرفیت مردمی در میدان ورود پیدا می‌کرد و بر اساس سرفصل‌های مدیریتی اقدام شود طی این انسجام، بسیاری از حفره‌ها پوشانده خواهد شد.

وی با اشاره به وجود قوانین زیادی در حوزه جامعه ایثارگران، اعلام کرد: یادآوری خاطرات شهید از زبان والدین یا اعضای خانواده آنان تلنگری برای به یاد آوردن وظایف ماست و اگر دعای خیر شهدا را نداشته باشیم هیچ چیز شدنی نیست. در حوزه ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت، دادگستری در استان پای کار بوده است که جای تقدیر دارد.

کهنسال با بیان اینکه اگر گفتمان‌سازی و مهندسی فرهنگی در بین تشکل‌های ایثارگری صورت بگیرد خوب است، ادامه داد: رسیدن به هویتی مشترک با نماد فرهنگ ایثار و شهادت هدفی است که ضمن انسجام و هماهنگی با تشکل‌های ایثارگری می‌توان به آن رسید. ۲۵درصد از برنامه‌های عملیاتی ما باید در حوزه تشکل‌ها اتفاق بیفتد و از این رو لازم است ردیف اعتباری برایش درنظر بگیریم.

کهنسال یادآور شد: قوانین موجود در حوزه ایثارگری شائبه‌ای را ایجاد کرد. از طرفی پیوست خوب و مناسبی ندارد و متاسفانه ۷۳ درصد از این قوانین قابلیت اجرایی پیدا نکرد و در حال حاضر کار خوبی با عنوان اصلاح قوانین در حوزه ایثارگری در حال انجام است.

این مسئول بیان کرد: ارائه خدمات رفاهی به جانباران و ایثارگران و دسترسی استفاده یکسان برای افراد ناتوان و جانباز با توجه به بااخلاق بودن این جامعه ضرورت دارد، پس هرچقدر در بحث حقوق شهروندی کار کنیم به افزایش منزلت اجتماعی جامعه ایثارگری کمک کرده‌ایم.

کهنسال افزود: حقوق شهروندی در حوزه‌های مختلف زیست محیطی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، مناسب سازی، پارک‌ها، اماکن ورزشی و ... می‌تواند در تمامی لایه‌ها به عنوان یک شالوده اساسی قابلیت اجرایی داشته باشد؛ این حقی است که برای همه مردم و به‌ویژه جامعه معزز ایثارگری و افراد کم‌توان.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران اظهار کرد: نگاه ما در این همایش این است یک همدلی و انسجام میان مسئولین حقوقی دستگاه‌های اجرایی استان که دارای تخصص و تجربه کافی هستند، اتفاق بیفتد و وظایفی را که در قبال جامعه معزز ایثارگری در دستگاه‌ها دارند، اجرا کنند.

این مسئول ضمن اشاره به قانون ۷۴ گفت: این قانون بنیاد را موظف می‌کند نه فقط به مطالبه‌گری بلکه پاسخگویی به خدماتی که در قالب قوانین برای این قشر معزز تعیین کرده است. در این رابطه نیز پس از مشخص شدن مولفه‌ها، مکاتبات به دستگاه‌ها انجام شده است.

کهنسال گفت: نگاه ما این است کارگروهی را با همین مجموعه تشکیل دهیم و از ظرفیت آنان در حوزه ایثارگری که همان حل مشکل و رضایتمندی است در قالب قانون در دستگاه‌ها عملیاتی کنیم و این همایش بستر مناسبی برای آشنایی و اصلاح قوانین باشد. همچنین نگاه عزتمندانه و تکریم به جامعه معزز ایثارگری، هدف دیگر این همایش است.

در همایش حقوق شهروندی، «یزدانی» مشاور معاون حقوقی امور مجلس در تدوین طرح‌ها و لوایح، «عبدالملکی» معاون حقوقی مدیرکل بنیاد مرکز، «مجید یل» سرپرست اداره حقوقی و معاضدت قضائی بنیاد مازندران و مسئولان حقوقی دستگاه‌های اجرایی مازندران حضور داشتند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها