دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

چرا حماس ناگزیر از طوفان الاقصی بود؟

حماس طی روزهای گذشته عملیاتی را با عنوان طوفان الاقصی آغاز کرد که در بخشی از بیانیه خود دلایل این حمله را آورده است.
کد خبر: ۶۲۵۱۵۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۰۸ - 26October 2023

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، عملیاتی که دو هفته پیش حماس با حمله زمینی و هوایی به سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد و ان را «طوفان الاقصی» نامید، نقطه عطفی در مبارزه فلسطینیان در دهه‌های اخیر مقابل اشغالگران صهیونیستی بود. اتفاقی که علاوه بر پوشالی بودن قدرت رژیم صهیونیستی آنان را در موضعی از دفاع برای حفظ دستاورد‌هایی که سال‌ها برای آن هزینه کردند قرار داد، دستاورد‌هایی که بیش از اینکه باعث امید آفرینی برای ساکنان سرزمین اشغالی و جذب مهاجر صهیونیستی از نقاط مختلف دنیا شود باعث مهاجرت معکوس و ترس و وحشت آنان شد.

با حمله بی‌امان متقابل رژیم صهیونیستی به غزه و بمباران خانه‌ها و مناطق مسکونی و بیمارستان‌ها، این جامعه جهانی بود که به ۷۰ سال اشغالگری و نسل کشی و حال جنایت‌های جنون آمیز رژیم جعلی واکنش نشان داد. همدردی با مردم فلسطین و شهدای این ۲ هفته در همه دنیا با برگزاری تظاهرات‌های بزرگ و عظیمی در قلب شهر‌های اروپایی نقطه روشنی از بیداری ملت‌ها در قضیه فلسطین بود. در زمانی که همه دنیا نسبت به موضوع فلسطین موضع محکومیت حملات رژیم صهیونیستی و پایان ۷۰ سال اشغالگری را فریاد زدند عده‌ای نیز بودند که در کنار اسرائیل ایستادند تا حماس را به حمله علیه رژیم صهیونیستی و آغاز تنش‌ها محکوم کنند. آنچه، اما واضح است سال‌ها مبارزه مردم فلسطین به ویژه در نوار غزه حتی در شرایط غیر جنگی بود. نزدیک به هفت دهه از اشغال فلسطین می‌گذرد و مردم در نوار غزه متراکم‌ترین نقطه جهان از هرگونه حقوق عادی و معمولی زندگی محرومند. این زندان بزرگ از سویی مردم را تحت فشار قرار می‌دهد و از طرف دیگر مجبور به مهاجرت از خانه آبا و اجدادی خود می‌کند تا از این طریق آرمان فلسطین و بازگشت به سرزمین فلسطین نیز از اذهان ساکنان اصلی آن پر کشد.

دلایل حماس برای حمله به رژیم صهیونیستی

جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز در همان روز‌های حمله به سرزمین‌های اشغالی در بیانیه‌ای که صادر کرد به دلایل این حمله اشاره کرد.

این جنبش روز شنبه ۷ اکتبر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: اولویت عملیات طوفان الاقصی حفاظت از قدس، مسجدالاقصی و توقف طرح‌های اشغالگران با هدف یهودی سازی این مناطق و ساختن معبد ادعایی آن‌هاست.

در ادامه بیانیه حماس آمده است: مردم فلسطین و مقاومت آن‌ها به رهبری گردان‌های شهید عزالدین القسام در حال تداوم عملیات دفاع از مردم، سرزمین و مقدسات آن‌ها هستند.

حماس خاطرنشان کرد: رژیم اشغالگر مسئولیت کامل عواقب جنایات خود علیه مسجد الاقصی، قدس و مردم ما در کرانه باختری و تمام فلسطین اشغالی را بر عهده دارد. آزادی اُسرا از زندان‌های اشغالگران فاشیستی یکی از مهم‌ترین سرفصل‌های ملی، سیاسی و بشردوستانه ماست؛ زیرا آزادی آن‌ها یک حق و یک تکلیف است.
جنبش حماس در بخش دیگری از بیانیه‌اش تاکید کرد: این نبرد، نبرد همه امت عربی و اسلامی است؛ چرا که مردم فلسطین از عربیت قدس و اسلامیت مسجدالاقصی دفاع می‌کنند.

حماس در بخش‌های پایانی بیانیه خود درباره نقش و مسئولیت جهان اسلام در حمایت از فلسطین تصریح کرد: کشور‌های عربی و اسلامی مسئولیت مستقیم دارند که در برابر صهیونیست‌ها بایستند و خواستار پایان اشغالگری شوند.

حماس با چه دلایلی به سرزمین‌های اشغالی حمله کرد؟

اسارت بیش از ۳ هزار فلسطینی

در تمام سال‌های اشغال سرزمین فلسطین رژیم صهیونیستی از هر حربه‌ای برای فشار به فلسطینی‌ها و مقابله با مقاومت آنان در برابر اشغالگری استفاده کرده است. بررسی زندان‌های رژیم صهیونیستی در جدید‌ترین آمار‌ها اوضاع اسرای فلسطینی را وخیم گزارش داده است. یکی از نکاتی که حماس در بیانیه خود اشاره کرده بود اسرای فلسطینی دربند رژیم صهیونیستی است.

براساس آمارها، رژیم صهیونیستی از ابتدای سال ۲۰۲۳ بیش از ۳ هزار فلسطینی را با همین هدف بازداشت کرده است که باشگاه اسرای فلسطینی آمار داده است که در حال حاضر حدود ۵ هزار فلسطینی در ۲۳ زندان و بازداشتگاه رژیم صهیونیستی دوران حبس خود را می‌گذرانند.

از سال ۱۹۶۷ تاکنون ۲۳۷ اسیر فلسطینی به شهادت رسیدند و این در حالیست که شمار اسرای فلسطینی بیمار نیز به رقمی بالای ۷۰۰ نفر رسیده است، این افراد با درجات مختلفی دچار بیماری و نیازمند پیگیری و مراقبت هستند.۱۶۰ نفر از این اسرا در شرایطی وخیم قرار دارند و ۵۵۸ نفر از اسرای فلسطینی نیز در حال گذراندن حکم حبس ابد هستند.

حماس با چه دلایلی به سرزمین‌های اشغالی حمله کرد؟

طرح معبدسازی در مسجد الاقصی

یکی دیگر از مواردی که جنبش حماس در بیانیه خود بعد از انجام عملیات طوفان الاقصی اشاره کرد طرح‌های اشغالگران با هدف یهودی سازی و ساختن معبد در مسجد الاقصی بود.

یک رسانه عبری زبان در مرداد ماه امسال در گزارشی از وجود هماهنگی و همکاری میان چند وزارتخانه کابینه رژیم صهیونیستی برای اختصاص بودجه و تلاش برای اجرای طرح ساخت. معبد ادعایی خود در صحن‌های مسجد الاقصی پرده برداشته است. رژیم صهیونیستی از آغاز اشغال سرزمین فلسطین به منظور جذب صهیونیستی‌ها و تشکیل رژیم جعلی اقدام به حذف آثار اسلامی از قدس کرد. خاخام «موشه فیگلین» رهبر یهودیان اراضی اشغالی با ادعای وجود خرابه‌های معبد سلیمانی در زیر مسجدالاقصی جنبش ساخت معبد سلیمانی را پایه ریزی کردند.

در همین خصوص کارشناسان مسائل خاورمیانه و فلسطین پیش بینی کرده بودند پافشاری رژیم صهیونیستی بر معبد سازی در مسجدالاقصی منجر به شعله ور شدن قیام مذهبی در فلسطین و در پی آن جهان عرب خواهد شد.

انتهای پیام/ ۱۴۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار