وحشت آمریکا از ورود حزب‌الله به جنگ غزه

ارسال سلاح‌های پیشرفته آمریکایی ازجمله سامانه دفاع موشکی قدرتمند ایجیس به غرب آسیا نشان‌دهنده نگرانی واقعی پنتاگون برای رژیم صهیونیستی در زمینه موشک‌های حزب‌الله و ایران است.
کد خبر: ۶۲۵۴۴۵
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۵ - 24October 2023

وحشت آمریکا از ورود حزب‌الله به جنگ غزهبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، کشور‌های اروپایی بدون اعلام قبلی سامانه‌های ضد موشکی به اسرائیل منتقل می‌کنند، در حالی که آمریکا سامانه پیشرفته تاد را فرستاده که نشان‌دهنده عمق نگرانی پنتاگون از موشک‌های ایران و حزب‌الله در صورت خارج شدن کنترل جنگ در نوار غزه است.

در اتحادیه اروپا نیز زمزمه‌هایی درباره ارسال سامانه‌های موشکی به سرزمین‌های اشغالی وجود دارد، سامانه‌هایی که قرار بود به سمت اوکراین هدایت شوند تا این کشور را در موقعیت ضعف واقعی که در برابر ماشین نظامی روسیه قرار گرفته بود، تقویت کنند.

ایالات متحده تنها کشوری است که تسلیحات ارسال اش به اسرائیل را رسانه‌ای کرد. نیویورک تایمز به‌نقل از یک مقام پنتاگون تأیید کرد، وزارت دفاع آمریکا باتری‌هایی را برای موشک‌های پاتریوت و سامانه‌های رهگیری هواپیما فرستاده؛ سلاحی که در راستای تصمیم پنتاگون برای ارسال سامانه تاد است. این سامانه پیشرفته قابلیت رهگیری موشک‌های بالستیک پرتاب شده از سمت چین، روسیه، کره شمالی و ایران را دارد.

این سامانه علاوه بر سامانه «ایجیس» است، سامانه دفاع موشکی قدرتمندی که بر روی کشتی‌های جنگی یا ناو‌ها نصب می‌شود و با استفاده از سامانه راداری از آن‌ها در مقابل موشک‌های بالستیک دفاع می‌کند. این سامانه از مهم‌ترین سامانه‌های پدافند هوایی زرادخانه نظامی آمریکا و به مراتب برتر از سامانه پاتریوت است.

ارسال این سلاح رهگیر زمین به هوا به خاورمیانه نشان دهنده نگرانی واقعی پنتاگون برای اسرائیل در زمینه موشک‌های حزب الله و ایران است و احتمالاً هدف از ارسال سامانه تاد رهگیری موشک‌های بالستیک و مافوق صوت ایران است.

واشنگتن هشدار‌ها و درخواست‌هایی به ایران ارسال کرده بود که در این جنگ شرکت نکند و از اسرائیل خواسته بود وارد جنگ با حزب الله نشود. با وجود این، پنتاگون دو ناو هواپیمابر را به سواحل لبنان، فلسطین، سوریه و رژیم اشغالگر اسرائیل فرستاد.

ایالات متحده نسخه‌های کمتر پیشرفته‌ای از سامانه‌های پدافند هوایی در اختیار دارد که آن‌ها را به امارات متحده عربی، اسرائیل و ترکیه فروخت و از فروش این سامانه‌ها به کشور‌هایی مانند عربستان سعودی خودداری کرده است.

اسرائیل از این سامانه دفاع موشکی برای حفاظت از تأسیسات بسیار حساس مانند تأسیسات هسته‌ای استفاده می‌کند.

احتمال دارد پنتاگون این سامانه‌ای پدافند هوایی را در همان مکان‌ها مستقر کند تا حفاظت از تأسیسات هسته‌ای اسرائیل را افزایش دهد. لویید آستین، وزیر دفاع آمریکا یکشنبه گذشته اعلام کرد، ایالات متحده یک باتری موشک تاد و موشک‌های پاتریوت اضافی را در خاورمیانه مستقر خواهد کرد تا در صورت تشدید تنش در منطقه استفاده شوند.

وی گفت: پس از گفتگو‌های گسترده با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا درباره تشدید تنش در غزه به‌وسیله ایران و نیرو‌های نیابتی آن در سراسر منطقه خاورمیانه، امروز مجموعه‌ای از گام‌های اضافی را برای تقویت موقعیت دفاعی اسرائیل در منطقه برداشتیم.

وزیر دفاع آمریکا معتقد است، این گام‌ها و تلاش‌ها بازدارندگی منطقه‌ای را تقویت می‌کند، ضریب حفاظت از نیرو‌های آمریکایی را در منطقه افزایش می‌دهد و به دفاع از اسرائیل کمک می‌کند.

وی توضیح داد، این اقدامات وضعیت باثبات نیروی ما و نیز توانایی هایمان را برای پاسخگویی به طیف وسیعی از موقعیت‌های اضطراری افزایش می‌دهد. همچنین استقرار باطری پدافند منطقه‌ای ارتفاع بالا (تاد) علاوه بر پاتریوت‌های اضافی در نقاطی از منطقه برای افزایش حفاظت از نیرو‌های آمریکایی فعال شده است.

وی گفت، تعداد بیشتری از نیرو‌ها را برای اجرای دستورات به عنوان بخشی از برنامه ریزی اضطراری، برای افزایش آمادگی و توانایی‌شان برای واکنش سریع در صورت لزوم، در حالت آماده باش قرار داده است.

منبع: راهبرد معاصر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها