چرایی ترور عامدانه خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی

کشتار خبرنگاران از سوی ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی صرفاً به زمان جنگ محدود نمی‌شود، زیرا نظامیان این رژیم در طول تاریخ اشغالگری خود بار‌ها خبرنگاران را هدف قرار داده‌اند.
کد خبر: ۶۲۵۶۵۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰ - 25October 2023

چرایی ترور عامدانه خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستیبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، طبیعی‌ترین کارکرد جنگ کشتار انسان‌ها اعم از نظامی، غیر نظامی، کودک، زن، مرد و کهنسال است. اما عجیب‌ترین نمونه آن کشتار افراد و گروه‌هایی است که وظیفه آن‌ها خدمت رسانی اعم از خدمات پزشکی، و یا اطلاع رسانی است.

خبرنگاران با پوشیدن جلیقه‌های ضدگلوله‌ای که بر روی آن نشان تیم رسانه‌ای دارد و کلاه خود‌های تیم‌های رسانه‌ای به دو طرف درگیر در جنگ این پیام را می‌دهند که وظیفه آن‌ها اطلاع رسانی درباره جنگ است و طرف هیچکدام از طرف‌های درگیر، جز حق و حقیقت، نیستند.

اما یکی از شوم‌ترین نتایج جنگ، کشتار همین افراد در جنگ است و دلیل آن هم این است که معمولاً یک طرف نزاع مخالف اطلاع رسانی درست درباره جنایت‌هایی است که در میدان نبرد مرتکب می‌شود.

در طول تاریخ خبرنگاران زیادی در این مسیر جان خود را از دست داده‌اند و این همیشه لکه ننگی بر تارک کسانی بوده که از رساندن پیام واقعی جنگ به افکار عمومی وحشت داشته اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز «RSF» روز جمعه (۱۸ فروردین ۱۴۰۲) اعلام کرد در دو دهه اخیر ۱۶۵۷ خبرنگار در نتیجه قتل‌های مستقیم یا قتل‌های سفارشی، حملات و یا درگیری‌ها در مناطق جنگی جان خود را از دست داده‌اند.

همین سازمان تعداد خبرنگاران کشته شده تنها در سال ۲۰۲۰ را ۵۰ نفر و در سال ۲۰۲۱ را ۵۱ خبرنگار و ۲۰۲۲ را ۶۰ تن اعلام کرد.

بر اساس همین گزارش از سال ۲۰۰۳ تا کنون مجموعاً ۳۰۰ کارمند رسانه‌ای در عراق کشته شده‌اند. سوریه بعد از عراق در جایگاه دوم قرار دارد و در دو دهه ۲۸۰ خبرنگار در این کشور کشته شده‌اند. پس از آن افغانستان، یمن، مناطق فلسطینی و سومالی در لیست خطرناک‌ترین کشور‌ها برای خبرنگاران قرار دارند.

غزه قتلگاه منادیان حق

این مقدمه نشان می‌دهد که اهمیت حفظ جان خبرنگاران برای ارتش‌های درگیر از چه جایگاهی برخوردار است. گرچه تاکنون خبرنگاران بسیاری از سوی ارتش‌های مختلف به قتل رسیده‌اند؛ اما کشته‌شدن ۲۳ خبرنگار (تا لحظه تنظیم این گزارش) در جنگ علیه غزه طی ۱۷ روز گذشته یعنی برای هر روز بیش از یک خبرنگار، فاجعه‌ای است که تاکنون تاریخ روزنامه‌نگاری به خود ندیده است.

درگیری در غزه که از ۷ اکتبر تحت بمباران و محاصره اسرائیل قرار دارد، زمانی آغاز شد که حماس عملیات طوفان الاقصی را آغاز کرد، یک حمله غافلگیرکننده چند جانبه که شامل پرتاب موشک و نفوذ به اسرائیل از طریق زمین، هوا، و دریا بود.

حماس اعلام کرد که این تهاجم در تلافی یورش به مسجد الاقصی و خشونت فزاینده شهرک نشینان اسرائیلی علیه فلسطینیان بوده است.

ارتش اسرائیل سپس عملیات شمشیر‌های آهنین را علیه اهداف حماس در نوار غزه آغاز کرد که به دنبال آن تاکنون بیش از ۵ هزار فلسطینی کشته شده اند.

کمیته حفاظت از روزنامه نگاران (CPJ) مستقر در نیویورک در بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان درگیری‌های اخیر تعداد زیادی از روزنامه نگاران کشته شده اند که در میان آن‌ها ۱۹ روزنامه‌نگار فلسطینی، و یک روزنامه‌نگار لبنانی وجود دارند.

این کمیته در بیانیه خود اعلام کرد "تن‌ها در هفت روز اول درگیری، حداقل ۱۱ روزنامه نگار کشته، دو خبرنگار مفقود و دو نفر زخمی شدند. "

شریف منصور، هماهنگ‌کننده برنامه کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران غرب آسیا و شمال آفریقا می‌گوید: «کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران تأکید می‌کند که خبرنگاران غیرنظامیانی هستند که در مواقع بحران کار مهمی انجام می‌دهند و نباید مورد هدف قرار گیرند».

روزنامه‌نگاران برای پوشش این درگیری مهم فداکاری‌های بزرگی در سراسر منطقه انجام می‌دهند.

نظامی اسرائیلی: اهل کجا هستی؟

خبرنگار: از ناصره

نظامی اسرائیلی: ناصره؟

خبرنگار: بله

نظامی اسرائیلی: داری در مورد چه چیزی صحبت می‌کنی؟

خبرنگار: فقط یک دقیقه، من الان روی آنتن هستم

نظامی اسرائیلی: برای من مهم نیست که در برنامه زنده هستی. من به شما می‌گویم پلیس اسرائیل چه می‌کند. اگر حرف‌های خوب بزنی بهتره! روشن شد؟ حماس باید نابود شود، روشن است؟ اگر حقیقت! را نگویی به دردسر می‌افتی فهمیدی؟

این مکالمه یک پلیس اسرائیل با خبرنگار شبکه العربی است که هنگام گزارش زنده او وارد کادر دوربین می‌شود و به او هشدار می‌دهد که هر آنچه که پلیس اسرائیل می‌گوید باید پوشش داده و مخابره کند.

بدون شک امروز همه خبرنگاران می‌دانند که گوش‌نکردن به حرف یک شهرک‌نشین یا پلیس اسرائیل مرگ حتمی را در پی خواهد داشت.

امروز یک نظامی اسرائیلی به راحتی به یک خبرنگار شلیک می‌کند تا او را از گفتن آن چیزی که از آن وحشت دارد بازدارد و این شرح بیش از ۷۰ سال جنایت و خونریزی توسط صهیونیسم در فلسطین است.

صهیونیست‌ها خبرنگار می‌کشند چه در جنگ چه خارج از جنگ

البته کشتار خبرنگاران از سوی ارتش اشغالگر صرفاً به زمان جنگ محدود نمی‌شود. نظامیان این رژیم در طول تاریخ اشغالگری خود بار‌ها خبرنگاران را هدف قرار داده‌اند.

شیرین ابو عاقله خبرنگار آمریکایی - فلسطینی شبکه الجزیره آخرین نمونه آن پیش از عملیات طوفان الاقصی بود که توسط ارتش اسرائیل درحالی‌که کلاه و جلیقه خبرنگاری به تن داشت هدف قرار گرفت و کشته شد.

خالده جرار، نماینده پارلمان فلسطین گفت که ابو عاقله صدای فلسطینیان بود و توسط «هیولای استعمار و اشغالگری اسرائیل کشته شد». جرار به الجزیره گفت: شیرین همیشه صدای من از سلول‌های زندان بود. "

او ادامه داد: شیرین صدای ما بود. غیرقابل‌باور است. این یک جنایت است، همه چیز روشن است که او به‌صورت عمدی و مستقیم هدف قرار گرفت.

اما اگر به زمان‌های خیلی گذشته هم بازگردیم هرگز نباید ربایش عکاس خبری ایران از سوی مزدوران رژیم صهیونیستی را در جنوب لبنان فراموش کنیم.

کاظم اخوان، خبرنگار و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بود. وی همراه سه دیپلمات ایرانی بود که در سال ۱۳۶۱ در لبنان از سوی وابستگان رژیم صهیونیستی ربوده و تاکنون خبری از وی به دست نیامده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها