به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، «علی بهادری جهرمی» سخنگوی دولت امروز (سهشنبه) در نشست خبری با اصحاب رسانه، نوجوانان را موتورهای پیشرفت و تحول کشور دانست و بر ضرورت بهرهبرداری از این آیندهسازان کشور در حوزههای ملی و دیپلماسی بینالمللی عمومی و همچنین ارتقاء علمی، بینشی و بصیرتی آنها برای رقم زدن آیندهای بهتر برای کشور تاکید کرد.
بهادری جهرمی با اشاره به فرارسیدن ۱۳ آبان مصادف با سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانشآموز، اظهار داشت: این روز یادآور جنایات رژیمی است که هم اقدام به کشتار مردم و دانشآموزان میکرد و هم برای اقدامات دیکتاتوری خود، پشتوانهای مانند نظام حامی دیکتاتور و حامی مخالفان حقوق بشر، مخالفان آزادی حقیقی و مخالفان حق تعیین سرنوشت ملتها یعنی ایالات متحده آمریکا و برخی دولتهای غربی را داشت؛ بنابراین این ایام یادآور استمرار روحیه استکباری برخی از کشورهای غربی یعنی ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی است.
سخنگوی دولت نمونه حمایت از دیکتاتوری و استبداد توسط ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی را حمایت از دیکتاتوری در کشور ایران دانست و بیان داشت: امروز نیز حمایت از تروریسم، نسلکشی و جنایت جنگی، در نگاه برخی از دولتمردان غربی بروز و ظهور دارد؛ البته امروز ملتهای جهان نشان میدهند که صف خود را از دولتهای حامی تروریسم خود جدا کردند و صدای شنیده شده از تریبونهای این حامیان تروریسم، صدای ملتهای آنها نیست و ما صدای ملتهای آنها را داریم در راهپیماییهای حمایت از مردم مظلوم فلسطین میشنویم.
وی اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی سابق آمریکا را سمبل دخالت در امور داخلی دیگر کشورها توسط ایالات متحده آمریکا و حمایت آنها از استبداد پادشاهی در دیگر کشورها عنوان کرد و گفت: شکست آمریکا در صحرای طبس، نمایشگر پایان و نتیجه این حمایتها از اقدامات ضد حقوق بشری ضد مردمی بوده است و امروز هم آینده حمایت از تروریسم، نسلکشی و جنایت علیه بشریت نظیر حمله به بیمارستان و کشتار خبرنگاران در غزه روشن است.
بهادری جهرمی در ادامه با اشاره به دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به استان کردستان، تصریح کرد: در سفر اول رئیسجمهور به استان کردستان، برخی از مصوبات استانی و اولویتهایی که در انتظار تصویب بودند، مورد تصویب قرار گرفتند و در دور دوم سفر نیز افتتاح طرحها و پیگیری اجرای طرحها در اولویت خواهد بود؛ البته رییسجمهور پیش از این نیز برای افتتاح طرح آبرسانی به سننندج، سفری به این شهرستان داشت.
سخنگوی دولت ادامه داد: در سفر اول استانی رئیس جمهور به کردستان، ۱۷۸ مصوبه با پیشبینی اعتبار بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برای دوره اجرایی این مصوبات بود که تا به امروز نزدیک به ۶ هزار میلیارد تومان از این اعتبارات تامین شده است و مجموع اقداماتی که صورت گرفته و در آستانه سفر جدید رییسجمهور به کردستان در شرف بهرهبرداری قرار گرفته و با به بهرهبرداری خواهد رسید، ۱۶ طرح با اعتبار ۳۲ هزار میلیارد تومان است که با حضور رئیس جمهور بهرهبرداری میشود.
وی تاکید کرد: یکی از این طرحها که افتتاح خواهد شد، طرح راهآهن تهران - همدان - سنندج است که مردم استان کردستان نزدیک به ۱۷ سال است که منتظر تکمیل این پروژه هستند.
بهادری جهرمی با اشاره به تخصیص منابع به صندوقهای پیشرفت و عدالت، گفت: این صندوقها بهمنظور حمایت از توسعه و اشتغال در استانها شکل گرفته است که هفته گذشته تخصیص اعتبار به این صندوقها ۹۰ درصدی شد.
جنایات صهیونیستها حقیقت رژیم صهیونیستی را برملا کرد
سخنگوی دولت در ادامه این نشست خبری، در پاسخ به سوالات خبرنگاران، به تلاش آمریکا و برخی از همپیمانهای اروپایی این کشور برای تحریف تاریخی حقیقت رژیم صهیونیستی اشاره و عنوان کرد: آنها در پی آن بودند تا حقیقت تروریستی بودن، کودککش بودن، متجاوز به حقوق زنان بودن و جعلی بودن رژیمصهیونیستی را مخفی کنند؛ اما فجایع وحشیانهای که رژیمصهیونیستی مجبور شد پس از عملیات «طوفانالاقصی» بهصورت علنیتر رقم بزند، همه آنچه را که آمریکا و کشورهای غربی کاشته بودند، بر باد داد و واقعیت و حقیقت این رژیم را دوباره برای جهانیان برملا کرد.
وی افزود: علیرغم همه سانسورهایی که در رسانههای حامی تروریسم نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی صورت گرفت و همچنین حمایت برخی از دولتمردان از رژیم صهیونیستی و محدودیتهایی که برای مردم در برخی کشورها در زمینه حمایت از فلسطین ایجاد شد، اما شاهد شکلگیری اجتماعات بزرگ و کمسابقهای در سراسر جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین بودیم؛ لذا این موضوع نشان میدهد که برای مردم جهان روشن شده است ادعاهای حقوق بشری، دروغهای بزرگ رژیمها و دولتهاست که به نسلکشی و جنایت علیه بشریت عادت دارند؛ اما تاریخ نشان داده است که حقایق، تحریفنشدنی بوده و ملتهای آزادیخواه جهان بهدنبال رقم زدن نظمهای نوین جهانی در مقابله با اقدامات ضدحقوقبشری و ضدانسانی هستند.
تلاش دولت برای ایجاد زمینههای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات
بهادری جهرمی به اقدامات دولت در زمینه برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز پرداخت و گفت: میزان بالای مشارکت مردم در انتخابات، سیاست قطعی نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و دولت سیزدهم نیز از آنجایی که مشارکت مردمی را از مبانی اصلی تشکیل نظام مردمسالاری دینی میداند، تمام تلاش خود را برای ایجاد زمینههای مشارکت حداکثری مردم با رعایت چهار شاخصهای که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردند، انجام خواهد داد.
سخنگوی دولت با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم برای برگزاری انتخابات همراه با مشارکت حداکثری مردم، بیان کرد: این اقدامات علاوه بر فعالسازی ستاد انتخابات در وزارت کشور، شامل تصویب آییننامه اجرایی ماده ۷۴ قانون انتخابات بود که زمینه استفاده عادلانه همه نامزدهای انتخابات را از امکانات دستگاههای دولتی و عمومی در راستای افزایش مشارکت در انتخابات تسهیل کرد و مطابق این آییننامه یک فرصت برابر برای همه کاندیداها فراهم میشود تا بتوانند بهصورت برابر از ظرفیتهای موجود در اختیار نهادهای دولتی و عمومی و دولتی بهرهبرداری کنند.
وی همچنین به تلاشهای دولت سیزدهم در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه رئیسجمهور، خود شورای اجتماعی کشور را میزبانی میکند، دولت سیزدهم اولویت خاصی برای حل مشکلات اجتماعی اختصاص داده است و در این زمینه تقسیم کارها بین دستگاهها با مدیریت وزارت کشور و تحت نظارت رئیسجمهور صورت گرفته است.
بهادری جهرمی ادامه داد: کمیتههای تخصصی عملیاتی در حوزههای مختلف آسیبهای اجتماعی نظیر اعتیاد، طلاق، کودکان کار، جاماندگان از تحصیل و... شکل گرفت و طرحهای متعددی نیز در این راستا نظیر آموزش مهارتهای شغلی و شایبستگی فنی و حرفهای، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، حمایت از کودکان کار و... برنامهریزی و به مرحله اجرا درآمده است.
امدادرسانی به مردم غزه جزو اولویتهای دولت است
سخنگوی دولت در ادامه به تشریح آخرین وضعیت امدادرسانی جمهوری اسلامی ایران به مردم مظوم غزه پرداخت و بیان کرد: از همان روزهای ابتدایی حمله به مردم مظلوم غزه، تلاش در جهت امدادرسانی به آنها، جزو اولویتهای دولت قرار داشت که در این راستا جمعیت هلالاحمر رایزنیهای متعددی را با همتایان خارجی خود و مسئولان بینالملل هلالاحمر داشت و وزارت امور خارجه نیز در این زمینه با آنها همکاریهایی را داشته است؛ همچنین رایزنیهای متعددی نیز با مقامات کشورهای همسایه غزه و حامیان جبهه مقاومت صورت گرفت.
وی تصریح کرد: مجوزهای هواپیماها و کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم غزه آماده شده است و ارسال محمولههایی نیز به کشور مصر صورت گرفته است؛ اما امکان انتقال بخش بسیار کمی از این محمولهها به غزه فراهم شده است و هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از کشورها آماده اعزام نیروهای امداد و نجات و ارسال محمولههای بشردوستانه به غزه هستند.
بهادری جهرمی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به مسئله فلسطین صرفاً بهعنوان یک مسئله منطقهای و اسلامی نگاه نمیکند؛ بلکه از نگاه انسانی و یکی از اولویتهای سیاست خارجی خود، به آن مینگرد، گفت: به همین دلیل از ابتدای جنگ اخیر غزه دیپلماسی پرتحرک کشور آغاز شد، رئیسجمهور مذاکرات فشرده تلفنی را با مقامات کشورهای مختلف جهان داشت و وزیر امور خارجه نیز در کنار رایزنیهای تلفنی، سفرهای خارجی متعددی در این راستا داشت و سایر مقامات کشور هم در این راستا، رایزنیهای متعدد در حوزههای مختلف را دارند.
سخنگوی دولت ادامه داد: از جمله برنامههایی که در این زمینه درحال پیگیری بوده، تشکیل اجلاسهای جهانی مانند سازمان همکاری اسلامی برای نقشآفرینی مؤثرتر جهت توقف سریعتر جنایات رژیمصهیونیستی و احقاق حقوق مردم فلسطین و نقشآفرینی مؤثر آنها در حکمرانی بر کشور خودشان است.
استقبال دولت از نقشآفرینی جامعه دانشگاهی و حوزوی در عرصه اقتصاد کشور
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه دولت برای بهرهگیری از کارشناسان حوزههای علمیه در زمینه اقتصادی، اظهار داشت: از هرگونه نقشآفرینی جامعه دانشگاهی و حوزوی در این زمینه استقبال میشود و رئیسجمهور، وزیر اقتصاد و مدیرکل بانک مرکزی جلساتی با فعالان حوزه اقتصاد اسلامی داشتهاند.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوال خبرنگار دفاعپرس مبنی بر اینکه دولت چه برنامههایی در راستای ۱۰۰ برابری شدن تولیدات و آثار فرهنگی، هنری و رسانهای حوزه دفاع مقدس دارد و تاکنون چه اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است؟ اظهار داشت: دفاع مقدس یکی از سرمایههای فرهنگی کشور و جزو هویت ملت ایران است که در دهههای اخیر نیز تا حدودی به ادبیات پایداری، مقاومت و آثار فاخر هنری، موسیقیایی و سینمایی در این حوزه پرداخته شده است؛ اما همچنان ظرفیت گستردهای برای پرداختن به این حوزهها وجود دارد؛ بنابراین دولت نیز تمام ظرفیت خود را در این راستا بهکار خواهد گرفت.
صدور ۲۶ مجوز برای تولید آثار سینمایی دفاع مقدس
بهادری جهرمی ادامه داد: دولت سیزدهم در این دو سال گذشته، ۲۶ مجوز برای تولید آثار سینمایی در حوزه دفاع مقدس صادر کرده است که از این تعداد، ۲۰ فیلم در این مدت ساخته شده است و برخی از آنها در جشنواره فیلم فجر رونمایی شده که معمولاً با استقبال خوب مردم مواجه شده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در زمینه تئاتر حوزه دفاع مقدس، ۷۸۸ اجرای نمایشی در دولت سیزدهم اتفاق افتاده است، تأکید کرد: این تعداد تئاتر اجرا شده، ۲ برابر مجموع اجراهای نمایشی چهار سال دولت گذشته بوده که حدو ۴۰۰ اجرا بوده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه هنرهای تجسمی نیز شش نمایشگاه نقاشی و عکاسی در حوزه دفاع مقدس در تهران برگزار شده است، گفت: جایزهای نیز سال گذشته در این حوزه پیشبینی شده و به هنرمندان اختصاص پیدا کرد.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: در زمینه کتاب و نشر هم بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب جدید در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم، در حوزه دفاع مقدس چاپ و نشر پیدا کرده است.
انتهای پیام/ 113