«جلیل رحیمی جهانآبادی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاعپرس، با اشاره به انفعال مراجع بینالمللی در مواجهه با جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی در غزه، اظهار داشت: ساختار نظام بینالملل برگرفته از منافع کشورهای غربی است. یعنی از جنگ جهانی دوم به بعد که عمده سازمانهای بینالمللی مانند سازمان ملل متحده، نهادهای حقوق بشری و دادگاههای بینالمللی شکل گرفته است، غالباً تأمینکننده منافع و سیاست غربیها بودهاند.
رحیمی جهان آبادی خاطرنشان کرد: البته این بدان معنا نیست که دادگاه لاهه از ابتدای پیدایش یعنی از بعد از پایان جنگ جهانی دوم که به یکی از ارکان سازمان ملل مبدل شد، همه تصمیماتش برای تأمین منافع غربیها بوده است. اما واقعیت این است که بدون اراده غربیها این مراجع بینالمللی نمیتوانند کاری از پیش ببرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بازیگر اصلی در عرصه بینالمللی دولتها هستند و سازمانهای بینالمللی به تبع دولتها فعالیت میکنند. اگر دولتها ارادهشان این باشد که در سازمانهای بینالمللی فعالیتی نداشته باشند منجر به فروپاشی سازمانها خواهد شد.
وی افزود: قطعاً پشت پردههای سازمانهای بینالمللی مانند شورای حقوق بشر، لاهه، دیوان بینالمللی دادگستری و .... دولتهای غربی هستند. این سازمانها تا زمانی برای دولتهای غربیها مشروعیت دارند و مورد حمایت آنها هستند که عملکردشان با آرمانها، ارزشها و منافع کشورهای غربی در تضاد نباشد.
رحیمی تصریح کرد: هر جا که سازمانهای بینالمللی بخواهند خلاف منافع غرب عمل کنند حمایت غرب از آنها برداشته میشود. اکنون در شرایط غزه ما دچار یک پارادوکس در فضای بینالملل هستیم، زیرا، از یکسو شاهد بمباران تبلیغاتی غرب با موضوعاتی همچون حقوق بشر و برابری کشورها در جامعه بینالملل و ... مواجه هستیم و از سوی دیگر شاهدیم که غربیها به توجیه رفتار رژیم صهیونیستی میپردازند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: افکار عمومی جهانی این پارادوکس را نمیپذیرد و برای همه مردم دنیا عملکرد سازمانهای بینالمللی متأثر از کشورهای غربی مورد سوال واقع شده است.
انتهای پیام/371