نویسنده خاطرات سمیر قنطار در گفت‌وگو با دفاع پرس مطرح کرد؛

شهادت حق «سمیر قنطار» بود/ «سردار اسرا» به اسرائیلی‌ها گفت می‌روم تا برگردم

دکتر یعقوب توکلی با بیان اینکه شهادت حق سمیر بود، گفت: ابعاد شخصیتی سمیر در زندان‌های اسرائیل یک الگوی شخصیتی برجسته‌ای در تاریخ معاصر است، زندگی وی همچنین الگوی مناسبی برای کسانی است که می‌خواهند آزاده باشند.
کد خبر: ۶۳۰۱۷
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷ - 20December 2015

شهادت حق «سمیر قنطار» بود/ «سردار اسرا» به اسرائیلی‌ها گفت می‌روم تا برگردم

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، جنگندههای رژیم صهیونیستی نیمههای شب گذشته یک ساختمان در شهر «جرمانا» واقع در ریف جنوبی دمشق را بمباران کردند؛ در پی این حمله «سمیر قنطار» آزاده لبنانی و شماری از شهروندان سوری به شهادت رسیدند. در این بمباران ساختمان مذکور به طور کامل تخریب و خسارتهای مالی زیادی به ساختمانهای مجاور آن وارد شد.

سمیر قنطار قدیمیترین اسیر لبنانی در بند رژیم صهیونیستی 20 جولای 1962 در روستای دروزی نشین «عیبه» از توابع استان «جبل» لبنان به دنیا آمد.

وی در سال 1978 میلادی طی یک عملیات ضد صهیونیستی در شهر صهیونیستنشین «نهاریا» به اسارت در آمد و در لبنان «سردار اسرا» لقب گرفت. سرانجام سمیر القنطار در سال 2008 میلادی بعد از سپری کردن بیش از 30 سال اسارت در جریان تبادل اسرای لبنانی با رژیم صهیونیستی آزاد شد.‬

سمیر قنطار در کنار سید حسن نصرالله

درهمین خصوص دکتر یعقوب توکلی، محقق، مورخ، مدرس و کارشناس مسائل سیاسی که حدود پنج سال پیش گفتوگوی مفصل و مبسوطی با وی انجام داده و ماحصل آن را در کتابی با نام خاطرات سمیر قنطار گردآوری کرده، در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاع پرس اظهار داشت: سمیر قنطار پس از آزادی از زندانهای دشمن صهیونیستی همیشه مسیر رفت و آمد خود را تغییرمیداد تا اینکه که شناسایی نشود. ولی با این همه تاکید میکرد که حتما روزی به شهادت خواهد رسید.

** سمیر خطاب به مقامات اسرائیلی:" میروم تا برگردم"

توکلی افزود: سمیر وقتی از زندان آزاد شده بود علیالرغم اینکه پیشنهادات فراوانی روبروی او وجود داشت، ترجیح داد راه جهاد و شهادت را ادامه دهد. سمیر وقتی از زندانهای اسرائیلیها آزاد شد به مقامات اسرائیلی به صراحت اعلام کرده بود که "می روم تا بر گردم". سمیر در این هشت سالی که از زندان آزاد شده بود دست از مبارزه با دشمن صهیونیستی بر نداشت و در میدانهای مبارزه و جهاد حضور فعال و چشمگیری داشت.

نویسنده خاطرات سمیر قنطار با بیان اینکه سمیر عضو جبهه «تحریر فلسطین» بود، تصریح کرد: وی یک فرد ناسیونالسیت بود، سمیر در زمان «جمال عبد الناصر» علیه قرارداد «کمپ دیوید» عملیاتی انجام داد و از مسیر ناسیونالیستها وارد مبارزه با ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی شد.

** ضربات سنگین سمیر به صهیونیستها مانع آزادی او از زندان میشد

توکلی خاطر نشان کرد: حزبالله لبنان و گروههای فلسطینی تلاشهای زیادی برای آزادی سمیر انجام میدادند، ولی به خاطر ضربات سنگینی که سمیر به رژیم صهیونیستی وارد کرده بود، این رژیم زیر بار آزادی ایشان نمیرفت تا اینکه بعد از جنگ 2006 رژیم صهیونیستی تحت فشارهایی که قرار گرفته بود مجبور شد سمیر را آزاد کند.

** دو جریان مخالف آزادی سمیر؛ «شینبت» و «موساد»

این مدرس دانشگاه با اشاره به گفته خود سمیر که هدف رژیم صهیونیستی از آزادی وی در واقع ترور او بود، تصریح کرد: سمیر میگفت" صهیونیستها میخواهند مرا خارج از اینجا به شهادت برسانند. زمانی که قرار بود مرا آزاد کنند دو جریان در اسرائیل مخالف آزادی من بودند؛ یکی از این جریانها موساد و دیگری هم شینبت بود، چون آنها میگفتند که با آزادی من مسئولیت جدیدی برعهده این دو جریان گذاشته میشود، و این یعنی اینکه آنها باید سمیر را بیرون از اینجا به قتل برسانند.

دکتر یعقوب توکلی

** شهادت حق سمیر قنطار بود

توکلی با بیان اینکه اسرائیل بعد از ترور« محمد محمود» اعلام کرده بود نفر بعدی سمیر قنطار خواهد بود، گفت: سمیر هر لحظه منتظر شهادت بود، یکبار با صراحت به خود من گفت که "اسرائیل مرا به شهادت خواهد رساند". شهادت حق سمیر بود. وی بعد از آزادی از زندان در اولین سخنرانی خود را به حدیث امام سجاد(ع) اشاره کردند که "شکر خدایی را که شهادت را راه ما قرار داده است و بوسیله شهادت به ما کرامت بخشیده است." الان ما باید ما شکر گذار شهادت وی باشیم.

** رفتار سمیر قنطار حین مذاکره با مقامات صهیونیستی

نویسنده خاطرات سمیر قنطار در ادامه با اشاره به ایستادگی سمیر در سخت ترین شرایط مخصوصا در اوج اعتصابات غذایی حاضر نشد با مقامات ارشد اسرائیل که برای مذاکره میآمدند، دست بدهد به نقل یکی از خاطرههای وی پرداخت و گفت: سمیر در خاطراتش میگفت:"یک خبرنگار اسرائیلی با نماینده عرب صهیونیست برای دیدار از وضعیت زندانیان در شرایط اعتصاب غذا آمده بودند که من در حین مذاکره برای اینکه این با نماینده دست ندهم دستانم را در جیبم گذاشتم."

توکلی در پایان خاطر نشان کرد: شخصیت جهادی سمیر بعد از آزادی از زندان چندان آشکار نشده است ولی ابعاد شخصیتی ایشان در زندانهای اسرائیل یک الگوی شخصیتی برجستهای در تاریخ معاصر است و همچنین زندگی سمیر الگوی مناسبی برای کسانی است که میخواهند آزاده باشند.

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار